U pitanju je Asus M4A89GTD-PRO,pri paljenju se pojavljuje greska:
The data in the EC or EC flash might be corrupted Please contact Asus Technical Support for help Fatal Error..... System halted.
Do sada je radila normalno,nista nije dirano,overclokovano ili nesto slicno,prema ovoj poruci rekao bi da je problem BIOS!Pokusao sam reset bios-a ali ne vredi,nista se ne desava samo izbacuje ovu gresku!Da li postoji mogucnost da se ovo resi ili da nosim na reklamaciju posto je u garanciji?
p.s-siguran sam da je do ploce posto sam stavio drugu i sve radi bez problema.
Ako imas DDR3 1333/1600, stavi rucno na `9-9-9-24`.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: U pitanju je Asus M4A89GTD-PRO,pri paljenju se pojavljuje greska :: :: The data in the EC or EC flash might be corrupted :: Please contact Asus Technical Support for help :: Fatal Error..... System halted. :: :: Do sada je radila normalno,nista nije dirano,overclokovano ili nesto slicno,prema ovoj poruci rekao bi da je problem BIOS!Pokusao sam reset bios-a ali ne vredi,nista se ne desava samo izbacuje ovu gresku!Da li postoji mogucnost da se ovo resi ili da nosim na reklamaciju posto je u garanciji :: :: p.s-siguran sam da je do ploce posto sam stavio drugu i sve radi bez problema.
Ja imam identicnu plocu, to mi se desavalo kada preteram sa spustanjem latencija.
U najgorem slucaju, mozda je bios postao defektan, a u najboljem, ti probaj da:
Iskopcas 24pin i 8-pin s ploce, pa ih prikljuci opet.
Probaj da izbacis memorije, procesor i iskljucis sve sata/pata uredjaje, te ubaci samo jedan stick memorije, restartuj bios, vrati CPU, prikaci dvi/vga kabl na izlaz sa int. grafickoj s ploce, i probaj da upalis PC bez harda/optike za pocetak.
Ako stignes do biosa, vrati hard, pa probaj ponovo.
:: New mogu da udjem u Bios samo iskace ova greska :: :: ::
Sve je to pokusano,znaci samo procesor i jedna memorija ostavljena i isto se desava,vadio sam sve memorije da vidim da li ploca daje signal ali nista kao da je mrtva!Cini mi se da je ipak ovo prvo sto si pomenuo.
Nosi je na reklamaciju ako si sve to probao, nema druge.
Btw, ako ti ne daju u zamenu M4A89GTD-PRo, nemoj da pristajes na M5A97 PRO, ili jos gore, M5A97.
Adekvatna zamena za tu maticnu bi bila M5A99X.
:: Sve je to pokusano,znaci samo procesor i jedna memorija ostavljena i isto se desava,vadio sam sve memorije da vidim da li ploca daje signal ali nista kao da je mrtva!Cini mi se da je ipak ovo prvo sto si pomenuo :: :: ::
Evo nakon svega par dana nakon reklamacije dobio sam zamenu za gore pomenutu a zamenjena je sa Asus M5A99X EVO maticnom,tako da sam ovom prilikom hteo da pohvalim Kimtec servis na profesionalnosti i brzini kojom je resen problem.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.