Zdravo, skoro sam pazario ovaj procesor, do sada nisam imao Dual core, sa ovim kulerom http://tinyurl.com/d53oa7o, radi na 60 C(jel to mnogo?) i radi na 2400 MHz, multipllier mu je 12,umesto 15.
U everestu pise 12 min/15max, pa bih hteo da znam kako da povecam na 15? Ili to procesor radi sam (povecava frekvenciju u zavisnosti od opterecenja)?
Uvalio iz prostog razloga jer ima na oglasima E2160 i E2180 za 20e, gde 99% njih ide lagano na 2.8, 3.0GHz, i brisu patos s tim Preslerom, da ne spominjem mnogo manje zagrevanje. Jednostavno, za 20 evrica ima mnogo bolji izbor...
:: sto uvalio ? taj presler ima 4M kesa ... ja ga imam u masini i lepo radi ... :: :: neka mu ga je neko uvalio za 15-20e ... mslm da nema bolje za te par :: :: moj se greje oko 45-51c .. ali ga hladi shugavi SPIRE koji ima duplo veci hladnjak od te flinje sto si stavio . :: :: menjaj hladnjak pod OMA . :: :: :: 2400Mhz-3000Mhz .. ili mnozilac 12-15 .. to ploca radi .. nebrini skoci na 3Ghz kad ga poteras
Sa stock coolerom je išao i preko 70°C u radu, a oko 50°C idle, ali mislim da je on bio nešto faličan, uglavnom kada sam ga zamenio sa TX3, od tada je oko 40°C idle, a u fullu ne prelazi 55-56°C.
Ma kakvi, nisi gledao reviziju, ova moja je 1.1 i ne podrzava te, nazovi, derivate, dok revizija 6.6 podrzava. Kazem ti, najjaci procesor, koji ide na ovu, je Pentium D 945
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.