Problem sa ECS A780GM-A plocom i Geil Ultra 2x2 GB 800 MHz memorijom
STRANA 1 OD 1
Scyter
Problem sa ECS A780GM-A plocom i Geil Ultra 2x2 GB 800 MHz memorijom
25.05.2012. 14:55
T45873
status: user broj poruka: 8138
Drugar ima problem sa dizanjem sistema. Kupio je Geil memoriju, ubacio je oba stapa u slotove, uradio je pre toga Clear CMOS cisto da bi mu se resetovala podesavanja iz BIOS-a, medjutim, kada upali komp, nista se ne desava. Ne pojavljuje se ni ona pocetna slika od maticne ploce, a komp ne reaguje ni na sta. Cilj je da se udje u BIOS, da se nameste parametri za memoriju, ali mu to nikako ne uspeva. Pogledao sam listu memorija koje ova maticna podrzava, na toj listi se ne nalazi Geil, ali mislim da memorija nije problem, google-ao sam i vidim da ima i drugih korisnika koji imaju slicnu kombinaciju i nemaju ovakav problem.
Ploca podrzava DDR2 memorije do 1066 MHz, tako da ni to nije problem.
Probao je par kombinacija, tipa samo sa jednim stapom, pa onda je ubacivao u druga dva slota, ali nista od toga. Vratio je staru memoriju i sve radi kako treba.
Resen je problem. Ubacio je prvo jedan stap, podesio je sve parametre u BIOS-u, kasnije je ubacio i drugi, Windows jasno prepoznaje svih 4 GB, a CPU-Z ispisuje tacne parametre. Latencije 4-4-4-12, 400 MHz, Dual Channel mode...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.