Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
PCAXE & 3770K
STRANA 1 OD 1
solaja777 PCAXE & 3770K 15.06.2012. 08:39 T46242

status: user
broj poruka: 3277

http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/intel-core-i7-3770k-ivy-bridge
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery Ah sto ne volem 15.06.2012. 11:51 #425216

broj poruka: 997
Da trpaju GPU na CPU, ajd da razumem neki nizi segment kome nije potrebno nista vise sem facebuk-a, obicnog surfovanja itd. Ovako samo podizu cenu procesorima, ili da su izbacili dve vrste cipsetova za GPU i bez. No dobro izgleda da se krece tim putem jos i ovaj WIN8. Nekako mi PC sa zajednickim CPU-GPU i ovim win8 lici pomalo na konzolu sa tastaturom i misem. :)

Sve je relativno !!!

tortojed @Antimatery: nije bas tako kako ti mislis. Integrisani GPU moze... 15.06.2012. 12:01 #425218

broj poruka: 10998
da bude aktivan UPOREDO sa discrete graph card, pa da, na primer, baca sliku na monitor dok ona druga karta radi sa video materijalom...

Tristram Re: 15.06.2012. 12:08 #425220

broj poruka: 1872
Da, ovo sto je amd zamislio ima vise logike, izbacuje athlone i kao nizi segment ce da nudi apu resenja, sto mu i dodje athlon sa integrusom. Kao visi segment ce da nudi FX procesore, dobro, to sto taj segment i nije tako visok kao sto se ocekivalo je vec neka druga prica, bice valjda bolje u sledecoj reviziji jezgra.

A Ivy svakako nije to sto smo ocekivali, bice kad jos malo usavrse tehnologiju, iako mislim da ce taj problem sa pojacanim grejanjem prilikom overkloka da ostane, nema mu leka. Ko ima sandy nema potrebe da prelazi, a mozda i oni koji imaju nehalema, tesko da ti treba bolje ako koristis komp za nesto konkretno, ako robujes novim stvarima ili bi da se puvas po forumima to je vec drugo. A izgleda da se ljudi koji maju pretezno i drze nehalema, nabavih neki i3 na rasprodaji a 1156 ploca nema na oglasima ni za ljubav ni za pare.
Antimatery :) 15.06.2012. 12:08 #425221

broj poruka: 997
Ma dobro. Jos bolje da se iskoriste tranzistori GPU-a koji nisu aktivni za posao CPU, e to ce biti dobro. Mislim kad su vec komsije da se ispomazu :)

Sve je relativno !!!

tortojed Pa naravno da moze i vice versa - GPGPU on Ivy. 15.06.2012. 12:55 #425226

broj poruka: 10998
http://goo.gl/mgSJm

Classified ... 17.06.2012. 21:52 #425590

broj poruka: 728
Ovaj CPU je takvo ludilo napravljeno oko njega a sta ce biti videcemo.
Pazite kada najaca ROG ploca za Z77 kazu da tek u Q3-Q4 dolazi.

Maximus 5 Extreme

http://i.imgur.com/UcUDn.jpg

Bogami da nas ne iznenadi Intel sa nekim pojacanjem kao za SB ili revizijom.
Nece Z77 tek tako proci, kao cekacemo Haswella, da sada ce to na Jesen, ali onu tamo posle IB-E na leto 2013.
Kao cekacemo Haswell. Da skoro ce i ja sam mislio za godinu do godinu ipo.

Naravno ljudi koji imaju SB su mirni i ostale i7, mi mozemo slobodno da idemo na Ivy, njega su upropastili vise vlasnici SBa i overklokeri nego Intel. Zapamtite sta su govorili kada im rikne ploca nekom od njih da vidite ono sto sam ja primetio odavno. Kao za X6 kako je za 3 dana Failom Bulldozera od nepotrebnog sranja postao najtrazeniji HW.

Najvise bi voleo da jave da novi Ivy i7 stize u Septembru-Oktobru.
Odmah bi uzeo EVGA Z77 FTW stavio je u orman i drndao AMDa.I onda taj uzeo. Nek kosta 350-360e sta ima veze, recimo i7-3790k sa 3.8GHz stock klokom i MX-4 pastom.
Ali da moze samo u Z77 socket za najbolje mogucnosti. Ja bi to napravio.

Haswellu tek zimus kada budu utvrdili sta treba da ispravljaju bice tu odlaganja bar 2 puta po 3 meseca jos plus. Intel je nagomilao toliko platformi da ja ne znam vise oni da stanu 5 godina mogu da nista ne naprave.

EVGA-CORSAIR-Strictly
solaja777 nek odlazu sta hoce 18.06.2012. 08:59 #425602

broj poruka: 3277

za igre uzeo sam xbox360 kasnije uzecu laptop i to je to, u odnosu na SB IB je cista zajebancija... kao sto ti necesh da dash pare asus-u tako ni ja ne zelim da dam pare intelu za njihovu zajebanciju od procesora....
Classified NIKAD KONZOLA. 18.06.2012. 09:26 #425604

Nikada ne bi usao u agoniju gde ce me original koji volim Game Of The Year Edition koji platim 15e posle 6 meseci a kostao je 50-60e kostati 50e za XBOX. Da li znate da se cene igrica krecu do 120e. Za razliku od vas ja sve igre koje volim kupujem original. Ne pada mi napamet da u igrama imam jos jedac high end kompijuter ili da rezem kao manijak i gledam u pasulj da li cu narezati nesto.
Nikada to sranje nikada, ja sam pripadnik protivnika Xboxa.
Iznajmicu PS3 da odigram 4-5 igara koje nisam igrao kada nadjem vreme io to je to.
Ne poada mi napamet da Crysis 2 umesto 1900 din platim 4800 din.
To vi koji vam je jedini dodir sa gamingom thepiratebay. U redu skidam i ja ali kada na normal ja kupim original pa odigram na high. A desavavalo se i da prekinem koliko su dobre pa uzmem original.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Dexter013 @wlada aka classified 18.06.2012. 09:58 #425612

broj poruka: 17093
Kazem ti ovo iz dobre namere bez da te cimam ili slicno, ti bi sve svoje mentalne probleme / dusevne , + sacuvao svoje zivce,
resio kupovinom bilo koje konzole,
al dzaba ti objasnjavati...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classified ... 18.06.2012. 10:09 #425617

Daj bre imam konzola u zgradi 3 PS2, ja znam kako to izgleda ocajno i skupo.
Moje procene me ne varaju. To bi bio nacin da i Srpskew prodavnice uzmu neki dinar.
Pratite potpis i sve ce vam se kazati u vezi bilo kojih predloga.

EVGA-CORSAIR-Strictly

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs