Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
procesor upgrade????
STRANA 1 OD 1
pmarijan procesor upgrade???? 23.05.2007. 17:28 T4481

status: user
broj poruka: 5

Da li se isplati menjati Amd 3800 za Amd x2 4600 soket 939 tj. Da li je velika razlika u svakodnevnom radu???.. Komp koristim za net, muziku i igrice povremeno??? Ima li potrebe za upgrade, ako uzmemo u obzir moje pc potrebe koje nisu velike???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst re 23.05.2007. 18:02 #20027

broj poruka: 2909
Pogledaj sam:
http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=477&model2=492&chart=174

DaSickSystem

Oglasnik AMD 23.05.2007. 18:06 #20028

broj poruka: 726

Uzimjuci u obzir tvoje potrebe-mislim da ti ne treba takav upgrade.

Inace,DaSickSyst je na platnom spisku Tom`s Hardware-a,ja mu ne bih nista vjerovao...

DaSickSyst re 23.05.2007. 18:08 #20029

Mada realno ako samo gledas filmove,slusas muziku i surfujes nema potrebe da menjas...Ali igre su same po sebi vrlo zahtevne tako da sa te strane nije lose da razmislis o X2 procesoru ili novojg grafici...kod igranja je bitnija grficka karta od CPUa.
Proceni sam koliko igras igre i da li ti je isplativo da to radis.

DaSickSystem

DaSickSyst Re: AMD 23.05.2007. 18:10 #20030

:: Inace,DaSickSyst je na platnom spisku Tom`s Hardware-a,ja mu ne bih nista vjerovao..
@Oglasnik:
Ti ces glave da mi dodjes na ovom forumu!!!
:)))))

DaSickSystem
Oglasnik Sabotaza 23.05.2007. 18:12 #20031

broj poruka: 726

Hahahahahah

Sve sto radim je u cilju tvoje kompromitacije. :)))))

pmarijan Znaci nema razlike??? 23.05.2007. 18:35 #20035

broj poruka: 5

Znaci nema velike razlike u svakodnevnom radu izmedju ova dva procesora tj. izmedju jednog i dva jezgra???
DaSickSyst Re: Znaci nema razlike??? 23.05.2007. 18:42 #20036

:: Znaci nema velike razlike u svakodnevnom radu izmedju ova dva procesora tj. izmedju jednog i dva jezgra???

Pogledaj link prijatelju...
Zavisi sta podrazumevas pod svakodnevnim radom...Ako radis nesto zahtevno onda ima...Nemoj da ocekujes da ces na X2 procesoru da odgledas film od 90min za 45 ili da dobijes bolji zvuk u winampu...

DaSickSystem
Vaskev re 23.05.2007. 22:12 #20052

broj poruka: 1673
Pa covek nije ni rekao koju grafiku ima a vec treba da kupi novu. A procesor ako ti je sada spor, pogledaj testove pa proceni imas li potrebe za tim.
Pisko Vreme je novac - i, sve se plaća 23.05.2007. 22:49 #20054

broj poruka: 6645
Dvaput je dvaput...
Prijatelju, ako si zaokružio finansije (prodaju starog i pare za ulaganje u novi), uradi to. Ovi pre mene su te samo upozorili da srozaš očekivanja i da uključiš mozak u formiranju očekivanja šta se dobija. U ćorsokak dovodi kad kažeš a mi razmatramo - za šta ti treba računar.... stvar kod dvojezgarnog procesora je, da možeš bar dve stvari da radiš (odnosno, tvoj računar) odjednom, bez ukokavanja, nervoze, no responding and memory dumping poruka, pa šta god da radiš (naravno da su neke kombinacije istovremenog rada besmislene).... a, zapamti, jedna od tih stvari trebalo bi da bude antivirus i ostale zaštite - ako ništa drugo.
DaSickSyst Uhhhhh.... 23.05.2007. 23:50 #20058

:: Pa covek nije ni rekao koju grafiku ima a vec treba da kupi novu

Ajde da ti nacrtam:

Za gledanje filmova,slusanje muzike,surfovanje mu ne treba nista vise od ovoga sto ima i nema potrebe da uzima nista jace.-pogledaj legendu na dnu posta.

Rekoh: `...Ali igre su same po sebi vrlo zahtevne tako da sa TE STRANE nije lose da razmislis o X2 procesoru ili novoj grafici.`-pogledaj legendu na dnu posta.

Sto je trebalo da znaci: Na igrama ce dobiti vise ako ispazari grafiku nego li ako kupi novi procesor.Zato sam pomenuo mogucu promenu graficke karte.

Nadam se da si sad shvatio sta sam hteo da kazem.

DaSickSystem

Legenda na dnu posta:
X2 procesor-AMD dual core procesor(brzi od doticnog 3800)
nova grafika-graficka kartica novije generacije:7900,7950,8500,8600,8800,X1900,X1950,R600...
surfovanje-listanje internet stranica,
gledanje filmova-gledanje filmova preko racunara (DiVX,DVD),
slusanje muzike-slusanje muzike preko racunara.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs