Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
2 x 1GB GEIL ddr400
STRANA 1 OD 1
vuk125 2 x 1GB GEIL ddr400 24.05.2007. 23:23 T4498

status: user
broj poruka: 2929
Jel ova memorija dobra za overclocking???
http://www.geilusa.com/products/showSpec/id/11
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan hehe 24.05.2007. 23:31 #20115

broj poruka: 800

ti si bas zapeo da dostignes onih 500MHz...
DaSickSyst Odlicna 25.05.2007. 00:28 #20133

broj poruka: 2909
Geil je odlicna memorija.
Ovaj modul koristi Samsung WLCSP za koji sada mozda ne moze da se kaze da je naj bolji,ali je to jedan od cipova koji je proslavio Samsunga u oblasti ram modula i kada se pojavio krajem 2004. bio je medju najboljima.Secam se da sam citao o booomu koji je napravio Samsung sa ovim cipsetom.Sigurno neces pogrsiti ako uzmes ovu memoriju.

P.S.
Overklok memorije (kao i procesora) u mnogome zavisi od maticne ploce.

DaSickSystem

vuk125 2 x 1GB GEIL ddr400 25.05.2007. 00:56 #20140

Imam ABIT Fatality AN8 i na njoj teram san diega 3700+ na 3GHz na naponu od 1.45v
memorija m ie 2x1gb Kingmax SupeRAm DDR400 1T 3-3-3-7 i sve lepo radi
Memorija inace radi na 215MHz, moze jos probao sam na 240MHz 1T 3-4-4-8 na default naponima.

Bilo bi jos lepse da imam memoriju koja moze da radi na 273MHz posto mi proc radi na
toj magistrali, pa zato pitam za ovaj giel motda je on bolji od ove koju imam ja.

Sela bi mi neka DDR 550 samo ne mogu da je nadjem, to bi bilo mnogo lepse :))))))))

DaSickSyst Re: 2 x 1GB GEIL ddr400 25.05.2007. 01:15 #20147

:: Imam ABIT Fatality AN8 i na njoj teram san diega 3700+ na 3GHz na naponu od 1.45
:: memorija m ie 2x1gb Kingmax SupeRAm DDR400 1T 3-3-3-7 i sve lepo rad
:: Memorija inace radi na 215MHz, moze jos probao sam na 240MHz 1T 3-4-4-8 na default naponima
::
:: Bilo bi jos lepse da imam memoriju koja moze da radi na 273MHz posto mi proc radi n
:: toj magistrali, pa zato pitam za ovaj giel motda je on bolji od ove koju imam ja
::
:: Sela bi mi neka DDR 550 samo ne mogu da je nadjem, to bi bilo mnogo lepse :)))))))

Geil je KLASA za Kingmax.
Ne mogu da ti kazem da moze na 273MHz jer je nisam nikad trestirao,ali sugurno moze vise od 215MHz na difaltu.
Ako hoces da poteras sadasnju memoriju preko 240 probaj da opustis latencije na 4-x-x-x...Normalno imaces slabiji odziv ali vecu frekvenciju...za FPS i uopste sve brze igre ti vise znaci manja latencija memorije nego li veca frekvencija tako da moras sam da ocenis sta ti je potrebno.

Ajde da se reklamiram malo...Ako te ne mrzi procitaj ovo ima dosta veze sa tvojim pitanjem i mozda ti pomogne:
http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4076&forid=9&katid=2

DaSickSystem
vuk125 2 x 1GB GEIL ddr400 25.05.2007. 10:21 #20170

Da te podsetim sta si rekao, posto me ne citas pazljivo ili nisi prisutan(bez uvrede), ili me nisi razumeo sta sam hteo da pitam, mozda nisam bio jasan dovoljno?

Na ovom linku koji sam dao, verovatno nisi obratio paznju
Rad se o ovoj memoriji,

PC-3200 DDR-400 Single Channel Kit - CAS2.5-6-3-3
Pa se u tvoja dva posta ovaj sada i onaj na koji si me uputiio i koji sam ja proucio
(veoma lepo objasnjeno, svaka cast) pojavljuje kontradikcija.

Mislim ovo je sve iz najbolje namere, i moje zelje da dodjem do tacnih informacija i odgovora.
Samo mala sugestija`voleo bih da pazljivije obratimo paznju svi na ovom forumu kako pitanja postavljamo i kako dajemo odgovore`.

poozz VUK
vuk125 2 x 1GB GEIL ddr400 25.05.2007. 10:32 #20172

Poenta cele ove price je: Bez obzira dali imate Intela ili AMDa,overklokujete ili ne...NE KUPUJTE VALUE select RAM!!!
oliko od mene.
DaSickSystem

Geil je odlicna memorija.
Ovaj modul koristi Samsung WLCSP za koji sada mozda ne moze da se kaze da je naj bolji,ali je to jedan od cipova koji je proslavio Samsunga u oblasti ram modula i kada se pojavio krajem 2004. bio je medju najboljima.Secam se da sam citao o booomu koji je napravio Samsung sa ovim cipsetom.Sigurno neces pogrsiti ako uzmes ovu memoriju.
P.S.
Overklok memorije (kao i procesora) u mnogome zavisi od maticne ploce.
DaSickSystem

Memorija inace radi na 215MHz, moze jos probao sam na 240MHz 1T 3-4-4-8 na default naponima.
VUK

Geil je KLASA za Kingmax.
Ne mogu da ti kazem da moze na 273MHz jer je nisam nikad trestirao,ali sugurno moze vise od 215MHz na difaltu.
Ako hoces da poteras sadasnju memoriju preko 240 probaj da opustis latencije na 4-x-x-x...Normalno imaces slabiji odziv ali vecu frekvenciju...za FPS i uopste sve brze igre ti vise znaci manja latencija memorije nego li veca frekvencija tako da moras sam da ocenis sta ti je potrebno.
Ajde da se reklamiram malo...Ako te ne mrzi procitaj ovo ima dosta veze sa tvojim pitanjem i mozda ti pomogne:
http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4076&forid=9&katid=2
DaSickSystem

Da te podsetim sta si pisao, posto me ne citas pazljivo ili nisi prisutan(bez uvrede), ili me nisi razumeo sta sam hteo da pitam, mozda nisam bio jasan dovoljno?
Na ovom linku koji sam dao, verovatno nisi obratio paznju
Rad se o ovoj memoriji,
DDR Value Single Channel Kit VALUE SERIES DDR
PC-3200 DDR-400 Single Channel Kit - CAS2.5-6-3-3
Pa se u tvoja dva posta ovaj sada i onaj na koji si me uputiio, i koji sam ja proucio
(veoma lepo objasnjeno, svaka cast) pojavljuje kontradikcija.
Mislim ovo je sve iz najbolje namere, i moje zelje da dodjem do tacnih informacija i odgovora.
Samo mala sugestija`voleo bih da pazljivije obratimo paznju svi na ovom forumu kako pitanja postavljamo i kako dajemo odgovore`.

pozz VUK
DaSickSyst re 26.05.2007. 01:57 #20210

Ajde da kazem da sam bio manjevise odsutan,ali ako sam ja tebe dobro razumeo:Hoces memoriju koju mozes da overklokujes?
Geil je bez obzira sto je value ram DOBAR za OC...To je karakteristika i Super Talent memorije...Pod overklokom podrazumevam povecavanje frekvencije memorije,a ne menjanje latencuja rama...
Ako hoces da se igras sa latencijama moras da uzmes ram koji nije value select.Ako hoces cist overklok bez menjanja CAS,RAS...onda je ovo dobar izbor.
Ja nisam pristalica Value memorija zato sto volim da izvucem iz mog racunara maksimum...i tesko ces u mom biosu naci nesto na auto ili difalt.

DaSickSystem

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs