pise da podrzava max. 8GB mada ja cisto sumnjam da je to max, ubedjen sam da kad bih bocnuo 16G da bi prepoznala (novi bios svakako)
inace, stvarno ne vidim svrhu ovoga, mnogo ti se vise isplati da kupis plocu sa nekim drugim socket-om (novijim) recimo AM3 ili 1155 nego da bacas pare na skupu plocu.. mada imas polovne varijante sa 2 x pcix ALI ne i sa DDR3 slotovima.. tesko ces naci
:: da li neko zna plocu (oznaku tacnije) sa 775 socketom da moze da podrzi 16gb ddr3, 2 pcix16 slota i gde moze da se nadje :: :: pozdrav i hvala unapred
Znam za intelku koja naravno nece videti svetlost dana kod mene.. iskreno ne osecam potrebu za prelaskom na noviju tehnologiju osim u pogledu ddr-3, mozda ni ne znam koliko bi mi se promenio osecaj na bolje prelaskom ali to je ono `licni trip` pa cu pokusati ipak nekako da izguram sa pronalazenjem ploce..
hvala za brz reply pozdrav
:: nemas bas da biras, evi ti ploca i nije ni malo jeftina http://goo.gl/5Oyc :: evo ti specifikacije http://ark.intel.com/products/34683/Intel-Desktop-Board-DP45S :: :: pise da podrzava max. 8GB mada ja cisto sumnjam da je to max, ubedjen sam da kad bih bocnuo 16G da bi prepoznala (novi bios svakako :: :: inace, stvarno ne vidim svrhu ovoga, mnogo ti se vise isplati da kupis plocu sa nekim drugim socket-om (novijim) recimo AM3 ili 1155 nego da bacas pare na skupu plocu.. mada imas polovne varijante sa 2 x pcix ALI ne i sa DDR3 slotovima.. tesko ces nac :: :: :: :: da li neko zna plocu (oznaku tacnije) sa 775 socketom da moze da podrzi 16gb ddr3, 2 pcix16 slota i gde moze da se nadje :: :: :: :: pozdrav i hvala unapred
ne razumem? ako sam trebao da napisem 2 x PCI Express 2.0 x16 slota da bude tehnicki ispravno evo ispravke ali mislim da je bilo jasno na sta sam mislio? ako nije moje izvinjenje
p.s. (jer x je stajalo za x 16)
u svakom slucaju cenim ispravku iako je verovatno bio nesporazum. Pozdrav
iskreno ja to ne bih ni menjao.. ne isplati se.. tj ne isplati ti se da ne menjas procesor a da kupujes plocu za 775.. ja sam mislio da imas neku zver od procesora, dakle da sam na tvom mestu ili bih to zadrzao i ne bih nista pipnuo do sledece promene ili bih menjao odmah SVE a ne samo zbog memorije jer ti to stvarno nista ne znaci.
:: e8200 @ 4ghz stabiln :: sa p5q pro :: i 4gb KHX 106 :: :: :: a koji procesor imas :: :: :: :: :: ::
Pa imam u opticaju i5 2500k sa nekom z77 plocom (a da postojeci komp tutnem kod calka) mada mi nekako mnogo deluje para sad sve to odjednom a opet .... u sustini da li je isplativo sada preci na taj korak ili cekati jesen?
:: iskreno ja to ne bih ni menjao.. ne isplati se.. tj ne isplati ti se da ne menjas procesor a da kupujes plocu za 775.. ja sam mislio da imas neku zver od procesora, dakle da sam na tvom mestu ili bih to zadrzao i ne bih nista pipnuo do sledece promene ili bih menjao odmah SVE a ne samo zbog memorije jer ti to stvarno nista ne znaci :: :: :: :: e8200 @ 4ghz stabiln :: :: sa p5q pro :: :: i 4gb KHX 106 :: :: :: :: :: a koji procesor imas :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa imam u opticaju i5 2500k sa nekom z77 plocom (a da postojeci komp tutnem kod calka) mada mi nekako mnogo deluje para sad sve to odjednom a opet .... u sustini da li je isplativo sada preci na taj korak (i sa kojom plocom) ili cekati jesen?
:: :: :: iskreno ja to ne bih ni menjao.. ne isplati se.. tj ne isplati ti se da ne menjas procesor a da kupujes plocu za 775.. ja sam mislio da imas neku zver od procesora, dakle da sam na tvom mestu ili bih to zadrzao i ne bih nista pipnuo do sledece promene ili bih menjao odmah SVE a ne samo zbog memorije jer ti to stvarno nista ne znaci :: :: :: :: :: :: :: e8200 @ 4ghz stabiln :: :: :: sa p5q pro :: :: :: i 4gb KHX 106 :: :: :: :: :: :: :: a koji procesor imas :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma ko je lud da uzima Intela kad su cene ogromne, ako se ne koristi u neke profesionalne svrhe CPU onda je trenutno bolje AMD i ploca koja podrzava tih 16gb rama, ali opet izadje ako se uzima novo(a ne prodajes taj komp) dosta para.....sam odluci, ali davati za drugu 775 plocu toliki novac je suludo.....
:: :: Pa imam u opticaju i5 2500k sa nekom z77 plocom (a da postojeci komp tutnem kod calka) mada mi nekako mnogo deluje para sad sve to odjednom a opet .... u sustini da li je isplativo sada preci na taj korak (i sa kojom plocom) ili cekati jesen :: :: :: :: :: :: iskreno ja to ne bih ni menjao.. ne isplati se.. tj ne isplati ti se da ne menjas procesor a da kupujes plocu za 775.. ja sam mislio da imas neku zver od procesora, dakle da sam na tvom mestu ili bih to zadrzao i ne bih nista pipnuo do sledece promene ili bih menjao odmah SVE a ne samo zbog memorije jer ti to stvarno nista ne znaci :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: e8200 @ 4ghz stabiln :: :: :: :: sa p5q pro :: :: :: :: i 4gb KHX 106 :: :: :: :: :: :: :: :: :: a koji procesor imas :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
svakako je necu kupovati, imarkovic je predlozio kao jedino trenutno resenje moje potrebe koje moze da se kupi u radnji, a nju sam i sam video i naravno ni u kom slucaju to nije bilo ni u malom mozgu kao opcija za kupovinu pa posto je bila jedina zato i pitah ovde da li neko zna negde neku drugu da jurim ali kako stvari stoje pare se upravo za 2500k broje...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.