I5-2380P je u stvari i5-2400 sa iskljucenom grafickom, sto mu dodje u stvari i5-2500 na nizem taktu(jer se sem toga, ti procesori ne razlikuju po specifikaciji).
Svestan sam cinjenice da je i5-2380P jaci CPU, ali kako stoji situacija I5-2380P/i5-2400 vs I5-750 na nekih 3,8-4GHz?
Nista me ne bi kostala doplata, cak bi i ostalo preko.
Btw, ovaj i5-2380P ima turbo na 3,4GHz.
Sta raditi?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
sto se smaras brate sa tim klokovanjima, uzmi lepo jaci noviji i bolji procesor i kraj price, nikad ne bih uzeo tehnoloski slabiji procesor zarad kloka, to nikad ne moze da bude bolje.
:: sto se smaras brate sa tim klokovanjima, uzmi lepo jaci noviji i bolji procesor i kraj price, nikad ne bih uzeo tehnoloski slabiji procesor zarad kloka, to nikad ne moze da bude bolje :: :: ::
Ajd, reci šta te zanima konkretno, ima jedan iz komšiluka baš 750 na 4ghz, nateraću ga kasnije da provrti.
:: Hladjenje i ploca nisu problem :: :: Kontam da bi sa ovom plocom isao lagano na 4000MHz :: :: http://www.msi.com/product/mb/P55-GD65.htm :: :: E sad, da li je on zaista jaci na 4000 :: :: Mozda jeste u nekim segmentima, ali koliko sam uspeo da vidim na Internetu, klok za klok i5 Sendi jeste jaci :: :: Pa sve i da je na 4000MHz i jaci nesto sitno, ne bih rekao da je to primetna razlika. :: :: Konkretno, testirao sam Thubana na 4GHz vs ovog na 3,4 - ono sto sam probao, mogu samo da kazem da Thuban i dalje zaostaje :: :: E sada, kakva je situacija vs matorog i5, ne bih znao pouzdano :: :: Znam da ovde ima par njih koji imaju i5-750, pa ako bi hteli da provrte nesto, cisto da vidimo na cemu sam. :: :: Znacilo bi mi. :- ) :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: i5 750 na 4ghz fala bogu da je jači, ali, s druge strane treba ti solidna ploča i dobro hlađenje da to izvučeš a 1156 je ipak mrtav soket :: :: :: ::
3D Mark 2006, 3D Mark Vantage, GTA IV i Everest Memory Benchmark, tacnije, AIDA, sada vec...
Ako mu nije tesko, moze da provrti i Crysis benchmark(bilo koji Crysis).
Hvala.
:: Ajd, reci šta te zanima konkretno, ima jedan iz komšiluka baš 750 na 4ghz, nateraću ga kasnije da provrti :: :: :: :: Hladjenje i ploca nisu problem :: :: :: :: Kontam da bi sa ovom plocom isao lagano na 4000MHz :: :: :: :: http://www.msi.com/product/mb/P55-GD65.htm :: :: :: :: E sad, da li je on zaista jaci na 4000 :: :: :: :: Mozda jeste u nekim segmentima, ali koliko sam uspeo da vidim na Internetu, klok za klok i5 Sendi jeste jaci :: :: :: :: Pa sve i da je na 4000MHz i jaci nesto sitno, ne bih rekao da je to primetna razlika. :: :: :: :: Konkretno, testirao sam Thubana na 4GHz vs ovog na 3,4 - ono sto sam probao, mogu samo da kazem da Thuban i dalje zaostaje :: :: :: :: E sada, kakva je situacija vs matorog i5, ne bih znao pouzdano :: :: :: :: Znam da ovde ima par njih koji imaju i5-750, pa ako bi hteli da provrte nesto, cisto da vidimo na cemu sam. :: :: :: :: Znacilo bi mi. :- ) :: :: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: i5 750 na 4ghz fala bogu da je jači, ali, s druge strane treba ti solidna ploča i dobro hlađenje da to izvučeš a 1156 je ipak mrtav soket :: :: :: :: :: :: ::
Jes` ti siguran da oćeš da testira procesor a ne grafičku? :) Ima neki matori krš pa sumnjam da bi ti rezultati u game benčmarcima rekli nešto. Možeš da dobiješ recimo Vantage cpu score, taj memory bench iz aide (iako je to više do memorije), cinebench, prime, x264 bench, kolko smoki flipsova dobija u linxu i tako to.
:: Hvala! :- :: :: 3D Mark 2006, 3D Mark Vantage, GTA IV i Everest Memory Benchmark, tacnije, AIDA, sada vec.. :: :: Ako mu nije tesko, moze da provrti i Crysis benchmark(bilo koji Crysis) :: :: Hvala :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Ajd, reci šta te zanima konkretno, ima jedan iz komšiluka baš 750 na 4ghz, nateraću ga kasnije da provrti :: :: :: ::
Pre neki dan sam radio bench sa i5 2380P i 6850 Cyclone PE.
Graficka je bila na difoltu, sto je 860/5000 za nju.
Imao sam oko 22,250.
`de mi samo jos kazi koji klok je u pitanju, i koja kartica? 6850/6870?
:: Jes` ti siguran da oćeš da testira procesor a ne grafičku? : :: Ima neki matori krš pa sumnjam da bi ti rezultati u game benčmarcima rekli nešto. Možeš da dobiješ recimo Vantage cpu score, taj memory bench iz aide (iako je to više do memorije), cinebench, prime, x264 bench, kolko smoki flipsova dobija u linxu i tako to :: :: :: :: Hvala! :- :: :: :: :: 3D Mark 2006, 3D Mark Vantage, GTA IV i Everest Memory Benchmark, tacnije, AIDA, sada vec.. :: :: :: :: Ako mu nije tesko, moze da provrti i Crysis benchmark(bilo koji Crysis) :: :: :: :: Hvala :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Ajd, reci šta te zanima konkretno, ima jedan iz komšiluka baš 750 na 4ghz, nateraću ga kasnije da provrti :: :: :: :: :: :: ::
:: Evo ti, imao je već neke rezultate, mislim da ima 8600gt ili neki sličan krš što ti verovatno ne bi značilo ništa :: :: Prime Benchmark 3. :: 5262 :: :: Cinebench 11. :: 5.4 :: :: Aida Memory Bench, 2000MHz CL10 1 :: http://www.dodaj.rs/f/1Y/9Q/2xFRBn4u/image1.jp :: :: Aida CPU Quee :: 3362 :: :: Aida CPU PhotoWorx :: 5705 :: :: x264 Bench 1.01 64bi :: 16.65 fps, 22399.64 kb/ :: :: Vantage CPU scor :: 1869 :: :: Lin :: 55.5 Gflop :: :: ::
Otprilike ti je dosta samo da gledaš cinebench za sirovu snagu i cpu deo 3dmarka, ovo ostalo je smućkaj pa prospi, osobito AIDA testovi i šuntavi Prime što voli AMD ko onaj tortojed.
:: Sareno bas :: :: Negde je bolji, negde nije... :: :: Hvala u svakom slucaju :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! ::
E sad, mislim da su ovo minimalne razlike, i da bukvalno varira od optimizacije.
Videcu jos sta cu da radim..
:: Otprilike ti je dosta samo da gledaš cinebench za sirovu snagu i cpu deo 3dmarka, ovo ostalo je smućkaj pa prospi, osobito AIDA testovi i šuntavi Prime što voli AMD ko onaj tortojed :: :: :: :: Sareno bas :: :: :: :: Negde je bolji, negde nije... :: :: :: :: Hvala u svakom slucaju :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: ::
:: :: Nemanja, hvala na SSu :: :: Pre neki dan sam radio bench sa i5 2380P i 6850 Cyclone PE :: :: Graficka je bila na difoltu, sto je 860/5000 za nju :: :: Imao sam oko 22,250 :: :: `de mi samo jos kazi koji klok je u pitanju, i koja kartica? 6850/6870 :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Jes` ti siguran da oćeš da testira procesor a ne grafičku? : :: :: Ima neki matori krš pa sumnjam da bi ti rezultati u game benčmarcima rekli nešto. Možeš da dobiješ recimo Vantage cpu score, taj memory bench iz aide (iako je to više do memorije), cinebench, prime, x264 bench, kolko smoki flipsova dobija u linxu i tako to :: :: :: :: :: :: :: Hvala! :- :: :: :: :: :: :: 3D Mark 2006, 3D Mark Vantage, GTA IV i Everest Memory Benchmark, tacnije, AIDA, sada vec.. :: :: :: :: :: :: Ako mu nije tesko, moze da provrti i Crysis benchmark(bilo koji Crysis) :: :: :: :: :: :: Hvala :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd, reci šta te zanima konkretno, ima jedan iz komšiluka baš 750 na 4ghz, nateraću ga kasnije da provrti :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Dakle, generalno je i5-750 za nijansu brzi procesor na 4000MHz. :)
:: 6850, default je klok 775/1000 :: :: :: :: :: Nemanja, hvala na SSu :: :: :: :: Pre neki dan sam radio bench sa i5 2380P i 6850 Cyclone PE :: :: :: :: Graficka je bila na difoltu, sto je 860/5000 za nju :: :: :: :: Imao sam oko 22,250 :: :: :: :: `de mi samo jos kazi koji klok je u pitanju, i koja kartica? 6850/6870 :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Jes` ti siguran da oćeš da testira procesor a ne grafičku? : :: :: :: Ima neki matori krš pa sumnjam da bi ti rezultati u game benčmarcima rekli nešto. Možeš da dobiješ recimo Vantage cpu score, taj memory bench iz aide (iako je to više do memorije), cinebench, prime, x264 bench, kolko smoki flipsova dobija u linxu i tako to :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hvala! :- :: :: :: :: :: :: :: :: 3D Mark 2006, 3D Mark Vantage, GTA IV i Everest Memory Benchmark, tacnije, AIDA, sada vec.. :: :: :: :: :: :: :: :: Ako mu nije tesko, moze da provrti i Crysis benchmark(bilo koji Crysis) :: :: :: :: :: :: :: :: Hvala :: :: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd, reci šta te zanima konkretno, ima jedan iz komšiluka baš 750 na 4ghz, nateraću ga kasnije da provrti :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma da, rekoh gore, nešto jači ali je već mrtav soket i moraš solidno da ga nategneš za te rezultate. Mislim, isplatilo bi se da ti neko ponudi jako povoljno ploču i procesor a da pretpostavimo ne planiraš da uzimaš posle neku K varijantu (verovatno si ciljao na ono s benča, nije loša ponuda), jer, znajući intel i 1155 će da bude mrtav soket čim sledeća mainstream varijanta izađe pa to i nije neki faktor.
:: Jaci je u Vantage CPU Score za skoro 1000 poena :: :: Cinebench mi je 5,32, tako da je i tu jaci :: :: E sad, mislim da su ovo minimalne razlike, i da bukvalno varira od optimizacije :: :: Videcu jos sta cu da radim. :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: ::
1156 je bio mrtav u roku od bukvalno 2 meseca po izalsku Sendija cak i pored onog falicnog kontrolera, ako Ivy bude ok kontam da 1155 ide u penziju kroz koji mesec...
Meni bi trebalo oko 3k da bih mogao da drzim i5-750 na 4GHz, jer ne mogu to sa box hladjenjem.
Opet, pitanje je da li je i5-750 zaista bolji u igricama(iako je minimalno bolji u sintetici) - jer poprilicno zaostaje pored i5-2400, prema testovima na Internetu.
Imam kombinaciju da prodam H61 Asus plocu i Intel i5-2380P za 18,000 RSD.
Pa sam sada malo u dilemi, jer kao sto je Tristam video - onaj kompletic od 15,5k za i5-750 deluje primamljivo.
A opet, siguran sam da necu istati na i5-750. I opet, koliko je zaista 100% da ce i5-750 otici na 4000?
Mozda mi je pametnije da investiram u P67 plocu, prodam ovaj CPU kasnije za 13-14k, i jednostavno dodam i predjem na 2500k, kloknem ga na 4,5GHz, na primer, i smirim se..
Jedno znam sigurno:
Na AMD se ne vracam. Barem ne u skorije vreme. AM3, AM3+ - goodbye. :- )
Vidiš, ta 4GHz za i5 750 nikako nisu garantovana, za 760 skoro da jesu ali neke 750-ice jednostavno neće na 4 ili oće tek pod neki blesavim naponima što i nisu za svaki dan.
Što se tiče igara testova na default ima kolko voliš ali nisam viđao game testove `klokovan i5 750 protiv sendija` ali ne verujem da bi bilo neke bitne razlike, igre mnogo vole visok takt a 750 ima smešan default takt od samo 2,6GHz i tako vrlo lako zaguši jače grafičke, klokovan bi pristigao noviju generaciju.
Jebiga, verovatno ti ne pomažem da se odlučiš ali ako planiraš posle nešto jače bolje stisni buđelar i idi na sandy.
:: Meni bi trebalo oko 3k da bih mogao da drzim i5-750 na 4GHz, jer ne mogu to sa box hladjenjem :: :: Opet, pitanje je da li je i5-750 zaista bolji u igricama(iako je minimalno bolji u sintetici) - jer poprilicno zaostaje pored i5-2400, prema testovima na Internetu :: :: Imam kombinaciju da prodam H61 Asus plocu i Intel i5-2380P za 18,000 RSD :: :: Pa sam sada malo u dilemi, jer kao sto je Tristam video - onaj kompletic od 15,5k za i5-750 deluje primamljivo :: :: A opet, siguran sam da necu istati na i5-750. I opet, koliko je zaista 100% da ce i5-750 otici na 4000 :: :: Mozda mi je pametnije da investiram u P67 plocu, prodam ovaj CPU kasnije za 13-14k, i jednostavno dodam i predjem na 2500k, kloknem ga na 4,5GHz, na primer, i smirim se. :: :: Jedno znam sigurno :: :: Na AMD se ne vracam. Barem ne u skorije vreme. AM3, AM3+ - goodbye. :- :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.