Ovaj `tip` testa vrlo mi se sviđa! Ovakvom logikom se vodim kad kupujem nešto za sebe. 3770 je po meni samo za profesionalce (i fensere).
EDIT: Sad se setih da pitam. Kako li se ponaša Skyrim na mojoj konfiguraciji, teorijski. Igra koliiko vidim iz testa voli jezgra (i tredove), a nije mi nešto posebno grafika za 1920x1080. Odnosno čega mi fali za 1920x1080 na high detaljima? Više od 4 jezgra, veći CPU klok ili bolja grafika? Šta je ovde usko grlo.
Da napomenem da igra lepo radi u full hd, al nisam merio frejmove...
@cakleni Meni Skyrim radi u 1080p sa 8x AA i 8x AF bez stucanja. Intel i5-2500K na 4GHz + HD 5850
@darcilo Testovi na Guru 3D daju malo drugacije rezultate, ali su oni koristili FX 4100 koji je sporiji za 600MHz ali opet ne moze da mu znaci ne znam koliko. Ali stvarno, ko ce da kupi i7 da bi igrao igrice... osim ako bas ima para ili je nesto krivo spojio u glavi.
Moj 2500K sa default 3.3GHz radi na 4.5GHz ko od sale, moze i vise, 4.6GHz-4.8GHz. To je overklok koji ide i do 1.5GHz preko default-a. Ima jos i integrisanu graficku i TDP od 95W (bez klokovanja) za razliku od FX procesora. To je cpu.
Poenta je da taj tvoj kosta duplo skuplje od nekog amd procesora +treba ti bar duplo skuplja ploca nego za amd cpu,
a igre rade apsolutno isto, da li ga klokovao na 6 ghz ili on radio na defaultu.
Onaj grafik je poenta i ja se time isto vodim, odnos cena/dobitak.
Niko ne spori da je i5 k bolji od p II ili fx-a , to je cinjenica naravno, ali 99% ovde ljudi se samo igra na kompu + filmovi muzika net itd...
Sta se vise finansiski isplati to je prosto.
Isto vazi i za grficke karte, ako karta pravi 50-60 frejmova stabilno, meni je ona bestbuy, zabole me sto neka druga pravi 130 fps-a, totalno nebitno, odnost cena/ preformanse/potreba...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
U periodu kada sam kupio i5, AMD FX procesori nisu bili uopste jeftini. Tada su svi kupovali vec vremesni Phenom II x4 i x6. FX 6100 je bio mozda 30 evra jeftiniji od 2500k, a maticne ploce istog ranga takodje. Razlika u ceni je sada veca, jbg, moze se Intelu.
Ok, ako neko voli da kupi komp i nikada da nesto dira, otvara, klokuje, menja,... vec samo da igra igre, onda je za njega dovoljan FX-4100 i neki HD 7850
Sebi nikada ne bih kupio FX, mozda kada bi izbacili novu seriju koja je bolje od Intela.
Taj vremesni Fenom II x4 je u rangu sa FX-4200 i FX-6100 u igricama. :-))
Sto se tice ovog testa, naravno da je ovo tacno - nista novo.
Ali, probajte GTA IV na Fenomu pa na SB procesoru. Takodje, probajte Dotu.. :-)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: U periodu kada sam kupio i5, AMD FX procesori nisu bili uopste jeftini. :: Tada su svi kupovali vec vremesni Phenom II x4 i x6 :: FX 6100 je bio mozda 30 evra jeftiniji od 2500k, a maticne ploce istog ranga takodje :: Razlika u ceni je sada veca, jbg, moze se Intelu :: :: Ok, ako neko voli da kupi komp i nikada da nesto dira, otvara, klokuje, menja,... vec samo da igra igre, onda je za njega dovoljan FX-4100 i neki HD 7850 :: :: Sebi nikada ne bih kupio FX, mozda kada bi izbacili novu seriju koja je bolje od Intela :: :: ::
:: gta je procerski zverski nastrojen, :: naravno tu ce da se vidi razlika i to debela :: ali u golemom ostatku igara bacene pare :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
True, true... Oftamoloske ordinacije i klinike su prepune korisnika AMD grafickih karti... Amd ce sa sledecom generacijom grafickih adaptera da poklanja i pse vodice ne bi li koliko toliko anulirao pogubnost svojih gpu-a... A tek drajveri... Evo imarkovic ce sve da vam isprica sta vas zanima, samo ga pitajte...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: mada zavisi i od budžeta, ja sam uvek za AMD-nVidia kombinaciju u tom nekom srednjem best buy segmentu. Zašto ne AMD karte? Zato da ne kvarite oči. :)
:: Izgleda da i AMD smatra da ti ne treba bolje od Phenom II, zato su uradili novu generaciju da bude ista ili losija od prethodne... :: :: :: :: Taj vremesni Fenom II x4 je u rangu sa FX-4200 i FX-6100 u igricama. :-) :: :: ::
Jaaoooooo glup siiiiiii!!!! Koooo Q!!!!!!!!!!! Daj neke cinjenice sabane, ne tu se pletes oko foruma, pokusavas da budes pametan... Livadaaaaa sto bi rekli...
:: True, true.. :: Oftamoloske ordinacije i klinike su prepune korisnika AMD grafickih karti.. :: Amd ce sa sledecom generacijom grafickih adaptera da poklanja i pse vodice ne bi li koliko toliko anulirao pogubnost svojih gpu-a.. :: A tek drajveri... :: Evo imarkovic ce sve da vam isprica sta vas zanima, samo ga pitajte.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: mada zavisi i od budžeta, ja sam uvek za AMD-nVidia kombinaciju u tom nekom srednjem best buy segmentu. Zašto ne AMD karte? Zato da ne kvarite oči. :)
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.