Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ljudi POMAGAJTE!!!
STRANA 1 OD 2  
darcilo Ljudi POMAGAJTE!!! 21.05.2012. 17:00 T45797

status: user
broj poruka: 689
Elem, prodao sam staru burazovu masinu, k8n chipset, 1gb ddr 400MHz, dual core Athlon 3000+...sinoc radio ko sat, danas ga odneo do ortaka da ga izduvam na kirbi, skinuo vent sa procesora, vratio ga, i kad sam upalio, poceo da pisti ko lud, dvd-rw poceo sam od sebe da se otvara...mislio sam da je memorija u pitanju, izmenjao sve slotove, na kraju izvadio stap i opet isto! Sta da radim, saveti, HITNO!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Grešiš, ovaj, grešiš silno, sinak :) 21.05.2012. 17:12 #418762

broj poruka: 1886
K8N čipset ne postoji. Postoji nforce 3 čipset, a to ti je ASUS K8N matična.
3000+ nije dual core, nego single core, socket 754.

Moguće je da si duvanjem nabio prašinu u slotove, i onesposobio neki kontakt, jer prašina je izolator. Pokušaj sa usisivačem, P A Ž LJ I V O da prelaziš preko portova i slotova, ne bi li možda isisao tu prašinu.
SKINI ČETKU sa usisivača, NI SLUČAJNO SA ČETKOM. Koristi samo plastičnu cev od usis., BEZ IKAKVIH DODATAKA.

Kompovi se ne čiste Kirby-jem. Bez želje da se uvrediš, ovo je nešto najčudnije i najsmešnije što sam pročitao :)
Obično ljudi nose kompove na benz. pumpe, pa koriste kompresovani vazduh tamo da izduvaju komp od prašine... I tada, naravno, treba biti pažljiv, i paziti da se ne napravi još gora situacija, bez obzira što je to samo vazduh.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
darcilo Re: Grešiš, ovaj, grešiš silno, sinak :) 21.05.2012. 17:16 #418765

Ma kako god, druze, ne ljutim se ni najmanje, detalji mi trenutno nisu bitni, vec savet nekoga ko se mozda susreo sa slicnim problemom, ispravke i pametovanje mi ne pomaze, ali drago mi je da si se nasmejao...:)
imarkovic Re: Ljudi POMAGAJTE!!! 21.05.2012. 17:21 #418768

broj poruka: 18999
da ti nije kirbi usisao procesor i jos neki mos fet, kondenzator i sl.? :P
odnesi to lepo na kompresor pa izduvaj slotove, eventualno izvadi procesor iz slota pa vrati i clear-uj cmos.

:: Elem, prodao sam staru burazovu masinu, k8n chipset, 1gb ddr 400MHz, dual core Athlon 3000+...sinoc radio ko sat, danas ga odneo do ortaka da ga izduvam na kirbi, skinuo vent sa procesora, vratio ga, i kad sam upalio, poceo da pisti ko lud, dvd-rw poceo sam od sebe da se otvara...mislio sam da je memorija u pitanju, izmenjao sve slotove, na kraju izvadio stap i opet isto! Sta da radim, saveti, HITNO!!
::
darcilo Re: Re: Ljudi POMAGAJTE!!! 21.05.2012. 17:37 #418773

Evo kacim slike, znaci pored procesora ima neki stabilizator napona DPS i rekao bih da on pisti, ili neka zavojnica na njemu, ali i pored tog neprekidnog zvuka, u pozadini se cuje neki naizmenicni bip, uopste ne reaguje, uradio Clear Cmos, ne vredi...zlo! :/
darcilo Re: Re: Re: Ljudi POMAGAJTE!!! 21.05.2012. 17:43 #418775

http://www.dodaj.rs/f/1P/9F/1F9HTrhC/img0155.jpg

E to cudo pored procesora pisti, a ne moze da se izvadi, ili bar ja ne znam...:O
Adzem haha 21.05.2012. 17:44 #418776

broj poruka: 3797
auu, sta je ovo jebote :D

:: http://www.dodaj.rs/f/1P/9F/1F9HTrhC/img0155.jp
:: E to cudo pored procesora pisti, a ne moze da se izvadi, ili bar ja ne znam...:O
PhatPhuck Re: haha 21.05.2012. 18:07 #418779

Meni liči na Elludium D-36, highly explosive space modulatorrrr... :)

Ispravka, ovo je ipak socket 939 matična (sad sam tek video oznaku) i MOŽE biti da je dual core, pošto za socket 939 ima dual core...
A ovo iznad procesora je nešto što se zove `Dual Power System Gold (DPS Gold)
Specially designed for AthlonTM64 platform, the Dual Power System delivers a total of 6-phase power circuit to provide more solid and durable power supply for the new generation AMD platform. Ensuring a more secure and stable platform than ever before.`

Nikada pre ovakvo nešto nisam video... Add-in kartica sa dodatnim power fazama :)

:: auu, sta je ovo jebote :
:: :: http://www.dodaj.rs/f/1P/9F/1F9HTrhC/img0155.jp
:: ::
:: :: E to cudo pored procesora pisti, a ne moze da se izvadi, ili bar ja ne znam...:O
Miskonius Kakvo je to pistanje? 21.05.2012. 18:11 #418781

broj poruka: 4420
Kad komp pisti obicno znaci da mu neka (osnovna) komponenta nije prikljucena ili da ne radi...
To sto pisti, trebalo bi da je dobro, (mada ne pamtim da li su ti stari modeli imali te mehanizme za proveru valjanosti uredjaja) jer znaci da je komunikacija na relaciji ploca-ram-cpu neometana...
Sta je sa grafickom kartom?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

darcilo Re: Kakvo je to pistanje? 21.05.2012. 18:20 #418782

Mnogo jako pistanje, evo sad sam izvadio graficku, upalio i ne pisti, SCORE! :D znaci da je do nje...strasno! sad cu da bocnem drugu, da vidim sta se desava, pa javljam! Pozzz
filni :) 21.05.2012. 18:23 #418783

broj poruka: 1219
A ovo na slici sto sam obelezio..ne treba da ukljucis u plocu? Ne vidim od silnih kablova :) http://www.dodaj.rs/?2D/e/2S6XX45b/a-da-ukljucis-ovo-negde.jpg

MSI 770-C45
AM3 Athlon x3 445( otkljucan X4 )
TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz+ 2gb DDR3 Kingston 1333Mhz
2x160GB Maxtor
MSI OC 5670 1gb GDDR5
Asus DVD/RW

Snoopy- Re: Ljudi POMAGAJTE!!! 21.05.2012. 18:25 #418784

broj poruka: 6083
Jel si ocistio procesor i stavio novu pastu? Jel si vadio cpu iz socketa? Da nisi pokrivio mozda pinove ako si skidao? Proveri to lepo

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Elem, prodao sam staru burazovu masinu, k8n chipset, 1gb ddr 400MHz, dual core Athlon 3000+...sinoc radio ko sat, danas ga odneo do ortaka da ga izduvam na kirbi, skinuo vent sa procesora, vratio ga, i kad sam upalio, poceo da pisti ko lud, dvd-rw poceo sam od sebe da se otvara...mislio sam da je memorija u pitanju, izmenjao sve slotove, na kraju izvadio stap i opet isto! Sta da radim, saveti, HITNO!!
darcilo re:filni 21.05.2012. 18:28 #418785

Sve je na mestu, nisam vadio procesor iz socketa, samo skinuo vent, izduvao i vratio! Sad sam doneo drugu graficku da probam, pa da vidimo! :)

Bobi4ever Re: :) 21.05.2012. 18:29 #418786

broj poruka: 4877
+1 xD

http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg
Sapphire 5770 Flex
Da li je ova graficka neka osakacena verzija?
-Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...

:: A ovo na slici sto sam obelezio..ne treba da ukljucis u plocu? Ne vidim od silnih kablova :) http://www.dodaj.rs/?2D/e/2S6XX45b/a-da-ukljucis-ovo-negde.jp
:: MSI 770-C45
:: AM3 Athlon x3 445( otkljucan X4 )
:: TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz+ 2gb DDR3 Kingston 1333Mhz
:: 2x160GB Maxtor
:: MSI OC 5670 1gb GDDR5
:: Asus DVD/RW
darcilo Mystery solved! 21.05.2012. 18:44 #418790

To je to, 6600gt odsluzila svoje! :D Hvala svima! Poz

PhatPhuck Re: Mystery solved! 21.05.2012. 18:58 #418793

Samo još jedna ispravka od mene... Ovo ipak NIJE socket 939 ploča, nego socket 754, i single-core procesor...

Imaš GA-K8NSNXP-939 i GA-K8NSNXP... Ova druga je ta koju ti imaš, a to ti je socket 754, a za socket 754 postoje samo single core procesori...

I ovo je neki žestoki raritet od ploče, ni na Guglu ne može da se pronađe njena stranica...

Poz.

:: To je to, 6600gt odsluzila svoje! :D Hvala svima! Po
gilopile Re: Mystery solved! 21.05.2012. 19:04 #418795

broj poruka: 9459
Prokleti kirby joj dusu usisa!

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: To je to, 6600gt odsluzila svoje! :D Hvala svima! Po
DmasteRNo1 Nikad usisivač 21.05.2012. 20:20 #418801

broj poruka: 6101
već samo kompresor, ili komplet rastavljanje i četkica (što ja praktikujem godinama i namam nikakvih problema).

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

gilopile ... 21.05.2012. 20:30 #418805

Ma da bre, najobicniji kineski komplet cetkica za farbanje odlicno zavrsava posao. Mekane su i nema bojazni da ce otkinuti neku komponentu. A za one koje su od vlage i prasine slepljene, jednostavno nema resenja i bolje ih ostaviti tako pa dok rade - rade.

PhatPhuck Re: Nikad usisivač 21.05.2012. 20:31 #418806

Izvini, zašto ne usisivač?
Usisivač izvlači prašinu iz slotova, a kompresor može da je nabije još dublje unutra.
Ne kapiram zašto misliš da je usisivač loš - ako se skinu dodaci, i koristi se samo usisna cev (plastični deo) - i ako je u pitanju normalan kućni usisivač, a ne tractor-vacuum zvezdanog broda Enterprajz?

TAKOĐE i ja godinama koristim usisivač na opisani način, da izvučem prašinu iz slotova, i nikada nisam imao nikakav problem. A ostatak prašine uklanjam jačim duvanjem (iz pluća, ne iz kompresora), nakon što ploču iznesem napolje, i pozicioniram se uz vetar, tako da ne dunem prašinu sebi u lice.

:: već samo kompresor, ili komplet rastavljanje i četkica (što ja praktikujem godinama i namam nikakvih problema)
ilicstefan Ja sam probao oba i tvrdim da je kompresor daleko bolji 21.05.2012. 20:42 #418808

broj poruka: 1577
Jednostavno kompresor ima daleko više snage i mnogo bolje očisti svu prašinu, usisivač je takođe dobar ali ne može da očisti tako dobro kao kompresor (hvala kolezi imarkovicu na njegovom kompresoru:)).

Mali off.
Dok sam bio na forumu Sveta Kompjutera, bilo je `stručnjaka` koji su tvrdili da usisivač može da spali komponente usled trenja vazduha i čestica prašine i statičkog elektriciteta. U praksi, milion puta sam usisavao sa usisivačem i nikada se ništa nije desilo. Naravno mnogi su tvrdili da nisam normalan što to radim usisivačem i hvatali se za one priče: Ja imam kompjuter još od 98. godine i sigurno znam daleko više od tebe.

Ta stručna konstatacija je bila samo jedna kap u moru koja me je i oterala sa tog foruma.

Probaj da se ne nasmeješ

http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc

gilopile ^^^ 21.05.2012. 21:05 #418809

Pa to je ono kad se ljudi informisu samo preko neta i sto procitaju na nekom `forumu` je za njih svetinja. Postoji sansa da se spali ploca, mob tel....od statickog e. ali u praksi mi se to nije ni jednom desilo, a ne koristim nikakvu narukvicu, niti sam se na bilo koji nacin uzemljio i do sada nisam nesto sprzio na taj nacin. To je bar moje iskustvo, a kontam da i vecina nas koji ceprkamo po elektronici ima slicno.

PhatPhuck Re: Ja sam probao oba i tvrdim da je kompresor daleko bolji 21.05.2012. 21:06 #418810

:: Jednostavno kompresor ima daleko više snage i mnogo bolje očisti svu prašinu, usisivač je takođe dobar ali ne može da očisti tako dobro kao kompresor (hvala kolezi imarkovicu na njegovom kompresoru:)).

Pa, ja nikada nisam rekao ne treba upotrebljavati kompresor - nego sam samo rekao da kompresor ne može da zameni usisivač ako se na ploči nakupilo toliko prašine (na primer, oko kulera od grafike koji je otvorenog - a ne tunelnog tipa - pa rasipa prašinu okolo, ili oko kulera od procesora) - da je ta prašina zašla i u šupljine slotova...

Kompresor izduvava vazduh za napred, što znači da će još dublje sabiti unutra neku dlaku ili prašinu koja se zavukla duboko u slot (a dlake su jako opasne, jer mogu da izazovu kratak spoj i da pregori slot), zato nakon duvanja kompresorom, komprimovanim vazduhom iz kanistera (`konzerve`) ili `plućnom snagom`, na kraju samo dovršim posao usisivačem, pređem preko slotova uzduž - da bi pokupio ako je nešto od duvanja upalo u slotove, i gotovo.
ramzesIII re.. 21.05.2012. 22:01 #418817

broj poruka: 1017
Hoće grafika da pišti, ako ne ubodeš dodatno napajanje,
tako da nismo sigurni da li si ti to i učinio?
darcilo Re: re.. 21.05.2012. 23:13 #418834

U pravu si Ramzes, toliko sam se danas iznervirao, malopre sedim pred kompom i slucajno mi padne pogled na graficku i nema da fali, stoji konektor za dodatno napajanje, bocnuo ga i radi bez problema! :D A jesam krelac, nema sta! :) Thx
Morow Re: Re: re.. 22.05.2012. 00:07 #418838

broj poruka: 1038

::A jesam krelac, nema sta!

Krelac ili pevac, bices dobro pecen! :D
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs