Kompresor preporucujem samo onima koji znaju sta rade, ostali cetkicu i usisivac. Licno sam bio prisutan kad je lik upropastio dva ventilatora (blokirali skroz) i treci prozujao. Jedan TT od 14 cm, ventilator na Cooler Master TX3 i 20 cm ventilator na stranici kucista prozujao. Ko ne zna da radi sa kompresorom , nek ne dira nista.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Kompresorom najbolje :: :: http://tinyurl.com/buo37s :: :: :: Posle nekoliko meseci koriscenja bakar na cooleru je pocrneo na nekim mestima ,kako `ocistiti` ako je ikako moguce :: ::
Ako sam dobro razumeo ti bi samo da skineš tu čađ s kulera da bude lep i sjajan kao prvog dana. Ne ide samo da trljaš jer se na bakar brzo uhvati oksid a čađ onda prione na njega i mehanički se teško skida. Da bi opet postao sjajan treba ti kiselina, ne mora jaka, može i obično alkoholno sirće ili limun sa malo soli. Ako je pocrnelo na nedostupnim mestima gde ne možeš da trljaš možeš da prokuvaš sirće i so, otprilike kašičica soli na čašu sirćeta i onda potopiš to što treba da čistiš da se krčka dok patina ne spadne.
Malo je teže bakar ili mesing održati sjajnim, ako će samo da stoji negde može da se natrlja običnim pčelinjim voskom. Ako predmet ide na više temperature bolja opcija je da se tanko naprska lakom za transformatore.
@matz, ne vredi ti da cistis taj bakarni deo, opet ce pocrneti, to je bakar, mozes samo da ga refabrisujes sa celicnom cetkom:) ne utice to na efektnost hladjenja..
inace, kompresor je najbolji za prasinu ali ne sad sa pritiskom od 10bara, bez preterivanja
:: Kompresor preporucujem samo onima koji znaju sta rade, ostali cetkicu i usisivac :: Licno sam bio prisutan kad je lik upropastio dva ventilatora (blokirali skroz) i treci prozujao. Jedan TT od 14 cm, ventilator na Cooler Master TX3 i 20 cm ventilator na stranici kucista prozujao :: Ko ne zna da radi sa kompresorom , nek ne dira nista :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Kompresorom najbolje :: :: :: :: http://tinyurl.com/buo37s :: :: :: :: :: Posle nekoliko meseci koriscenja bakar na cooleru je pocrneo na nekim mestima ,kako `ocistiti` ako je ikako moguce :: :: ::
Re: Samo obratite paznju na sam kvalitet kompresora
27.05.2012. 18:22
status: user broj poruka: 18999
drugar je tako `podmazao` celu maticnu plocu i ostale komponentice u kucistu, sad sve radi kao podmazano:)
:: video sam gro njih koji pljuckaju vodu :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/6sTfzzdemj :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Tristram je dao dobre predloge a ja samo da se nadovezem. Posle uspelog ciscenja mozes da odneses hladnjak na niklovanje. Sprecices oksidiranje bakra zauvek.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.