Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
veliki problem
STRANA 1 OD 1
markorad veliki problem 06.06.2007. 16:27 T4623

status: user
broj poruka: 5

cim udjem u igricu restartuje mi se komp...i izbacuje plavi ekran gde pise BEGINNING DUMP OF PHYSICAL MEMORY
PHYSICAL MEMORY DUMP COMPLETE
sta ej uzrok ovome.pomagajte ljudi
plocha asus p5nd2-sli i kingmax memorija 2x512 667 grafika ati x1300,wd hard disk
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ovako: 06.06.2007. 16:34 #21068

broj poruka: 6645
Nešto nije u redu.

Opiši malo bolje, a i probaj nešto sam: drajvere grafičke, directx, drajvere matične ploče. U kojoj igri, sa kojom verzijom drajvera, dešava li se u svim igrama.... šta piše u log fajlu za grešku, i tako. Sve smorni i za tebe nevažni podaci....
markorad aaaa 06.06.2007. 16:49 #21069

isti problem se javlja sa zadnje 3 verzije ati drajvera,i windows sam deinstalirao,i druge drajvere za plochu i ponovo nista,isti problem,i bios je fleshovan i stavljen na difolt vrednost i ponovo nista....verovatno je problem hardverske prirode ali sta bi to moglo da bude...eror mesage je 0x0000007f ali nije uvek taj menja se sa vremena na vreme..izbacuje u bukvalno svim igarama id virtual tenisa do fife.....ako moze neko nek pomaga zop
MACHINE Uglavnom 06.06.2007. 16:50 #21070

broj poruka: 5704
je RAM, mada se dumping radi i kada pukne sistemski driver npr. kernel za grafiku, chipset...uvek kada se debuguje greska niskog nivoa. Probaj sa drugim driverima, za sve, najpre deinstall pa dobro ocisti repove preko Driver Cleaner Platinum-a, pa onda nove. Isto i sa DirectX 9.0c komponentama. Tak onda testiraj VGA, RAM...o tome je vec pisano x puta pa nadji teme, cak sam postovao i dijagnosticek alate i osnove upotrebe u okviru rubrike servis i O/C! Najbolje bi bilo staviti sve WinXP SP-2 i samo drivere pa -pokrenuti vise igara...

Nisi naveo brand grafike??? Moguce je da je VRAM neispravan, za to ti treba BIT 2D memory testing modul, za RAM GM ili MT

M i G

geloso Re: Ovako: 06.06.2007. 17:06 #21071

broj poruka: 584

:: Nešto nije u redu
::

Pao sam sam kreveta :)
MACHINE Re: Re: Ovako: 06.06.2007. 18:03 #21074

PA gde si ti geloso?

M i G

:: :: Nešto nije u redu
:: ::
:: Pao sam sam kreveta :)
geloso Re: Re: Re: Ovako: 06.06.2007. 18:08 #21076

Tu sam, tu sam... uvek sam tu negde na nekom hard disku...
Tebe te nema i jos par njih...

Vidis sta je strategija:
Pustis jednu noc Internal Server Error umesto
foruma i svi se ponovo okupimo :)))

Nesto nije u redu - ovo ne mogu da izbacim iz glave... :)
mrlja Re: aaaa 06.06.2007. 19:10 #21081

broj poruka: 299
:: isti problem se javlja sa zadnje 3 verzije ati drajvera,i windows sam deinstalirao,i druge drajvere za plochu i ponovo nista,isti problem,i bios je fleshovan i stavljen na difolt vrednost i ponovo nista...

Nadam se da ce ovo biti glupo pitanje. Imash li instaliran .NET 2.0 ??????
posto ti se deshava sa poslednjim verzijama catalyst-a koje su preshle sa .NET 1.1 na .NET 2.0...
markorad xxx 06.06.2007. 20:50 #21086

ma da imam instaliram .net 2...ja sumljam da je chip set riknuo jer je ipak pasivno hladjenje pa ono sumljam na to mada mi je i grafika sumljiva,jer izbacuje samo u igrama???memorija ne verujem da je jer se isti problem desava i sa novim modulom koji sam ubacio pre 20 dana.....

Oglasnik Taiwan ili Redmond... 06.06.2007. 21:37 #21088

broj poruka: 726

Ako nije memorija (mislim da jeste,a krivac je ploca),probaj (pozajmi) drugu graficku...nVidia,po mogucnosti,cisto da se eliminise mogucnost da su drajveri.
Ponove li se restartovanja,plavi ekrani,kernel cmizdri... i slican repertoar KUD Microsoft,izvadi plocu i elegantno je lansiraj sa terase...

MaliAbner Ajde malo proceprkaj po podesavanjima... 06.06.2007. 21:49 #21090

broj poruka: 7769
Proceprkaj po podesavanjima i decekiraj opcije o prijavljivanju gresaka i videces kako ce problem nestati kao rukom odnesen.

Desni klik na My Computer, properties, startup and recovery i tamo decekiraj opcije za system failure, posle toga restartuj sistem i ne bi trebalo da ti se vise pojavljuju slicna sranja.

Inace nisi jedini koji je iskusio taj problem. Meni se ovo jednom desilo, i navedenim postupkom sam se resio istoga, tako da nakon instalacije sistema prvo uradim ovo pa onda sve ostalo.

A sto se tice drajvera za grafiku ako je ati koristi samo drajver bez ikakvog panela ili Control Centra.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MACHINE Re: Re: Re: Re: Ovako: 06.06.2007. 23:50 #21103

Ubili su onaj legendarni thread i one tvoje genijalne misli koje si postovao, to je trebalo sacuvati. Nestade deo tvog jedinstvenog i prefinjenog humora zajedno sa tom niti! Radi se, radi pa se nema vremena, a gde je smhardyu???

M i G

:: Tu sam, tu sam... uvek sam tu negde na nekom hard disku..
:: Tebe te nema i jos par njih..
:: Vidis sta je strategija
:: Pustis jednu noc Internal Server Error umest
:: foruma i svi se ponovo okupimo :))
:: Nesto nije u redu - ovo ne mogu da izbacim iz glave... :)
MaliAbner Machine... 07.06.2007. 00:12 #21109

broj poruka: 7769
Nisam mogao da se setim onda kad si se raspitivao za klime, ali sad se setih.
York klime izuvaju, kad sam radio u Ljubljani tamo su imali instalirane bas te klime i mogu ti reci da su radile savrseno, tihe su, kazu da nisu imali problema sa njima.

Ako si kupio klimu za koju marku si se opredelio jer i mene ceka ista prica, zena i deca kukaju da bi trebali da se hladimo leti.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Ubili su onaj legendarni thread i one tvoje genijalne misli koje si postovao, to je trebalo sacuvati. Nestade deo tvog jedinstvenog i prefinjenog humora zajedno sa tom niti! Radi se, radi pa se nema vremena, a gde je smhardyu??
:: M i G
:: :: Tu sam, tu sam... uvek sam tu negde na nekom hard disku..
:: :: Tebe te nema i jos par njih..
:: :: Vidis sta je strategija
:: :: Pustis jednu noc Internal Server Error umest
:: :: foruma i svi se ponovo okupimo :))
:: :: Nesto nije u redu - ovo ne mogu da izbacim iz glave... :)
VMARC Probaj 07.06.2007. 00:42 #21110

broj poruka: 9420

Da oboris memoriju na 533... kingmax + Asus.. ne valja...
:(
MACHINE Re: Machine... 07.06.2007. 01:23 #21117

Vako, znam za York, Japanci nisu ispod 500e bez ugradnje. Uzeo sam sebi a i devojka isto Panasonic YW12GKE (nemoj DKE uzimati jer je Kina) dok je ovaj Malaysia. Dobar je, dvotruki isparivac, Matsushita kompresor...400e, klima+ugradnja+doplata za 3 godine garancije bez potrebe za godisnjeim kvazi-servisom. Tehnomarket, Tehnomanija...rece mi Gandy da su odlicne za te pare, bolje nego korejski LG (nikako turski). Najejftinija koju sma nasao sa ugradnjom je 300e ali je krs nad krsevima...

M i G

:: Nisam mogao da se setim onda kad si se raspitivao za klime, ali sad se setih
:: York klime izuvaju, kad sam radio u Ljubljani tamo su imali instalirane bas te klime i mogu ti reci da su radile savrseno, tihe su, kazu da nisu imali problema sa njima
:: Ako si kupio klimu za koju marku si se opredelio jer i mene ceka ista prica, zena i deca kukaju da bi trebali da se hladimo leti
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: :: Ubili su onaj legendarni thread i one tvoje genijalne misli koje si postovao, to je trebalo sacuvati. Nestade deo tvog jedinstvenog i prefinjenog humora zajedno sa tom niti! Radi se, radi pa se nema vremena, a gde je smhardyu??
:: :: M i G
:: :: :: Tu sam, tu sam... uvek sam tu negde na nekom hard disku..
:: :: :: Tebe te nema i jos par njih..
:: :: ::
:: :: :: Vidis sta je strategija
:: :: :: Pustis jednu noc Internal Server Error umest
:: :: :: foruma i svi se ponovo okupimo :))
:: :: ::
:: :: :: Nesto nije u redu - ovo ne mogu da izbacim iz glave... :)
markorad re 07.06.2007. 01:31 #21118

pa zar se takt memoriej automatski ne spusti na 533 chim se detektuje dual chanel ili se varam...desava mi se jos par problem koje mozda ukazuju na plochu...ponekad se upali komp ali nema slike i front lampa n akuchistu ne radi....posle par puta sve proradi(napajanje nije jer sam ga promenio i opet isto)...

geloso Re: re 07.06.2007. 01:55 #21120

:: pa zar se takt memoriej automatski ne spusti na 533 chim se detektuje dual chanel ili se varam...desava mi se jos par problem koje mozda ukazuju na plochu...ponekad se upali komp ali nema slike i front lampa n akuchistu ne radi....posle par puta sve proradi(napajanje nije jer sam ga promenio i opet isto)..

Sam sebi odgovaras iz posta u post. Doduse, sa sve vise znacajnih detalja.
Koliko ja vidim, ostalo ti je samo da eventualno proveris tu grafiku, kao sto ti je
vec receno i da sumnjas na plocu. Probao si napajanje, memoriju, drajvere, XP, bios...
Sve ti je jasno.

Eventualno mozes da kupis klimu.
mrlja Re: re 07.06.2007. 08:08 #21128

:: pa zar se takt memoriej automatski ne spusti na 533 chim se detektuje dual chanel ili se varam...desava mi se jos par problem koje mozda ukazuju na plochu...ponekad se upali komp ali nema slike i front lampa n akuchistu ne radi....posle par puta sve proradi(napajanje nije jer sam ga promenio i opet isto)..

ne, sinko, takt se ne obara automatski na 533 u dual chanel....
i to nikad nece da poleti (bez obzira na to koju klimu imash)...
rokni mu ruchno takt, bre sta ga mazish...
mozda bi trebalo da flashujes ili gordonujesh BIOS, mozda je u medjuvremenu popravljena kompatibilnost sa nekim ramovima, npr tvojim
to nepaljenje je chesta pojava kada se overclockuje mashina (dok ne nadjesh na kom taktu radi stabilno), kada su neadekvatne podeshene latence (latencije) rama i problema sa grafichkom (neki proizvodjachi daju i spisak grafichkih koje su kompatibilne sa plochom)
:)

znam, znam...
matematika ne laze...
i jedno glupo pitanje:
KojiTiJeProcesorNaPlochi?
Petar89 .... 07.06.2007. 09:08 #21129

broj poruka: 423
Problem je 100% zbog toga sto ti delioc nece lepo da radi sa taktom memorije zato pokusaj da flesujes bios i vervotano ces tako resiti problem.Stavi bios P5ND2-SLI Deluxe BIOS 1105
sa sajta :
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5ND2-SLI%20Deluxe

mrlja Re: .... 07.06.2007. 09:33 #21130

:: Problem je 100% zbog toga sto ti delioc nece lepo da radi sa taktom memorije zato pokusaj da flesujes bios i vervotano ces tako resiti problem.Stavi bios P5ND2-SLI Deluxe BIOS 110
:: sa sajta
:: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5ND2-SLI%20Delux

ALI ON NEMA DELUXE VERZIJU!!!!
barem tako gore pishe...
da mozda ne pokushavash da mu ubijesh makinu? :P

3x meri ... a flashuj po potrebi...
ili ...
meri mikrometrom, obelezi kredom, seci sekirom...
Petar89 .... 07.06.2007. 10:31 #21133

broj poruka: 423
izvini nisam video mislio sam da je deluxe skini P5ND2-SLI Beta BIOS 0606 sa sajta:
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5ND2-SLI

geloso Re: Re: re 07.06.2007. 11:13 #21137

M, koliko sam ja shvatio, cika je vec flashovao BIOS

isti problem se javlja sa zadnje 3 verzije ati drajvera,i windows sam deinstalirao,i druge drajvere za plochu i ponovo nista,isti problem,i bios je fleshovan i stavljen na difolt vrednost i ponovo nista....verovatno je problem hardverske prirode ali sta bi to moglo da bude...eror mesage je 0x0000007f ali nije uvek taj menja se sa vremena na vreme..izbacuje u bukvalno svim igarama id virtual tenisa do fife.....ako moze neko nek pomaga zop
mrlja Re: Re: Re: re 07.06.2007. 11:27 #21138

u pravu si, to sam zaboravio...
i dalje ostaje da pogleda da li ima noviji BIOS (ja nisam odavno proveravao za tu plochu posto mi ne pravi nikakve probleme)...
problem kompatibilnosti rama i dalje opstaje, nema kingmax-a u QVL, mada to ne mora nista da znachi...

markorad pokushaj bez jednog rama ili pokushaj u single chanel modu...
ja sam imao problema sa ASUS x1300 na nekoliko plocha, na mojoj je nisam probao...

imam jednu takvu plochu kod kuce
PQI 1GB na 533, kingston VR 1GB na 533 i 667 rade bez problema...
podizao sam ih PQI na 667, kingston 533->667, 667->800 i nikad nikakvih problema...
grafichka na toj plochi mi je radeon X550 i radi sa svim novim driverima bez problema...
catalyst 7.3, 7.4, 7.5...

i dalje me zanima koji je procesor na plochi, kada se chovek pojavi...
markorad ovako... 07.06.2007. 12:16 #21139

procesor je intel d 805,nije nesto ali meni obavlja posao....probao sam u single chanelu isto....jos jedan mozda vazan detalj koji sam uochi mislim mozda nema neke veze ali ajde,,,kada se dize sistem pojavljuju se vertikalne linij epo ekranu svaki put,kada se digne sve je ok....hm...a koje su letencije za 533....ps-mashina nikada nije klokovana...e da jos jedan detalj NOS na plochi nece da radi,jednostavo stoji sa crnom povrchinom kada vratim na normalu sve je ok....ala me namuchi ova krntija vidim ja da cu da se vratim naabit nf7s i bartona :)...

mrlja Re: ovako... 07.06.2007. 12:33 #21140

:: procesor je intel d 805,nije nesto ali meni obavlja posao....probao sam u single chanelu isto....jos jedan mozda vazan detalj koji sam uochi mislim mozda nema neke veze ali ajde,,,kada se dize sistem pojavljuju se vertikalne linij epo ekranu svaki put,kada se digne sve je ok....hm...a koje su letencije za 533....ps-mashina nikada nije klokovana...e da jos jedan detalj NOS na plochi nece da radi,jednostavo stoji sa crnom povrchinom kada vratim na normalu sve je ok....ala me namuchi ova krntija vidim ja da cu da se vratim naabit nf7s i bartona :)..

vazan detalj koji moze da znachi da grafichka nije u redu, ali to sam vidjao i kod ispravnih 1300 (manje vishe ispravnih x1300)...
latence za 533 zavise od rama koji koristish, cpu-z moze da ti prikaze koje su default latence...
http://www.cpuid.com/cpuz.php
ne vracaj se NF7-S ima gadan bug u radu sa sata HDD-om koji nikad nije ispravljen ni u jednoj reviziji BIOS-a za plochu niti HDD controler ...
:)))))))
ako mozesh nekako probaj drugu grafichku...
dragojlo2 probaj ram ... 07.06.2007. 15:37 #21143

broj poruka: 718

... na nekoj dugoj mashini ... Probaj i grafiku...Na pocetku probaj da dignesh vram na 1.9V...Mozda i upali...Ajd u zdravlje!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs