Mislim da je bilo 147 ili 148 tema baš o ovome i možeš sve da ih pročitaš u podkategoriji za procesore, a ako te mrzi da ih čitaš odgovor je da, nije nenormalno, razlika u temperaturi varira od procesora do procesora...
Cini mi se da je kod intela tacnije pokazivanje tek pri visim temperaturama, sto je i najvaznije. Da li radi na 25 ili 40c u idle je totalno nebitno, bitno je kolika je temp kada se optereti cpu. Kod mene na 2500k su 2-3 stepena razlike, ali na proslom E7300 je uvek bila razlika 8c, dok se ne optereti cpu, onda budu priblizno iste.
Ne znam da li to moze da utice na ocitavanje senzora, ali mozda treba da stavis noviju verziju Biosa. Vidi na Asus sajtu mozda ima neki bug fix. Nema sanse da recimo sa opterecenjem u LinX-u jedno jezgro bude hladnije od drugih za 15c, to samo senzor lose pokazuje (mozda izrazenije za IvyB). Ili sto kaze Stripy, takav ti je cpu, resio da te malo zeza
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.