Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus a7s8x-mx uzas....
STRANA 1 OD 1
Antimatery Asus a7s8x-mx uzas.... 10.05.2012. 13:38 T45641

status: user
broj poruka: 997
Asus nije uzas ali a7s8x-mx jeste.
Kolega mi se pozalio da mu komp radi sporo, odmah sam posumnjao na protok Maticna - Hard i jeste u benchmarku nemoze da prebaci ni 4MB protoka, dok normalno taj Hard ide 55-70MB u testovima i kako mu je sistemski na SATA prikljucku a tu i jeste problem.

Budjava ploca nema drajvere za cipset, ne sto oni ne mogu da se nadju nego zato sto ih nema Cip set cini
SiS 741GX i SiS 964 (without RAID) hard disk WD160gb blu, trazio sam drajvere za oba kontrolera ali jednostavno ne mogu da se instaliraju (kako kaze moj kolega), radi microsoft genericki drajver za sata iz 2001.god.

Inace problem je ranije bio prisutan i resen je tako sto su okrenuli sata kabal i on je prodisao.
Jel imao jos ko slicnih problema, cisto me zanima posto bi on pokusao da resi ako nista moracu da odem da pretresem detalljno i BIOS i sve ostalo.

Sve je relativno !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
servisracu uradi... 10.05.2012. 14:52 #416901

broj poruka: 24
update BIOS-a, zameni sata kablic i testiraj hdd sa sentinelom ili nekim drugim programom (WD Diagnostics)... idi na asus-ov sajt i skini sve drajvere za tu ploču i instaliraj xp, nemoj sedmicu.

Antimatery da da... 10.05.2012. 15:01 #416908

broj poruka: 997
Pa sto je najgore to je sve i uradjeno, ostaje jos update biosa ali koliko znam nema novijeg jer jr to kolega uradio pre dve godine, mislim da novijeg nema. Tu i jeste XP i takodje je sentinelom probano,drajveri i jesu sa Asus sajta pa kada nije bilo kako treba ja sam trazio za ova dva pomenuta cipa i nasao mu on je to odneo i nije uspeo da instalira, kao sve prodje ok ali na kraju drajveri microsofta ostaju. On covek zna da to sve radi ja nesto bolje od njega pa ostaje da vidimo na kraju sta ce biti...
U svakom slucaju hvala puno.

Sve je relativno !!!

Ishmerish SiS i sata eto ti dream team 10.05.2012. 15:26 #416917

broj poruka: 7285
To je ````SATA 150``` a ne 300, tako da bi bilo pozeljno da roknes jumper na HDD i skines ga sa dvojke na keca.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

tortojed 2 zestoka minusa za ovu plocu: em je za AMD-a, em je... 10.05.2012. 19:25 #416958

broj poruka: 10998
SiS chipset... Dok je samo VIA radila te chipset-ove, jos i `ajde-de - ti nazovi-procesori su i radili nekako. Sa SiS-ovim i sa `originalnim`, AMD-ovim chipset-ovima, AthlonXP(+) pokazuje kakvo je djubre od procesora, a vrhunac uzasa su eNVidijini `nForce` chipset-ovi (sa njima su napravljene `overklokabilne` ploce, sa mnostvom opcija u podesavanjima ali bagovite do bola!)...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs