Pozdrav svima. Imam doticni procesor i hteo bih da ga menjam za drugi/brzi.. Da li ici na Phenom II X4 965BE ili na FX-6100 ili nesto trece? Ne bih dao vise od 14.000 din. za procesor. Ne znam kakvi su Bulldozer procesori, neki ih hvale, neki kude.. Ploca je Gigabyte GA-990XA-UD3. Dajte neki savet,predlog..
Logika ti nije baš na mestu...imaš cpu od 100e i hoćeš cpu do 130e? Stvarno misliš da možeš nešto da dobiješ? Kad je Bd u pitanju, jedino gde se dobro pokazao je Solidworks i pritom mislim na okta core. Ako već hoćeš upgrade...onda i kesu odreši :)
Cak da ne menjam ni za Phenom 965 ???? Doplata bi mi bila oko 2000 din.,zato sam mislio.. Ili u najgorem slucaju FX-6100 ali ne znam kakvi su novi AMD procesori..
Jedini logican upgrade je FX-8120/8150 ili 2500k/3570k.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Cak da ne menjam ni za Phenom 965 ??? :: Doplata bi mi bila oko 2000 din.,zato sam mislio. :: Ili u najgorem slucaju FX-6100 ali ne znam kakvi su novi AMD procesori. :: :: :: AMD Phenom II X4 94 :: Xigmatek Balder SD128 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: Exceleram 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ripple :: Samsung 2 TB SpinPoint F :: EVGA GTX 560 Superclocked 1 GB DDR :: Dell U2412 :: Seasonic SS-750H :: ::
Moj procesor moze da ide na 3.5 GHz, a vidim da je 965 BE na def. 3.4 GHz. Opet, vidim da si velikim slovima napisao NE za 965. Why? :) FX-8120 mi je trenutno previse para..
Salu sa strane, najbolji odgovor ti je dao Forever!
ASUS M4A87TD/USB3 AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 101 KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blue ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD5 WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/2 CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + SILVERSTONE
zato sto i taj 965 mozda ne moze mnogo vise. za par stotina mhz neces osetiti razliku. pravac kafana ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
jezo, tvoj licni izbor da li bi menjao ili ne, sto se mene tice ja bih to zamenio, jebes 2000din, ali ne zbog klokovanja
:: Moj procesor moze da ide na 3.5 GHz, a vidim da je 965 BE na def. 3.4 GHz :: Opet, vidim da si velikim slovima napisao NE za 965 :: Why? : :: FX-8120 mi je trenutno previse para. :: :: AMD Phenom II X4 94 :: Xigmatek Balder SD128 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: Exceleram 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ripple :: Samsung 2 TB SpinPoint F :: EVGA GTX 560 Superclocked 1 GB DDR :: Dell U2412 :: Seasonic SS-750H :: ::
Quad cpu na 3.4 ghz je odlican za igranje a takodje i sve ostalo, ne menjaj nista!
To sto ti planiras neces osetiti nikakvu razliku u bilo cemu sem manjak u dzepu, sacekaj reviziju II za fx/buldozer pa onda menjaj, verovatno ce valjati, ja sam uvek za upgrade ali ovo sto bi ti stvarno nema smisla niti potrebe... Imas ok plocu sa novijim chipsetom i soketom, sacekaj reviziju 2 i uzivaj.
Pa ti sad odluci.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Sve zavisi koji 965, cak i C3 revizije 965 Fenoma nisu mogle preko 3,8GHz stabilno, na pocetku. Neke jesu, naravno. Sve zavisi od primerka.
Ne isplati se. Nesto bas ne verujem da taj tvoj 945 ne moze preko 3,5GHz, a sve i da zaista ne moze - ne isplati se menjati.
Haj` recimo da imas Athlon II 640 x4, pa da pitas da li da uzmes Fenoma zbog njegovog L3 kesa, al` ovo je ludilo.
Menjati CPU zbog otkljucanog mnozioca i 200-300MHz se zaista ne isplati.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Cak da ne menjam ni za Phenom 965 ??? :: Doplata bi mi bila oko 2000 din.,zato sam mislio. :: Ili u najgorem slucaju FX-6100 ali ne znam kakvi su novi AMD procesori. :: :: :: AMD Phenom II X4 94 :: Xigmatek Balder SD128 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: Exceleram 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ripple :: Samsung 2 TB SpinPoint F :: EVGA GTX 560 Superclocked 1 GB DDR :: Dell U2412 :: Seasonic SS-750H :: ::
ASUS M4A87TD/USB3 AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 101 KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blue ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD5 WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/2 CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverstone
Ne cini to dzaba, Buldozer ima samo neke od novijih instrukcija koje ce kasnije biti od koristi, ali generalno za igranje ne diraj to. Evo sada Buldozer u win8 jeste brzi ali ne toliko kao sto su najavljivali da hoce definitivno nije ispunio bar moja ocekivanja.
+1 za dextera -1 za f0revera +2 za antimatericu -3 za imarkovica
:: Ne cini to dzaba, Buldozer ima samo neke od novijih instrukcija koje ce kasnije biti od koristi, ali generalno za igranje ne diraj to. Evo sada Buldozer u win8 jeste brzi ali ne toliko kao sto su najavljivali da hoce definitivno nije ispunio bar moja ocekivanja. :: :: :: Sve je relativno !! :: ::
Ja koristim 965 na 3,8 GHZ i prezadovoljan sam 2 godine .Necu ga menjati sigurno jos 2 .Tvoj procesor ti zavrsava posao i nevidim mesta za bacanje para. Ljudi su ti lepo objasnili na tebi je. Ovde saveti zlata vrede
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 LOGITECH G400
Posto vidim da graficku kartu imas GTX560 i da ne planiras nista jace ja bi ti preporucio da cekas i da nikako ne ides na FX i AMD. Njih zaboravi u bilo kojoj opciji nade, bice, kazu, testovi govore dok u radnjama ne budu imali snagu 2600k. Ja sam sa AMD zavrsio zauvek sta god imali.
Ostani na tome sto jesi, ako ti ne znaci 2000 din nista napravi upgrade na taj 965BE izvuci ces 3.9GHz stabilno i to je to. Za dalje stekaj pare za neki Intel. Ti nemas u planu jace graficke pa da mora sada Intel. Da imas rekao bi ti Intel samo i nista vise. I to sto noviji. Ako moze Ivy, zajebi ono da ti podesavanja vise od 1GHz preko fabrickog ocenjuju kvalitet procesora.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Posto vidim da graficku kartu imas GTX560 i da ne planiras nista jace ja bi ti preporucio da cekas i da nikako ne ides na FX i AMD. Njih zaboravi u bilo kojoj opciji nade, bice, kazu, testovi govore dok u radnjama ne budu imali snagu 2600k :: Ja sam sa AMD zavrsio zauvek sta god imali :: :: Ostani na tome sto jesi, ako ti ne znaci 2000 din nista napravi upgrade na taj 965BE izvuci ces 3.9GHz stabilno i to je to :: Za dalje stekaj pare za neki Intel. :: Ti nemas u planu jace graficke pa da mora sada Intel. :: Da imas rekao bi ti Intel samo i nista vise. I to sto noviji. :: Ako moze Ivy, zajebi ono da ti podesavanja vise od 1GHz preko fabrickog ocenjuju kvalitet procesora. :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Ma jok kupis za godinu dana 2600k i GTX580 i pici. Kakav BD. Ljudi ne provaljuju da su CPU otisli malo dalje sa snagom nego GPU. Jedino ih pojacavaju zbog vise grafickih a u tom segmentu primat drzi Extreme. Znaci Intel ce narednih 2-3 god da se igra sa po 15%. Moze mu se. Dok se Intel igra mi imamo vremena za SB-Ivy jos 3 god da ne razmisljamo. Pa sta ja sa 3770k bez obzira sta ko kaze i sa stock klokom cu moci da vozim ne obicnu grafiku nego kada bi kupi sada Classified 680 pa za 3 god istu takvu i da ne osetim nista. Da ne vidim nista. Da dajem pare za neki grafikon, jel je jedna crta veca od druge inace ne vidim nista. Nije to kao sada imam AMD a za svaku grafiku preko ove mi treba Intel. Da imam kod sebe recimo GTX580 stock pa da kazem ajde cekam do Haswella da platformu kupim. Ali redjaju se igra gde ja imam problem sa najacim filterima. A onda ih uninstaliram i odvojim. A upgrade mora da mi pocne od CPUa koji je sada izasao i koji je najaci, ne najaci ali najnormalniji za jednu grafiku.
:: Ma jok kupis za godinu dana 2600k i GTX580 i pici :: Kakav BD. Ljudi ne provaljuju da su CPU otisli malo dalje sa snagom nego GPU :: Jedino ih pojacavaju zbog vise grafickih a u tom segmentu primat drzi Extreme :: Znaci Intel ce narednih 2-3 god da se igra sa po 15% :: Moze mu se. Dok se Intel igra mi imamo vremena za SB-Ivy jos 3 god da ne razmisljamo :: Pa sta ja sa 3770k bez obzira sta ko kaze i sa stock klokom cu moci da vozim ne obicnu grafiku nego kada bi kupi sada Classified 680 pa za 3 god istu takvu i da ne osetim nista. :: Da ne vidim nista. Da dajem pare za neki grafikon, jel je jedna crta veca od druge inace ne vidim nista. Nije to kao sada imam AMD a za svaku grafiku preko ove mi treba Intel :: Da imam kod sebe recimo GTX580 stock pa da kazem ajde cekam do Haswella da platformu kupim. Ali redjaju se igra gde ja imam problem sa najacim filterima. A onda ih uninstaliram i odvojim. A upgrade mora da mi pocne od CPUa koji je sada izasao i koji je najaci, ne najaci ali najnormalniji za jednu grafiku :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Mnogo me nervira kada sam video da je lik a sada stotine otvorili CPU kao kreker i skinuli ono sranje i namazali ga sa MX4 i dobili bolje temp nego SB i boljeg overklokera. Skoro 10C manje ima. Jbt i dalje mi je u glavi 2700k, necu moci da ohadim ono ja sa H70. Moci cu bar na stock i kada ukljucim turbo. Pa da ne klokujem dok se ne snadjem za kuler kada dodje vreme imam pre njega prece brige, memorija i classified grafika.
A Hrvati mi kazu ne brini odlicno je, na EVGA Forumu ljudi odusevljeni sa CPU, samo oni koji dobijaju za dzabe na 2 dana i hoce 1.5GHz preko specifikacije nezadovoljni. Ali da su uradili sranje sa tom pastom jesu. Jbg onemogucili 500MHz ljudima na vazduhu jos. Ali i tada sta bi bilo, narednih 5 god bi kupio porcesor onaj ko gleda u tabelu a ne da mu je slab. Samo znam sta god uzmem nece biti ni 2600k ni 3570k ni 3500k. A u tyom testu sto ste dali ja ne znam zasto oni mere 3770k sa 2600k. To je trebalo svuda meriti sa 2700k sem ako su ta dva CPU identicna samo jedan ima veci stock klok. Ja mislim da bas nisu identicni. Da je 2700k noviji i bolji.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.