Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ploča i kuler za IVB
STRANA 1 OD 1
mighty Ploča i kuler za IVB 09.05.2012. 18:42 T45629

status: user
broj poruka: 1670
Uzeta danas 2*4GB Mushkin Redline 1866 1,5V, sutra stiže i5-3570K.

Šta da radim za ploču?

Da li sutra da uzmem P8Z77-V PRO ili da čekam sledeću nedelju da se pojavi Maximus V Gene kod nas?

Za kuler, razmišljao o Hyper 612S. Ili dajte neki bolji predlog, za oko 5K.

Ne planiram neki poseban OC - tu negde oko 4 - 4,2GHz max, bez dizanja napona. Preko toga ne.

Takođe nikakav Crossfire ili Sli me ne zanima - tako da mi je svejedno jel FullATX ili Micro ATX.

Kod V Gene mi je zanimljiva zvučna kartica, ne znam koliko je SupremeFX bolji od Realtek® ALC892 na PRO.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 10.05.2012. 09:38 #416847

broj poruka: 18999
ako ces kupovati tu Gene plocu zbog zvucne onda bolje nemoj jer ne ocekuj da je bog zna koliko bolja od ove realtek, mislim bolja je ali ne za tu razliku u ceni izmedju ploca.. ako ti treba dobra zvucna, uzmes neku ovako pci-e, ako ti je potreban neki pci slot ne vidim razlog da ne uzmes tu P8Z77

mighty Re 10.05.2012. 10:00 #416851

Ma meni su svi kompovi spojeni na Marantz AV receiver preko SPDIF, receiver radi procesiranje, nisam nikad primetio neku razliku u zvučnim, nema šuma i sl. sa ploče.

Gene mi se učinila zanimljiva, ali sam shvatio da ima samo 6 SATA konektora (4 na intel i dva na AS media) a ja imam SSD, 4 HDD-a i DVD, znači odmah sam sve popunio.

Sve više naginjem ka Z77V-PRO, ima više SATA konektora, ima više slotova, ne planiram ekstremni OC, mada obe imaju slične naponske jedinice, Pro je jeftinija od Gene pa mi ostaje veći budžet za neki jači kuler ...
imarkovic Re: Re 10.05.2012. 10:06 #416855

ja sam isto tako kao i ti razmisljao zbog nabudzene ploce, ali shvatio sam da je to u stvari jedno te isto i ja sam se umesto ROG odlucio za Z68.. jos se razmisljam da li Z68 ili Z77, gledam da ne pucam puno para za nesto sto mi ne treba

:: Ma meni su svi kompovi spojeni na Marantz AV receiver preko SPDIF, receiver radi procesiranje, nisam nikad primetio neku razliku u zvučnim, nema šuma i sl. sa ploče
::
:: Gene mi se učinila zanimljiva, ali sam shvatio da ima samo 6 SATA konektora (4 na intel i dva na AS media) a ja imam SSD, 4 HDD-a i DVD, znači odmah sam sve popunio
:: Sve više naginjem ka Z77V-PRO, ima više SATA konektora, ima više slotova, ne planiram ekstremni OC, mada obe imaju slične naponske jedinice, Pro je jeftinija od Gene pa mi ostaje veći budžet za neki jači kuler ...
mighty Re 10.05.2012. 10:51 #416859

Pala odluka, idem popodne po i5-3570K i P8Z77-V PRO.

Još samo ostaje pitanje - šta za kuler? Treba mi samo malo masivniji hladnjak, imam 2*Arctic Cooling F12 120mm PWM @1400rpm za push-pull.
imarkovic Re: Re 10.05.2012. 11:20 #416860

ja bih uzeo nude megahalems istog trenutka

:: Pala odluka, idem popodne po i5-3570K i P8Z77-V PRO
:: Još samo ostaje pitanje - šta za kuler? Treba mi samo malo masivniji hladnjak, imam 2*Arctic Cooling F12 120mm PWM @1400rpm za push-pull.
mighty Re: Re: Re 10.05.2012. 11:43 #416864

Uzeo bih i ja, al ga nema. Nigde. Juče ceo dan zvao.

Ako ništa voziću neko vreme box, a videću da mi donesu iz USA Thermalright SilverArrow SB-E.

:: ja bih uzeo nude megahalems istog trenutka
Bobi4ever Re: Re: Re: Re 10.05.2012. 12:05 #416870

broj poruka: 4877
+1

http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg
Sapphire 5770 Flex
Da li je ova graficka neka osakacena verzija?
-Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...

:: Uzeo bih i ja, al ga nema. Nigde. Juče ceo dan zvao.
:: Ako ništa voziću neko vreme box, a videću da mi donesu iz USA Thermalright SilverArrow SB-E
:: :: ja bih uzeo nude megahalems istog trenutka
:: ::
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs