Kako proveriti koji je procesor u pitanju ako nema oznaku na sebi
STRANA 1 OD 2
naruto
Kako proveriti koji je procesor u pitanju ako nema oznaku na sebi
01.04.2012. 15:05
T45013
status: user broj poruka: 141
U pitanju je Baron 3200+ ili barton 2500+,ne postoji oznaka iz nekog razloga a CPU-z i Bios ih vide kao takve.
Ako je barton 3200+ i radi na FSB 400 i bios i CPU-z ga vide tako,ako radi na FSB 333 vide ga kao bartona 2500+
Ista je situacija sa bartonom 2500+,on ce na FSB 333 biti to sto jeste,a na FSB 400 ga i bios i CPU-z i everest citaju kao bartona 3200+.
Mozda sam malo upleo stvari,ali treba uzmem jednog takvog,ali kako da znam da mi tip ne uvali klognutog 2500+....grubo receno,decko ni sam ne zna sta je u pitanju,jer ga je opet kupio od nekog kao 3200+.
Zasto ti je toliko vazno koji je, ja posedujem dva racunara sa 2500+ oba rade kao 3200+ na Abitovim plocama NF7-S i NF7-S2 bez ikakvih problema uopste se negreju naponi 1.65 a mogu i vise na 2376MHz sa podizanjem napona. Kod tebe je najverovatnije skinuta nalepnica da se nebi videlo da je 2500+.
Jos da dodam da su moji oba na braon plocici odnosno stariji primerci koji u vecini slucajeva rade kao 3200+ dok su noviji na zelenoj i nisu bas raspolozeni za overclock.
Ali sam hteo da znam sta kupujem,ovaj radi na 3200+ na FSB 400 na Asrock k7s41gx koja podrzava FSB 333, te ne znam kako je to moguce ako ploca ne podrza FSB 400. Druga stvar,ako klokovani 2500+ on je vec dosta izrabljen,mada svi su oni izrabljeni,jer su matori...
Nisam vidovit ali mislim da je taj primerak 2500+ 100%. Svojevremeno je 3200+ bio toliko redak i skup da se mogao izbrojati na prste u celoj zemlji. Posto je mnozilac otkljucan on kad se klokuje prikaze se u biosu kao 3200+.
Barton 3200+ radi na default naponu 1.6v. Barton 2500+ kad se o.c. na 3200+ ide od 1.650v. do 1.725v. Znaci 3200+ su fabricki testirani bolji primerci. Vidi na kom naponu radi taj i sve ce ti biti jasno....
Jedino tako je sigurno. I bash danas ste nashli da pokrenete ovakvu temu! Pre dve nedelje sam skidao procesor koga je windows pokazivao kao Athlon 1Ghz jer je radio na plochi tako podeshen po defaultu, verovatno BIOS pravi problem... Nisam skidao procesor vec sam krenuo u potragu za boljim i kad se danas nisam shlogirao, procesor koji je bio na plochi je u stvari Sempron 2400 samo je BIOS podesio FSB na 100 tako da je radio na 1Ghz a ne na 1667MHz... Shit happens...
:: Pročitaš na samom procesoru koji je mode :: :: ::
Ja ne žurim, već se ti ne izražavaš pravino. SVAKI procesor ima na sebi oznaku (izuzev inženjerskih primeraka, koji čisto sumnjam da je ovde u pitanju), ti si napisao da ne postoji, a možda si hteo da kažeš da je oznaka obrisana ili izguljena. Evo ti slika bartona 2500+ http://cpumuseum.webcom.hu/Amd/amd-barton-2500-f.jpg
Znam ja kako izgledaju i jedan i drugi i te crne slicice sa oznakom na ovom nema,da li izgubljena ili je neko namerno skinuo nije ni bitno,ako sam napisao da ne postoji znaci nema je na procesoru, nisam zalazio u razloge i uzroke njnog nestanka....ne vidim ako bih se drugacije izrazio....
U svako slucaju pitanje ostaje isto, kako i naslov teme kaze: Kako proveriti koji je procesor u pitanju ako nema oznaku na sebi
Svojevremeno se pricalo da je ilegalno proizvedena ogromna kolicina AMD-ovih procesora i da je (nakon sto je glavnina zaplenjena) ``izvestan broj`` stigao na evropsko trziste...
:: :: Ja ne žurim, već se ti ne izražavaš pravino. SVAKI procesor ima na sebi oznaku (izuzev inženjerskih primeraka, koji čisto sumnjam da je ovde u pitanju), ti si napisao da ne postoji, a možda si hteo da kažeš da je oznaka obrisana ili izguljena. Evo ti slika bartona 2500 :: :: http://cpumuseum.webcom.hu/Amd/amd-barton-2500-f.jp :: :: :: :: i 3200 :: :: :: :: http://arch10.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/07/25/b/0/620004959156102034327750-2133197-700_700.jp :: :: :: :: :: Nisi ni procitao tekst,ne postoji oznaka,golo,nista,cvonjak :: :: :: :: Znam ja kako izgledaju i jedan i drugi i te crne slicice sa oznakom na ovom nema,da li izgubljena ili je neko namerno skinuo nije ni bitno,ako sam napisao da ne postoji znaci nema je na procesoru, nisam zalazio u razloge i uzroke njnog nestanka....ne vidim ako bih se drugacije izrazio... :: :: U svako slucaju pitanje ostaje isto, kako i naslov teme kaze: Kako proveriti koji je procesor u pitanju ako nema oznaku na sebi ::
:: Onda je neko definitivno namerno skinuo oznaku. :: :: :: :: :: Ja ne žurim, već se ti ne izražavaš pravino. SVAKI procesor ima na sebi oznaku (izuzev inženjerskih primeraka, koji čisto sumnjam da je ovde u pitanju), ti si napisao da ne postoji, a možda si hteo da kažeš da je oznaka obrisana ili izguljena. Evo ti slika bartona 2500 :: :: :: http://cpumuseum.webcom.hu/Amd/amd-barton-2500-f.jp :: :: :: :: :: :: i 3200 :: :: :: :: :: :: http://arch10.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/07/25/b/0/620004959156102034327750-2133197-700_700.jp :: :: :: :: :: :: :: Nisi ni procitao tekst,ne postoji oznaka,golo,nista,cvonjak :: :: :: :: :: :: :: :: Znam ja kako izgledaju i jedan i drugi i te crne slicice sa oznakom na ovom nema,da li izgubljena ili je neko namerno skinuo nije ni bitno,ako sam napisao da ne postoji znaci nema je na procesoru, nisam zalazio u razloge i uzroke njnog nestanka....ne vidim ako bih se drugacije izrazio... :: :: :: :: U svako slucaju pitanje ostaje isto, kako i naslov teme kaze: Kako proveriti koji je procesor u pitanju ako nema oznaku na sebi :: ::
neko je ispolirao procesor, zato se ništa i ne vidi na njemu od oznaka.Mrzelo me da napišem kad si otvorio temu, al` eto, objasnio ti je Imarković. Što si baš zapeo za taj ako ti je sumnjiv?Nađi drugi u oglasima koji ima oznaku i rešen problem...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.