Tokom instalacije poslednjeg BIOS-a, sve je proslo normalno, ali displej na ploci pokazuje Debug A0, umesto normalno AA ? Da li je to slucaj i kod drugih koji imaju ovu plocu?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Koliko vidim na Asus forumu ista situacija. Svima se desava isto. Prijavljuje A0- `IDE Initialization is started`.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: ne znam zasto se to desava i sta znaci A0, ali pretpostavljam da si resetovao bios nakon update-a? Mozda ce sledeca verzija da resi to. :: :: :: :: GENE-Z/GEN3 isti slučaj. Nemo se uzbuđavaš... :: :: :: :: :: ::
Nikakav problem, samo sam zapazio da na displeju za diagnostiku stoji A0 umesto AA. Mozda postoji neki problem koji mi se nije javio jos uvek, zato sam i postavio temu.
:: Osim ako nemas neki problem sa hardverom, nemoj se uzbudjujes oko toga... :: ::
Ma miran si veruj mi. Nema potrebe cackati BIOS osim ako nemas neki problem sa hardverom ili ako ne menjas CPU i slicno
:: Nikakav problem, samo sam zapazio da na displeju za diagnostiku stoji A0 umesto AA :: Mozda postoji neki problem koji mi se nije javio jos uvek, zato sam i postavio temu
1.Improve Improve system stability. 2.Enhance compatibility with some USB devices. 3.Support new CPUs. Please refer to our website at
jbg ovo je vredno update-ovanja novog biosa, to je samo 2min posla
:: Ma miran si veruj mi. Nema potrebe cackati BIOS osim ako nemas neki problem sa hardverom ili ako ne menjas CPU i slicn :: :: :: Nikakav problem, samo sam zapazio da na displeju za diagnostiku stoji A0 umesto AA :: :: Mozda postoji neki problem koji mi se nije javio jos uvek, zato sam i postavio temu ::
:: 1.Improve Improve system stability :: 2.Enhance compatibility with some USB devices :: 3.Support new CPUs. Please refer to our website a :: :: jbg ovo je vredno update-ovanja novog biosa, to je samo 2min posl :: :: :: :: Ma miran si veruj mi. Nema potrebe cackati BIOS osim ako nemas neki problem sa hardverom ili ako ne menjas CPU i slicn :: :: :: :: :: Nikakav problem, samo sam zapazio da na displeju za diagnostiku stoji A0 umesto AA :: :: :: Mozda postoji neki problem koji mi se nije javio jos uvek, zato sam i postavio temu :: ::
:: :: :: :: :: 1.Improve Improve system stability :: :: 2.Enhance compatibility with some USB devices :: :: 3.Support new CPUs. Please refer to our website a :: :: :: :: jbg ovo je vredno update-ovanja novog biosa, to je samo 2min posl :: :: :: :: :: :: :: Ma miran si veruj mi. Nema potrebe cackati BIOS osim ako nemas neki problem sa hardverom ili ako ne menjas CPU i slicn :: :: :: :: :: :: :: Nikakav problem, samo sam zapazio da na displeju za diagnostiku stoji A0 umesto AA :: :: :: :: Mozda postoji neki problem koji mi se nije javio jos uvek, zato sam i postavio temu :: :: ::
Re: nista neces spreciti samo rizikujes da sjebes komp
30.06.2012. 22:33
status: user broj poruka: 18999
au brate e sad si bas lupio, rizikujes da sjebes komp? Pa ako ne znas da flash-ujes onda ces da sjebes, ali tesko i to mozes jer ti ploca nece dozvoliti da to uradis.. ja sam u zivotu flash-ovao x puta, nikad mi se nije desio neuspesan flash, skines tacnu verziju za tacnu plocu i flash-ujes, to je preporucljivo jer nove verzije biosa donose bolju stabilnost, vecu kompatibilnost itd, update biosa je preporuka proizvodjaca, a da li znas ili ne to da uradis pa jbg to je vec tvoj problem..
naravno da moze da ti sjebe komp tj plocu. dovoljno je da ti skoci napon u gajbi dok fleshujes npr keva ti ukljuci ves masinu i cao. doduse maximus ima dual bios pa cackaj mecku ako oces, ranije ako sjebes nesto ploca ti postaje komad plastike jer nema menjanja cipa. A ovo `improved stability, performance` po preporuci proizvodjaca zaboravi, takve tekstove sastavljaju sektori za marketing koji nemaju pojma. ocu da ti kazem bios je pipava stvar ja ga licno updatujem kad dizem sistem ili stavljam novi proc, izbegavam to da radim u periodu koriscenja pogotovu bez valjanog razloga. Medjutim sto ti kazes sad vecina novih ploca ima dual bios a neke i mogucnost da sacuvas image biosa na disk, tako da samo napred i javi sta si uradio. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.