imao sam na plocu 512 mb pc400 transcent DDR memo i radio lepo na 400 ,kad sam dodao jos 256 pc400 isti marka ,memo bus smanjao na 333,promenio njihove mesto ali dabe imam sempron 3000 soc 754 i mb Ga k8ns zasto nece da radi na 400 kad ubacim obe?? takode i u bios sam pokosao manuel ali nista pomozite hvala u napred
Definitivno do ploce, mada u svakom slucaju cudno! Probaj da ostavis recimo samo modul od 256mb pa cisto da vidis da li ce samo sa njim da radi na 400, jer on ti pravi zbrku, trebalo bi da radi sa oba(ako ti nije u maleru taj od 256mb)!? Flash biosa kao sto rece kolega bi ti mozda pomogao.
proveri da li su sa obe strane cipovi u tom slucaju menjaj da ti bar jedna memorija bude sa cipovima samo sa jedne strane ( singlesided ). sa dva doublesided modula memorija radi na 333 mhz. dva singlesided uvek i na bilo kom mestu rade na 400 a double + single sided isto na 400. Mozda je malo konfuzno ali to je to.
imao sam tu plocu problem je u tome sto si ti memorije double side ali mozes u biosu da promenis CTL+F1 i odes u MB Inteligent Tweaker tamo stavis onaj odnos 2/2 i memorija ce ti raditi na 400
zhvaljujem svima ,narocito( petar 89) reseno je stvar. u bios morao sam rucno da izmenim sve paramertre o vezi sa memory inteligent Tweaker 2/2 i jos mnogo toga i uspelo svaka vam cast . pozdrav
zhvaljujem svima ,narocito( petar 89) reseno je stvar. u bios morao sam rucno da izmenim sve paramertre o vezi sa memory inteligent Tweaker 2/2 i jos mnogo toga i uspelo svaka vam cast . pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.