U idle mi je oko 48c .kada pustim lynx da gura ode u 78c jel to normalno? sta je problem? Menjao sam pastu ,u Biosu vcore je na Power Saving Mode...nije klokovan... Jel su te temp ok?
za pocetak proveri taj hladnjak, naleganje, prasina itd.. i nadam se da nisi stavio ventilator naopako, tj. da isisava vazduh sa hladnjaka kao moj ludi drugar.. onaj znak AMD treba da ide gore :)
:: :: :: evo stavio sam i drugi cpu Brisbane 4000+ ...isto je ...moguce da box cooler ne naleze dobr :: :: :: Probaj sa core temp da vidis sta ti on pokazuje :: :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
Nije to toliko alarmantno, Linx nece nikad zagrejati CPU ni priblizno realnoj aplikaciji (igrice, itd).
On bi trebao da idluje na nekih 35-40c, full-load do 65c.
E sad, kao sto ti Imarkovic kaze - ocisti, stavi novu pastu, itd.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: U idle mi je oko 48c .kada pustim lynx da gura ode u 78c jel to normalno? sta je problem? Menjao sam pastu ,u Biosu vcore je na Power Saving Mode...nije klokovan.. :: Jel su te temp ok?
Nista nisam dirao oko napona ,u idle vcore padne na 1.18 zbog cool n quiet i power sawing ,a u fullu kada cpu radi na 1,9Ghz (default) napon ode na 1,36...ne znam sta je u pitanju ...
na vcore 1.18 temp u idle je oko 40c
:: :: :: Visok napon si stavio, 1.35 je regulan napon za 45nm AMD-ove procesore, dok za 65nm i 90nm taj napon je 1.25 razlika u arhikteturi ::
Pa meni i3 u laptopu ide na 90°C i nikad mi nije palo na pamet da zbog toga pitam na forumu da li je to mnogo...
Povremeno ugasi laptop posle par utakmica u PES-u ali zabole me... zavrnem klimu na 20°C, ponovo sartujem laptop i nastavim da se igram...
Cemu drama, cemu zabrinutost...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: U idle mi je oko 48c .kada pustim lynx da gura ode u 78c jel to normalno? sta je problem? Menjao sam pastu ,u Biosu vcore je na Power Saving Mode...nije klokovan.. :: Jel su te temp ok?
hipohondar.. plasi se coek, nije lose da pita jel normalno.. a kad se greje procesor 90c onda se zagreje i graficka i hard disk i ploca...
:: Pretpostavljam da si to pustio sporta radi.. :: :: Mislim dokle bre vise ove i slicne teme.. :: :: Pa meni i3 u laptopu ide na 90°C i nikad mi nije palo na pamet da zbog toga pitam na forumu da li je to mnogo.. :: :: Povremeno ugasi laptop posle par utakmica u PES-u ali zabole me... zavrnem klimu na 20°C, ponovo sartujem laptop i nastavim da se igram.. :: :: Cemu drama, cemu zabrinutost.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: U idle mi je oko 48c .kada pustim lynx da gura ode u 78c jel to normalno? sta je problem? Menjao sam pastu ,u Biosu vcore je na Power Saving Mode...nije klokovan.. :: :: Jel su te temp ok?
MaliAbner ,nisam zbog sporta nego trebam taj procesor dati drugu jer pa sam ga metno da vidim da li shljaka ,kad ono posle 10 min igranja temp 100c ,napon 1,44 i komp se ugasio...
hogar81,ploca je takva da nema podesavanja napona vec opcije Standard i Power Saving
aaa sad sam video tvoj potencijalni problem, najverovatnije taj hladnjak nije adekvatan za procesor koji si metnuo, metni uz taj procesor njegov hladnjak ili neki bolji.. i nadam se da nisi stavio pastu za zube:)
:: MaliAbner ,nisam zbog sporta nego trebam taj procesor dati drugu jer pa sam ga metno da vidim da li shljaka ,kad ono posle 10 min igranja temp 100c ,napon 1,44 i komp se ugasio.. :: :: :: :: hogar81,ploca je takva da nema podesavanja napona vec opcije Standard i Power Saving
Pa, ako ne mozes rucno da kontrolises napon onda mozes jos jedino da probas da restatujes bios eventualno da ga flesujes nekom drugom verzijom za slucaj da on baguje, 1.44 je stvarno mnogo za taj procesor. Probaj procesor na drugoj ploci meni se ovde cini da je ploca kriva za to stanje.
Skinuo sam program Asus Cool n Quiet koji mi pokazuje normalnu voltazu kao i CoreTemp tj za default 1.9ghz ...1,29-1,30 Dok mi CPU-z pokazuje 1,37vcore za default
:: :: :: :: Pa, ako ne mozes rucno da kontrolises napon onda mozes jos jedino da probas da restatujes bios eventualno da ga flesujes nekom drugom verzijom za slucaj da on baguje, 1.44 je stvarno mnogo za taj procesor :: Probaj procesor na drugoj ploci meni se ovde cini da je ploca kriva za to stanje.
:: Skinuo sam program Asus Cool n Quiet koji mi pokazuje normalnu voltazu kao i CoreTemp tj za default 1.9ghz ...1,29-1,3 :: Dok mi CPU-z pokazuje 1,37vcore za defaul :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa, ako ne mozes rucno da kontrolises napon onda mozes jos jedino da probas da restatujes bios eventualno da ga flesujes nekom drugom verzijom za slucaj da on baguje, 1.44 je stvarno mnogo za taj procesor :: :: Probaj procesor na drugoj ploci meni se ovde cini da je ploca kriva za to stanje.
Skinuo sam stariju verziju CPU-z i sve pokazuje normalno ..vcore 1.29...temp u idle mi je 35-37c .hvala Vam
:: hladnjak novi :: :: :: :: Skinuo sam program Asus Cool n Quiet koji mi pokazuje normalnu voltazu kao i CoreTemp tj za default 1.9ghz ...1,29-1,3 :: :: Dok mi CPU-z pokazuje 1,37vcore za defaul :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa, ako ne mozes rucno da kontrolises napon onda mozes jos jedino da probas da restatujes bios eventualno da ga flesujes nekom drugom verzijom za slucaj da on baguje, 1.44 je stvarno mnogo za taj procesor :: :: :: Probaj procesor na drugoj ploci meni se ovde cini da je ploca kriva za to stanje.
:: :: Skinuo sam stariju verziju CPU-z i sve pokazuje normalno ..vcore 1.29...temp u idle mi je 35-37c .hvala Va :: :: :: hladnjak novi :: :: :: :: :: :: :: Skinuo sam program Asus Cool n Quiet koji mi pokazuje normalnu voltazu kao i CoreTemp tj za default 1.9ghz ...1,29-1,3 :: :: :: Dok mi CPU-z pokazuje 1,37vcore za defaul :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa, ako ne mozes rucno da kontrolises napon onda mozes jos jedino da probas da restatujes bios eventualno da ga flesujes nekom drugom verzijom za slucaj da on baguje, 1.44 je stvarno mnogo za taj procesor :: :: :: :: Probaj procesor na drugoj ploci meni se ovde cini da je ploca kriva za to stanje.
zeleni onaj Crunch, mLogo dobar, Milka nije vise nesto
:: Bar po Milku iil Kranch cokoladu, :: bilo sta ispod toga ce biti neprikladno.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.