Ako neko moze navede bitnije razlike izmedju ove dve serije asusa..Prvenstveno zanimaju p5w dh deluxe i p5b deluxe/wifi-ap .. Da li postoji neka konkretna razlika sem oznake chipseta? naravno pri tome ne mislim na dodatke koji idu uz plocu :)
Obe su iz Deluxe serije koje vaze za najbolje.Ova druga iuma WiFi, ne znam da li ti treba tako nesto. Ja bih se ipak odluzio za prvu. Iako su gotovo istog kvaliteta izrade. Solid Electrolityc Capacitors, Copper HeatSinks, 8-layer PCB FullSize LayOut...
M i G
:: Ako neko moze navede bitnije razlike izmedju ove dve serije asusa..Prvenstveno zanimaju :: p5w dh deluxe :: i p5b deluxe/wifi-ap . :: Da li postoji neka konkretna razlika sem oznake chipseta? naravno pri tome ne mislim na dodatke koji idu uz plocu :)
hm.. hvala na odgovoru, nego sada sam video da ima i p5n32-sli.. mozda je je to malo bolja varijanta jer sam se odlucio za Nvidia grafiku, mada me SLI trenutno ne interesuje, ali ko zna, ne menja se komp svaki dan :) kako sam gledao reviews i benchmarke, sve je to nekako isto, razlikuju se za 1-2-3 fps `tu i tamo` zaista razlike nema :)
imam je, i stvarno je extra. ima milion nekih zezazilca, ono sto se meni najvise svidja, daljinski da se pali komp, promena biosa iz windowsa i , nisam cackao jer imam nespretne ruke, ali mislim, treba proveriti, da ima 1granu za ata +jmicron= 2 grane=4 ata uredjaja ili ti ne moraju hdd i dvd na istu granu.
Ono sto mi se ne svidja, koliko vidim, toplija je malo od ostalih ploca.e6300+prastari bios+box kuler na idle 50c(quiet podesavanja). Novi bios+hyper tx na 1200 obrtaja 35c u fulu 55c max
e da ima i crossfire, sad koliko je to korisno ne znam Devize devize bonda elema
imam i ja par reci za ovo, posto i ja imam navedenu plocu. Stvarno je do jaja, ona 2 ata grana su dobra stvar, nego 1 ata moze da kontrolise SAMO opticke uredjaje, a druga grana moze i hdd i opticke. ako oces da igras, onda preporucujem p5n32-sli , posto ovo drugar ima, i dosta je zadovoljan. p5w dh deluxe corssfire ima, a za igrace ja mislim da je najbolje nVidia graficka, a posto to ne moze na ovoj ploci u sli, onda treba kupiti p5n32-sli. a za kucnu upotrebu za video stvari je dovoljna p5w dh (digital home) deluxe. imam 3sata hdd-a na njega, 2 ata hdd, 2 ata opticke i do sad sam dosta zadovoljan, stabilan, 30 C u idle, 45 C na full radu sa c2d e6300 sa intelovom kulerom (originalnom).
Od obe ploce bolja je ASUS Commando pod uslovom da mozes bez dve ide grane, ja nisam mogao zato je otpala. Inace je bolja jer su na njoj svi elektroliti Solid-Tantalum, i layout joj je odlican. Chipset je uslovno receno slabiji 965 prema 975x ali mislim da razlika nije znacajna. Broj slotova je otprilike isti ako zanemaris prvi PCI koji ja ostavljam slobodan zbog boljeg hladjenja graficke. Inace sve tri su sam vrh tako da odlucuju nijanse i licne potrebe. Bilo koju da odaberes napravices dobar i pouzdan racunar.
moguce je prikljuciti opticke uredjaje na bilo koju granu (iako u uputstvu pise da nije), samo ne smes da instaliras driver za jmicron kontroler. Mada ne vidim sta ce ti to jer predvidjaju da ce do kraja godine SATA optika zavladati. Moguce je napraviti i sli ali samo do serije 7***, i sa modovanim driverima. Serija 8800 ne moze sigurno zato sto te kartice zahtevaju dva PCIex16 slota, a za 8600 kartice ne znam kakva je situacija. Kao sto sam vec par puta rekao 975 ako neces da klokujes i 965 ako hoces. Po mom misljenju najbolje je intel za intel, tako da mislim da ne treba uzimati nvidia cipset.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Da sachekash da se pojavi kod nas P5K (sa intelovim P35/ICH9 chipsetom, a ASUS i intel se kunu u neka ultra poboljshanja rada sa memorijom) serija pa kupi onda to ako vec hocesh najbolje???
Ako mozes da sacekas, onda bar sacekaj ploce sa podrskom za DDR3 i DDR3 memoriju. Jer Intel velika poboljsanja najavljuje za takve kombinacije. Ali sudeci po razlici DDR400 i DDR2-800 mrka kapa.
:: Ako mozes da sacekas, onda bar sacekaj ploce sa podrskom za DDR3 i DDR3 memoriju. Jer Intel velika poboljsanja najavljuje za takve kombinacije. Ali sudeci po razlici DDR400 i DDR2-800 mrka kapa ::
Sto li sam ja link gore postavio???? c c c c xaxaxaxaxa
Hvala svima na odgovorima, ali ako odlucim da sacekam p35, neko ce mi reci da sacekam i `p36`, :) znate kako to ide, stalno nesto novo :) , nego nisam nesto bas razmisljao da se zalecem na ddr3 memoriju jer, gledajuci neke testove na netu, poboljsanja su opet 2-3 fps, sto mi nista ne znaci toliko, a mislim da ce to ipak biti dosta skuplja varijanta nego ddr2. gledao sam i commando plocu ali ova DH ima milion nekih zezalica :) a koliko sam video na ww.dl.co.yu pojavila se gigabyte ploca sa p35 chipsetom :) Hvala jos jednom :)
:: Hvala svima na odgovorima, ali ako odlucim da sacekam p35, neko ce mi reci da sacekam i `p36`, :) znate kako to ide, stalno nesto novo :) , nego nisam nesto bas razmisljao da se zalecem na ddr3 memoriju jer, gledajuci neke testove na netu, poboljsanja su opet 2-3 fps, sto mi nista ne znaci toliko, a mislim da ce to ipak biti dosta skuplja varijanta nego ddr2. gledao sam i commando plocu ali ova DH ima milion nekih zezalica :) a koliko sam video na ww.dl.co.yu pojavila se gigabyte ploca sa p35 chipsetom :) Hvala jos jednom :
ploce ne sluze toliko za performanse, koliko za stabilnost u radu.ti kod ploca gledas fps u igricama,a to uopste nije vazno jer su vrlo male varijacije.vazno je da ploca ima podrsku za razne stvari i da ne pravi probleme i konflikte sa drugim elementima...
u pravu si. ali nisam birao izmedju nekih no name ploca, nego iznedju ploca koje su na reviews dobile odlicne ocene, editors choice i sl... tako da sam stabilnost osigurao odlucjuci se za bolje i malo skuplje varijante...a kada sam to `osigurao` jedini kriterijum koji mi ostaje da odlucim, su fps u igricama, dodatne opcije i sl... mislim da nijedna od pomenutih ploca nema problem sa stabilnoscu.. ili gresim?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.