imao sam maticnu msi k9n6pgm2-v2 na kojoj je zezao slot ta graficku i posto je u garanciji odneo sam na reklamaciju Danas sam bio do radnje gde su mi rekli da se ta ploca vise ne pravi(nema nova) pa su mi ponudili ga-m68mt-s2 u zamenu e sad na njoj je ddr3 (sto je ok) dokupio bih a ddr2 prodao medjutim ploca ima samo 1 psci slot i sada ne znam sta da radim unapred hvala na savetima i odgovorima
To ti je AM3+ plca, kao sto kazes sa ddr3 memorijom, daju ti je novu, sto opet znaci tri godine garancije, veliki broj lowcost MB sada ima samo jedan pci slot tako da u tom segmentu ( za te pare) ne mozes puno ni da biras...jedino da vidis sa njima da doplatis nesto pa da uzmes nesto drugo....ali, sto je tebi najvaznije, nisi ostecen...
Msi koji ti je crko je soket AM2+ a taj Gigabajt je AM3. Nećeš moći da prebaciš procesor ukoliko je neki AM2 ili AM2+ Dotični Gigabajt je bolja ploča i ukoliko ne koristiš PCI slotove to što ima samo 1 nema nikakve veze
imam nekog bednog semprona 140 koji pase ako postoji mogucnost da se otkljuca na toj ploci ostace on ako ne i on ce biti zamenjen trenutno imam samo tv kartu ali me malo brine nedostatak slotova
Radiće taj sempi. Šta te `brine`? Neke nove ploče ih nemaju uopšte. Prevaziđeno...sad guraju PCI-e
:: imam nekog bednog semprona 140 koji pase ako postoji mogucnost da se otkljuca na toj ploci ostace on ako ne i on ce biti zamenje :: trenutno imam samo tv kartu ali me malo brine nedostatak slotov :: :: :: ::
da li neko mozda zna da li u biosu ima opcija da se otkljuca jos jedno jezgro(pod uslovom da uopste moze) ako bi trazio da doplatim za nesto `malo` ozbiljniju plocu sta bi bio vas predlog stim da mi je budzet poporilicno ogranicen
to mi je drago sto cujem jos kada bih uspeo da ga otkljucam(posto nisam zahtevan korisnik) radi bi on na duze staze to bi najverovatnije ucinilo da zaboravim manjak slotova tv kartica i to je to da li mozda imate i neki predlog za memoriju uz to imam i ati 3850
Ova ploca nema opciju za otkljucavanje. U pitanju je matori 630a chipset, i jedina prednost u odnosu na tvoju staru MSI plocu je DDR3 i podrska za AM3+(to takodje, zavisi i od revizije).
Da napomenem da ploca ima jadnu naponsku, koja nije hladjena (3+1) - tako da ne bi bilo pametno staviti nista preko 95W, pogotovo nista overklokovati.
Da li je adekvatna zamena = da, jeste.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
sta mislite o ovoj memoriji Memorija DIMM DDR3 4GB 1333Mhz Mushkin Essentials CL9, 991769 to mi zapalo za oko (1900din) to bi trebalo da bude dosta za ultimate a ako prodje otkljucavanje semprona mozda i 64-bitni hvala na odgovorima u vezi nedoumice oko ploce
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.