New CPU 2700k ili 3770k ili cekati malkice jos da cujem za reviziju
STRANA 1 OD 4
Classified
New CPU 2700k ili 3770k ili cekati malkice jos da cujem za reviziju
19.06.2012. 09:30
T46297
status: user broj poruka: 728
Posto ovih dana sutra, prekosutra uzimam plocu Z77 zanima me sta mislite koji CPU. Plocu uzimam odmah ali da li da i CPU odmah prebrinem ili sacekam koji dan, nedelju-dve mozda nacujemo nesto o reviziji nekoj, ja se sve nadam. Mada oni nisu ni za 2700k rekli do pred izbacivanje. Tj koliko vas je za 2700k a koliko za 3770k. Ako neki uopste znaju kako se zovu a ne sta je 3770k. Ali pitam ima li neko 3770k sem jedne osobe koja nista konkretno ne govori o iskustvima. Mislim nema sta mnogo ni da se prica ali opet ne znam sta da radim. Znaci samo ta dva dolaze u obzir ne 2600k ili 2500k ili 3570k. Pa da jurimo onda Dominator GT ili Ridgeback Enhanced Redline 4x4.
Razlika izmedju 2700K i 3770K kad se sve zivo sabere i oduzme je razlika izmedju boljeg overkloka i Gen3 slota za graficku.
Sad taj Gen3 na ove prve generacije nije nesto bas bitano uocljiv iako postoji, ali dobro ga je imati ukoliko neces da menjas plocu i procesor narednih 2+ godina.
Osim ako iz nekog cudnovatog razloga ti treba brzi procesor, 2700K ti je bolji izbor po tom pitanju.
Ja sam za 3770K, kao igracka platforma ne treba mu jaci klok, ali Gen3 je pozeljniji. Naravno ako hoces sacekaj tu nedelju dve ako zucnu nesto o reviziji mada sumljam da ce je biti pre septembra kad prestaju da prave Sendy Bridge.
Ma ne uzimam Gen 3 je Z68 verzija sa PCI-E3.0 ostale Z68 imaju PCI-E 2.0 uzimam Z77 koji svakako to ima a nije samo PCI-3.0. Nego su Intelov kontroler uz Marvelov, USB 3.0 native, SATA 3.0 Native bar 300MHz bolje klokovanje memorije. Da trajace mi vise od 2 god. Do DDR4 ne bude implementiran za Desktop. Znaci sa 2700k to nista ne vazi. Jeste radi ali nije to to. Imam 300mhz veci klok koji necu koristiti i 10C manje temp u koje nadam se necu ni ulaziti.
Gen 3 je marketinski trik tajvanaaca i kineza da ranije uzmu jos para na Z68. Znaci prodavali su mogucnost PCI-3.0 pre postojanja CPUa. Da je Intel odlozio Ivy prevarili bi narod. Ja nemam veze sa time. Meni PCI-E 3.0 ne zavisi od Gen 3 verzije nego od koga CPUa izaberem. Dok Z68 bez Gen 3 i sa Ivyem imas PCI-2.0 a sa Gen 3 revizijama PCI-E 3.0. Ja nemam veze sa time.
Primer Maximus 4 Gene, pa njima nije bilo dosta da sacekaju i izbace Maximus 5 sa PCIE 3.0 podrskom. Nego su halkapljivo izvacili i Maximus 4 Gene Z/Gene 3 koji je Z68 sa podrskom za PCI-3.0 pa onda oni koji imaju pare misle to je sve sada smo spremni za Ivy a onda dodje Z77 chipset sa jos necim novim pa onda ako imaju pare kupe 3 ploce umesto 2. To vam je Gen 3. Zato sto ga je izmislio Genije za otimacinu para od naroda za nista. Gen 3 je polovina neka, malo vise od Maximus 4 Gene a malo manje od Maximus 5 Gene da je Ivy odlozen bila bi ista ploca sa dva naziva i podrskom za nista za nesto sto nije izaslo, ali svakako manjom nego da su sa Maximus 4 presli na Maximus 5. Uzimam brand koji ima Z68 I Z77 i nikakve Genove. - - - - - - - - - - - - - - EVGA-CORSAIR-Strictly
Idem u petak po konzolu ostaje 2 nedelje kod mene. Red Dead, Uncharted,....ima da se pici. A posle toga na PC ponovo. Stazama potpisa. Pricate sa buducim Uber Elite FTW Member tako da pazite kako se ponasate.
Uf ako je elite ja se izvinjavam... Bolje kupi trajno konzolu i resio si sve zivotne probleme, nego sto se nerviras zbog glupavih ventilatora, raznih proizvodjaca i slicnih nebitnih sranja...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Uzeo bih 3770k i drzao ga na default, namestis samo u biosu da turbo uvek ide na sva 4 jezgra na 3.9GHz i vise ti ne treba. Dodaj GTX680 ili GTX670 i imas zver od masine.
Jel ides ti stvarno za Madjarsku i jel si video Gentle Typhoon. Ako ides da uzmes 2 1850RPM AP-15. Ne bi zurio nego ljudi mozda uleti H100, ko zna kako ce ovo cudo da se greje ne mogu dva i dva razlicita ventilatora a nisam imao kes da dam Ivanu odmah da uzme sa PPC uzimao sam jos nesto. I ja mislim da cu 3770k 99%.A grafika ne znam nista jos tacno.
Idem sutra ujutro. Koliko sam video na netu ima Scythe GentleTyphoon 1150rpm i sporiji, a kostaju duplo vise nego Coolink SWiF2. Tako da cu uzeti Coolnik, ako ga nadjem. Pitanje je sta imaju na stanju.
:: Jel ides ti stvarno za Madjarsku i jel si video Gentle Typhoon. Ako ides da uzmes 2 1850RPM AP-15. Ne bi zurio nego ljudi mozda uleti H100, ko zna kako ce ovo cudo da se greje ne mogu dva i dva razlicita ventilatora a nisam imao kes da dam Ivanu odmah da uzme sa PPC uzimao sam jos nesto :: I ja mislim da cu 3770k 99%.A grafika ne znam nista jos tacno :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
PCI-E 3.0 na Z68 nije trik vec super stvar, jer i sa tim cipsetom koji je prakticno isti kao i Z77, imas podrsku za Ivy Bridge, i PCI-E 3.0 bez potrebe za Z77. Z77 se jedino razlikuje po native USB 3.0 i SATA3, sto je potpuno beznacajna stavka...
Razlikuje se i zato sto moja Z77 jedina ima POSCAP Sanyo kapacitore za visoke frekvencije, Intelov SATA kontroler, savijen 24pin konektor kakav nemaju druge ploce i koji sada stvarno bode oci na drugim plocama koliko je ovakav zgodniji. Ima 300% veci sadrzaj zlata u CPU socketu, PLX bridge chip, SLI radi u x16, konacno je implementiran normalni USB 3.0 i SATA III i memorija se bolje klokuje u Z77. Ploca je narucena i prakticno vec kupljena tu nema menjanja pa da vidim Maximus 5 za 20e sada.
Re: New CPU 2700k ili 3770k ili cekati malkice jos da cujem za reviziju
19.06.2012. 12:22
status: user broj poruka: 1541
Aj reci ti nama, posto vidim da sklapas opaku masinu, sta nameravas da radis na njoj? Ocu reci, nekako mi je logicno da ako vec sklapas takvu zver, da je adekvatno iskoristis :)
:: Posto ovih dana sutra, prekosutra uzimam plocu Z77 zanima me sta mislite koji CPU. Plocu uzimam odmah ali da li da i CPU odmah prebrinem ili sacekam koji dan, nedelju-dve mozda nacujemo nesto o reviziji nekoj, ja se sve nadam. Mada oni nisu ni za 2700k rekli do pred izbacivanje :: Tj koliko vas je za 2700k a koliko za 3770k. Ako neki uopste znaju kako se zovu a ne sta je 3770k. Ali pitam ima li neko 3770k sem jedne osobe koja nista konkretno ne govori o iskustvima. Mislim nema sta mnogo ni da se prica ali opet ne znam sta da radim :: Znaci samo ta dva dolaze u obzir ne 2600k ili 2500k ili 3570k :: Pa da jurimo onda Dominator GT ili Ridgeback Enhanced Redline 4x4 :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictly
Ma pazi to je sada zver za 3 godine nece biti. A ovo meni traje do DDR4 memorije, kad ona bila. Neki likovi su me pitali da im pomognem da urade nekada neku obradu necega pa da mi plate deo jel oni uzimaju kes. Ako se nocu radi moze. Meni treba masina ovako zasta se koristi PC u kuci, net, igrice filmove, gaming na 1920 rezoluciji sa igrama kakve su napravljene da ne postoji podesavanje koje ne mogu da namestim. Mozda ce ovo trajati i 4 godine. Ja nisam manijak za najnovije, meni novi 3D Mark 11 nista ne znaci, nego kasnije kada vidim neki poseban HW onda mi to volim.
A kakav smo narod trebao sam odmah naruciti 4 Gentle Typhoon ali je mnogo kesa bbilo pa nisam imao odmah za to. Trebao samd a razmisljam o 2 i 4 za H100. Sve bi uzeo AP-15 jel su mi ostali rezistori na 7V od H70 ventilatora i to bi bila mrtva tisina za kuciste sa potiskom kao nekih ventilatora na 1800rpm. I to nekih srednjih onako ne krseva. A znate koja je to buka kod drugih. Treba mi jos 4 iz 2 puta. Ili odmah ako su jeftini bas kao tako u Madjarskoj. Mozda ima na drugom mestu pogledaj. Ima neko ko cita ovo i moze da dobaci i nece.
sto si jadan tako.... nemas leba da jedes vec par meseci samo da bi kupio tamo neku kao zver od racunara... kurcis se kao stize ovo stize ono, a pitas ko ide u madjarsku po ventilator da ti donese jadniku pa sedi u kola i otidji u madjarsku pa kupi ventove i produzi malo do austrije i kupi sta ti fali od delova, brukas se tu za 10e ventove bolidu jedan bolesni dodjes nas da lozis kao na forumu, ti si baja.... idi bre kupi sunke i paradajza i najedi se malo zdrave hrane, ima i toga u radnji, a ne samo pasteta i mesni narezak....
posle se ljutis kad ti kazem da umres, ne kazem ti to zbog NAS ovde vec zbog TEBE - spasi se nije zivot za svakoga...
raspali forum nekad je bilo normalnih ljudi i tema, sad kad dodjem par bolida vrte iste price iz dana u dan, ovaj sta da kupi, ovaj kupio pa ne zna nista....daj sedite ljudi sad bar ima interneta pa naucite nesto sami i kad dodjete to pravog problema tad pitajte na forumu jel moze neko pomoci..... kontam da je adminima super sto ovaj debil odrzava masu na forumu aktivnom inace ni za qrac nije forum vise....daj se malo uozbiljite nedelju dana sedite proredite malo ove debile lako se poznaju kad opet izmisle kreativan nick i cao....
E moj jadnice da znas nasta trosim pare samo sto nisam imao sta od HW da kupim. Pa ti mislis da je meni ovo sve ploca, CPU i to. Pa svakog meseca kupujem neke sitnice da li ventilatore 60-70e, da li MDPC-X sleeve skoro 100. Pa da je tako ja bi sklepao grafiku procesor i plocu daj boze da bi ovakvu uzeo i kacio skorove grafike i procesora. Pa za zadnja 2 meseca sam Dominator GT 2133 potrosio na gluposti. Drugo takva nekultura da se o tome prica je strasno. Sto zbog tebe da slusa neko ko nema o tome. Originala imam ja mislim za 120e zadnjih mesec-dva kupljeno. Ne bi jurio najbolje ventilatore nego sklopi CPU i grafiku najacu i zdravo. Najbolje da nemam sta da jedem je su mi bitni ventilatori i sleeve da se sa njima hvalim.
Da bi igrao video igre na ultra mega giga podsavanjima...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Aj reci ti nama, posto vidim da sklapas opaku masinu, sta nameravas da radis na njoj? Ocu reci, nekako mi je logicno da ako vec sklapas takvu zver, da je adekvatno iskoristis : ::
Kazes neku obradu necega treba da odradis, neki video editing, rendering, il sta? Interesuje me snaga tog cpu-a u renderingu, video obradi i slicno, pa ako to radis, da bacis neke rezultate ovde kad sklopis masinu?
:: E moj jadnice da znas nasta trosim pare samo sto nisam imao sta od HW da kupim. Pa ti mislis da je meni ovo sve ploca, CPU i to. Pa svakog meseca kupujem neke sitnice da li ventilatore 60-70e, da li MDPC-X sleeve skoro 100 :: Pa da je tako ja bi sklepao grafiku procesor i plocu daj boze da bi ovakvu uzeo i kacio skorove grafike i procesora. :: Pa za zadnja 2 meseca sam Dominator GT 2133 potrosio na gluposti :: Drugo takva nekultura da se o tome prica je strasno :: Sto zbog tebe da slusa neko ko nema o tome. Originala imam ja mislim za 120e zadnjih mesec-dva kupljeno. :: Ne bi jurio najbolje ventilatore nego sklopi CPU i grafiku najacu i zdravo :: Najbolje da nemam sta da jedem je su mi bitni ventilatori i sleeve da se sa njima hvalim :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Da da da, sutra, preksutra, naksutra, sledeće nedelje, meseca, godine, veka, milenijuma...
:: Neki likovi su me pitali da im pomognem da urade nekada neku obradu necega pa da mi plate deo jel oni uzimaju ke
Ah ti figmenti mašte, baš su skotovi... biće samo upražnjavanje procesora ko Sale: da se brzo otvori Karike.com i lokalni forumi zbog benchmarka, a to što validnost rezultata ne postoji zbog nedovoljno `fuck-a` to je nebitno... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Da bi igrao video igre na ultra mega giga podsavanjima.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: :: :: Aj reci ti nama, posto vidim da sklapas opaku masinu, sta nameravas da radis na njoj? Ocu reci, nekako mi je logicno da ako vec sklapas takvu zver, da je adekvatno iskoristis : :: :: ::
ajd ubaci ovo u google translate....posto meni izgleda ne ide nesto kapiranje tvojih postova....
inace postoji zivot izvan stana....sednes u neki prevoz kupis sta ti treba u susednoj drzavi nekoj, popijes kaficu nesto jos i vidis i naucis i ne blamiras se ovde za 10e ventove molis nekog da ti donese, a sklapas masinu od soma eura.... e sad sto ti trosis pare na CARNEX pastete a imas i one jeftinije marke to je tvoja stvar ne znas da ustedis...kupi onu u crevu (sto ja hranim kerove sa njom) pa ces jos ustedeti za jedan rezervni ventilator..... veruj mi ubi se bice ti lakse, ovo su tek poceci, sad racunar dok malo ne narastes, onda ce krenuti - ne daj boze - kurve da te interesuju....itd samo fali jos neku da napunis, i eto smak sveta nama....krenu slike deteta, overclock malog da hoda sa 6 meseci, kolica EVGA, patikice dominator, benkica corsair itd
skoci s mosta budi faca, uradi nesto kreativno za sebe.... zivot je ionako sranje sto se mucis kad ti nije sudjeno to sve da imas, olaksaj sebi
:: E moj jadnice da znas nasta trosim pare samo sto nisam imao sta od HW da kupim. Pa ti mislis da je meni ovo sve ploca, CPU i to. Pa svakog meseca kupujem neke sitnice da li ventilatore 60-70e, da li MDPC-X sleeve skoro 100 :: Pa da je tako ja bi sklepao grafiku procesor i plocu daj boze da bi ovakvu uzeo i kacio skorove grafike i procesora. :: Pa za zadnja 2 meseca sam Dominator GT 2133 potrosio na gluposti :: Drugo takva nekultura da se o tome prica je strasno :: Sto zbog tebe da slusa neko ko nema o tome. Originala imam ja mislim za 120e zadnjih mesec-dva kupljeno. :: Ne bi jurio najbolje ventilatore nego sklopi CPU i grafiku najacu i zdravo :: Najbolje da nemam sta da jedem je su mi bitni ventilatori i sleeve da se sa njima hvalim :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Sto se blamiram sto molim nekog za ventilator. Pa covek vidis meni daje 400e da mu kupim graficku ovde pa nisam rekao sta se blamiras sedi u autobus i dodji. Ne vidi me, ne zna me em iz susedne drzave. Zasto je blam moliti za ventilator koji je online tesko naci. Gde da odem u koji grad. Pa pogledaj na google earth gde je Dionokomp radnja. Kao u Kovinu, selo okolo njive. Periferija mARIBORA ja mislim. A ima sve unutra bolje nego u Ljubljani. I gde da odem. Svi posluju online ja pitam nekog da mi naruci ako narucuje nesto sebi. Zao mi je ne jedem Carnex pastetu samo Argetu. Zasto bi skakao na nekog ko zeli i7 i Z77 a ova prica koja nema veze sa mozgom su nacin da ga ima bar na 5 minuta.
zato sto ima tih problema treba da se ubije i olaksa sebi
jedino da bi mi bilo zao nekog pobacenog skota, uozbilji se dexteru stvarno....
:: Ne znam da li si cuo ranije ili provalio, :: da je lik stvarno ima mentalnih problema :: :: Ako stvarno skoci bice ti zao :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
frajeru odes u Maribor kupis sta ti treba, spustis se malo u Ljubljanu vidis jel ima sta za tebe...onda jos malo i u Trstu si, tu se malo obuces, sredis, doteras, i ubijes se i budes obucen lepo u sanduku made in Italy...obavezno neke mokasinice nabacis....
a sto se klope tice imas u metrou cini mi se jeftino oko 1500 din 20kg dzak hrane, malo mleka i te pastete ubacis i miran si duze vreme - taman ces brze skupiti lovu za ventove i ostale djakonije koje te cine srecnim
:: Sto se blamiram sto molim nekog za ventilator. Pa covek vidis meni daje 400e da mu kupim graficku ovde pa nisam rekao sta se blamiras sedi u autobus i dodji. Ne vidi me, ne zna me em iz susedne drzave. :: Zasto je blam moliti za ventilator koji je online tesko naci. Gde da odem u koji grad. Pa pogledaj na google earth gde je Dionokomp radnja. Kao u Kovinu, selo okolo njive. Periferija mARIBORA ja mislim :: A ima sve unutra bolje nego u Ljubljani. I gde da odem :: Svi posluju online ja pitam nekog da mi naruci ako narucuje nesto sebi. :: Zao mi je ne jedem Carnex pastetu samo Argetu :: Zasto bi skakao na nekog ko zeli i7 i Z77 a ova prica koja nema veze sa mozgom su nacin da ga ima bar na 5 minuta :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.