Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Athlon 64 5000+ X2
STRANA 1 OD 1
dradisic AMD Athlon 64 5000+ X2 09.06.2012. 10:27 T46148

status: user
broj poruka: 271
Pozdrav svima,
Problematika je sledeća, menjao sam drugaru ploču i procesor i morao sam da ubacim novi bios na ploči M5A97 pro kako bi video novi FX procesor i sada da ne bih vadio moj probam to da uradim sa ovim gore navedenim procesorom i provalim da on u stvari nije AM3 procesor tako da sam na kraju morao sve da uradim sa mojim procesorom. E sad pošto sam ispao magarac i pokrivio pinove na procesoru prilikom ispravljanja istih polomim dva, moje pitanje je, postoji li način ili neko ko je spretan i ima odgovarajući alat, da nekim mikro-lemljenjem napravim ova dva pina koji mi nedostaju jer je procesor bio potpuno ispravan i funkcionalan pre mojih egzibicija.
Unapred hvala svima na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Ne moraju da se leme pinovi... 09.06.2012. 11:10 #423669

broj poruka: 3241
Ako ih nisi skroz pokrivio, ubaci prvo njih u slot pa onda stavi procesor.Ja sam tako uradio sa dva procesora koja su isto tako nastradala od strane `ja imam talenat(da sjebem sve što dohvatim)` likova.U većini slučajeva procesor radi bez problema jer ga bravica pritisne na pinove i ima kontakt sa polomljenim pinovima.Ako si pinove baš sjebao do takvog stanja da se ne mogu ispraviti, možeš da otkineš sa nekog starog procesora pinove i da ih sečicama precizno `cvikneš` na dužinu pinova koje si polomio na tvom procesoru, pa opet ubaciš prvo pinove, pa onda procesor.Uostalom, postoji samo jedan način da saznaš-probaš. :)
Inače, svaka čast za ideju da je taj procesor AM3.Naučio si na teži način da uvek pitaš za savet ako nisi siguran u to što radiš, pogotovo sa tako pipavim stvarima.Nije to žena pa da `one hole fits all`. :P
https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

codeus ... 09.06.2012. 13:13 #423693

broj poruka: 4054

ovo tutles sto predlaze nije uopste losa ideja ..

sta bez tih pinova nece da radi ? nekad se desi da se odlome pinovi koi idu na masu ... a njih ima 100 pa 2 manje vise .. radi i bez njih

mogu da se repariraju ... odleme se pinovi sa neispravnog (754/939/AM2) i uz puno maste zalemi na bolesnog ...

radio sam to bas na AMD-u .. 6 pinova sam krpio .. i radi

dradisic re: 09.06.2012. 14:06 #423708

broj poruka: 271
e ova ti je dobra :) `one hole..`, probao sam to da stavim pinove koji fale u ležište i neće, moraću da se zajebavam i lemuckam ih samo da smirim živce prvo, fala u svakom slučaju na predlozima

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs