U poslednjih par dana računar se restartovao par puta, da bi se juče taj broj drastično povećao sa pojavom BSOD. Svaki put je poruka o grešci drugačija. Pokušao sam sa Hiren`s CD da podignem mini Windows XP, ali opet imam BSOD. Par puta se računar smrzao kada sam ušao u BIOS. Testirao sam memoriju sa memtest86 i za svaki (imam 3x1Gb) štap mi je pokazao da ima error. Zar je moguće da su sva 3 štapa crkla u isto vreme? Šta li je dovelo do toga? P.S. Na ploči ima par naduvanih kondenzatora. Inače, konfa je:
Menjaj elektrolite na ploči i menjaj napajanje (ili elektrolite u njemu), zbog njega ti se to i desilo. A memorija ti izbacuje greške jer se napaja sa nestabilnim naponom koji dovodi do brljotina. Posle zamena elektrolita i napajanja testiraj ponovo memoriju.
WOT Nick: Vaske
:: U poslednjih par dana računar se restartovao par puta, da bi se juče taj broj drastično povećao sa pojavom BSOD. Svaki put je poruka o grešci drugačija. Pokušao sam sa Hiren`s CD da podignem mini Windows XP, ali opet imam BSOD. Par puta se računar smrzao kada sam ušao u BIOS. Testirao sam memoriju sa memtest86 i za svaki (imam 3x1Gb) štap mi je pokazao da ima error. Zar je moguće da su sva 3 štapa crkla u isto vreme? Šta li je dovelo do toga? P.S. Na ploči ima par naduvanih kondenzatora. Inače, konfa je :: :: Ploča: MSI MS-751 :: Procesor: Intel Core2Duo T520 :: Memorija: 3x1GB Kingmax KLED48F-B8KU :: Grafička: XFX 9500G :: Napajanje: Blueberry PSB40 :: :: Hvala svima unapred ::
Naduveni kondenzatori ne peglaju kako treba napon, samim time ti i prave probleme. Random dobijas bas zbog toga, mogu da rade ok i par sati al mogu i da te zezaju na svakih 5 min.Najvise probelma imas prilikom promene vremenskih uslova tj. promene temperature.Resenje je da menjas kondenzatore i da se nadas da nista vise nije crklo, pored njih.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.