Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Sta mislite o ddr3?
STRANA 1 OD 1
dragojlo2 Sta mislite o ddr3? 06.06.2007. 22:21 T4627

status: user
broj poruka: 718

Da li ce se AMD opet muciti jer mora i ovaj kontroler da integrise u Barsu ili ce Barsa biti samo za ddr2?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 06.06.2007. 22:49 #21098

broj poruka: 726

AMD procesori ce,kad se predje na noviji postupak proizvodnje (45nm),imati integrisan DDR3 kontroler.Barcelonu ce naslijediti neko novo jezgro (najavili su `Shangai`) i ocekuje se prezentacija u 2008.

To sam procitao u `Svet-u`.
dragojlo2 a vidish neki tvrde da ce ddr3 u 2008 ... 06.06.2007. 23:07 #21100

...definitivno da potisne ddr2,to znaci da ce opet da kasne za Intelom i vishe od pola godine...Steta ,a mislio sam da ce da se vrate u trku...`Ajd u zdravlje!

MaliAbner Re: a vidish neki tvrde da ce ddr3 u 2008 ... 06.06.2007. 23:52 #21104

broj poruka: 7769
Ja ne mislim nista posebno, zasto zato sto ce DDR3 imati losije latencije od DDR2, tako da ce dobitak sa tom memorijom biti pravi tek kad budu daleko vece ucestalosti i nesto nize latencije od pocetnih.

Za AMDeku je DDR 400 jednako brz kao i DDR2 800, pogledaj samo latencije obicna ddr 2,2,2,5(1T), a ddr2 5,5,5,15 (ili poneka skuplja varijanta 4,4,4,12 ili jos skuplja i jos manje latencije). AMDeki tek DDR2 preko 800mhz nesto znaci, ona prva 533 i 667 su bile tek nekih par % brze od obicne DDR memorije.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

::
:: ...definitivno da potisne ddr2,to znaci da ce opet da kasne za Intelom i vishe od pola godine...Steta ,a mislio sam da ce da se vrate u trku...`Ajd u zdravlje!
dragojlo2 ma brate mislio sam na to... 07.06.2007. 00:01 #21106

... dal` sa iz ove perspektive Amd zeznuo kad je integrisao memory controler u proc.Lakse je i brze nesto zameniti na ploci nego u procesoru...Nije izasla ni Barsa ,a vec moras da planiras i Shangai , jednostavno izgubise dinamiku ,a to se tesko ispravlja,al` ajde ...`Ajd u zdravlje!(radim prvu)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs