Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
VELIKI PROBLEM :(
STRANA 1 OD 1
vladaBogy VELIKI PROBLEM :( 29.05.2012. 20:27 T45952

status: user
broj poruka: 27
e, ovako, od kad sam nakacio na maticnu plocu AMD ATHLON 3000XP, napajanja su pocela redom da mi crkavaju.Mozda i nema veze to sa tim, ne znam.

Crklo mi je Blueberry napajanje koje je radilo bez problema 4godine, JNC, sad INTEXOV spider, i 3 puta LC POWER 420W, koje je u garanciji.Sada sam nakacio neko staro kinesko napajanje, od kojeg nenormalno krce zvucnici.Sad, ima to nekakve veze sa onom 20-pinskom granom,jer kad nju pomeram restartuje se komp.Imam problema i sa tastaturom, nekad je maticna prepozna, pa ona radi, a nekad ne, pa moram da restartujem komp.
To su simptomi.

Hoce li neko da mi kaze zasto mi jebena napajanja crkavaju kao pilici (znam da su kineska, ali ranije sa ovom kofiguracijom, nisma 5 godina imao problema, sto se napajanja tice)?Da li neko zna, sta je tu problem?Da nije mozda maticna ploca pregorela/ili je problem sa procesorom/ ili jednostavno je do struje u zgradi?
Konfiguracija:
AMD Athlon 3000xp @1.73Ghz, 1.7V,
Maxtor 80Gb
1Gb RAM
Ati radeon 9600

Hvala na svakom odgovoru!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Verovatno zato jer ti je `dobra` maticna ploca 29.05.2012. 20:33 #420541

broj poruka: 9421
(usput si zaboravio tu sitnicu da napises koja je…)
A da je nisi prilepio za kuciste dok si menjao procesor, pa pravi negde kratak spoj…?
Izvadi ti sve to lepo iz kucista, pa vidi kako se ponasa...

F650GS Dakar

imarkovic NE 29.05.2012. 20:39 #420542

broj poruka: 18999
ta maticna je pametna, jer zbog nje crkavaju napajanja, a ne ona, zahteva jace i bolje napajanje, stavi bre normalno napajanje a ne dno dna.. btw, nesto mi se cini da je Gigabyte:)

f0rever Re: VELIKI PROBLEM :( 29.05.2012. 20:54 #420546

broj poruka: 3821
Ploca je verovatno problem.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: e, ovako, od kad sam nakacio na maticnu plocu AMD ATHLON 3000XP, napajanja su pocela redom da mi crkavaju.Mozda i nema veze to sa tim, ne znam
::
:: Crklo mi je Blueberry napajanje koje je radilo bez problema 4godine, JNC, sad INTEXOV spider, i 3 puta LC POWER 420W, koje je u garanciji.Sada sam nakacio neko staro kinesko napajanje, od kojeg nenormalno krce zvucnici.Sad, ima to nekakve veze sa onom 20-pinskom granom,jer kad nju pomeram restartuje se komp.Imam problema i sa tastaturom, nekad je maticna prepozna, pa ona radi, a nekad ne, pa moram da restartujem komp
:: To su simptomi
:: Hoce li neko da mi kaze zasto mi jebena napajanja crkavaju kao pilici (znam da su kineska, ali ranije sa ovom kofiguracijom, nisma 5 godina imao problema, sto se napajanja tice)?Da li neko zna, sta je tu problem?Da nije mozda maticna ploca pregorela/ili je problem sa procesorom/ ili jednostavno je do struje u zgradi?
:: Konfiguracija
:: AMD Athlon 3000xp @1.73Ghz, 1.7V,
:: Maxtor 80G
:: 1Gb RA
:: Ati radeon 960
:: Hvala na svakom odgovoru
ICEsd re: 29.05.2012. 20:58 #420548

broj poruka: 2157

Neko rece u pitanju je pola odgovora, evo ti si sam odgovorio na svoje pitanje:

`Crklo mi je Blueberry napajanje koje je radilo bez problema 4godine, JNC, sad INTEXOV spider, i 3 puta LC POWER 420W, koje je u garanciji.`

Da ljubis tu plocu koja je prezivela 6 crknutih napajanja i zastitila ostale komponente.

Elem taj procesor vuce 75W, sad ti saberi koliko tacno wati ti trosi sve ukupono:

http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlon%20XP%203000+%20-%20AXDA3000DKV4D.html

Svako pomeranje kabla od napajanja tj. konektora ce dovesti do restarta racunara.

P.S: Ne postoji Athlon XP 3000+ koji radi na 1.73 Ghz na 1.7v, V core je 1.65V za sve amd athlon 3000+ isti znaci 1.65 a ne 1.7 a minimalna frekfencija je 2.0Ghz, sto dovodi do zakljucka da je procesor los, ko zna koliko on stvarno vuce, inace Barton jezgra su poznata po ovom problemu nece da riknu ima da rade al ce cudno da se ponasaju kad su neispravna.

Neba Procesor 29.05.2012. 21:21 #420551

broj poruka: 1197
sam si odgovorio na pitanje.
tortojed ima to nekakve veze sa onom 20-pinskom granom,jer kad nju pomeram... 29.05.2012. 21:46 #420558

broj poruka: 10998
restartuje se komp...

vladaBogy re: 29.05.2012. 22:00 #420561

broj poruka: 27
Vidi stvarno, zaboravih najvazniju stvar...ASUS a7v600-X.Sta cu kad sam popizdeo.
Ne bih da kupujem neko jace napajanje, jer uskoro uzimam novi komp.ova kineska sranja su mi dali ortaci koji su vec zamenili svoje kompove.
Znaci, imam 2 problema.

1.kada stavim ovo kinesko napajanje, krenu zvucnici da krce
- Nisam prilepio maticnu za kicuste.

2.problem- kada stavim ovo napajanje koje je u garanciji, LC-power, sve radi ok, nema krcanja, sve je ok...dok ne crkne.

Mene interesuje, zasto crkava?Da li je to do maticne ploce, koja je mozda riknula, pa pravi haos..ili je do samog napajanja, ili do procesora?Anyone?

ziks napajanje 30.05.2012. 09:17 #420623

broj poruka: 22
ploca se napaja samo preko 20pin i trebaju joj amperaze 12V-17A 5V-30A dok kod novih napajanja pogotovo boljih imas posebnu granu-e od 12V a snaga na 20Pin konektoru je manja cca 250W, pa zato i crkavaju, juri neko starije napajanje.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs