Potrebna mi je pomoc.Malopre mi je zviznuo kuler od tx2 pa me interesuje gde ima u gradu da se kupi samo pomenuti kuler.Puna oznaka mu je A9025-18RB-3BN-F1 i dolazi u kompletu kad se kupi cooler master tx2.
jednostavno su peraja sa kulera otisla u aut i pukla je plastika koja naleze na osovinu tako da moram da zamenim kuler pa ako neko zna radnju gde ima da se kupi zamolio bih ga za neki telefon ili link radnje. Hvala unapred.
Uzmes neki kao sto kazu ljudi, samo da nije blueberry ili tako nesto... Oni CM-ovi su dobri, imas neke chieftecove, bilo koji samo da nije neki no name...
Hvala svima na odgovorima.Drugar koji radi servisiranje racunara ce mi veceras dati chieftec silent fun tako da danas nisam isao do grapola.Sad cekam njega da dodje pa da ga namontiram.O ovom modelu se radi.Link
Evo da javim utiske.Malopre montirao gore pomenuti chieftec fun i mogu reci da radi odlicno bar za sada.Uopste nije bucan.Tako da mislim da sam miran bar za izvesno vreme. U svakom slucaju jos jednom hvala svima na predlozima i sugestijama.
samo da ti skrenem paznju posto vidim da uzimas kulere napamet, originalni tx2 kuler pravi protok od 42cfm, nemoj slabiji da stavljas (zajebi obrtaje RPM, gledaj efektivni protok CFM) ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Pravi, al na 2800rpm na čemu niko nije blesav da ga drži jer se čuje kao avion. Ploča ga sigurno nije držala na toliko jer bi ovaj bojke već odavno došao da kuka. I ovaj će savršeno dobro da radi posao, nema TX3 tako gusta rebra da bi mu bio neophodan fan sa velikim protokom.
:: samo da ti skrenem paznju posto vidim da uzimas kulere napamet, originalni tx2 kuler pravi protok od 42cfm, nemoj slabiji da stavljas (zajebi obrtaje RPM, gledaj efektivni protok CFM :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
ma ok, nego znam za slucajeve gde su ljudi uzimali kulere koji vrte na istom broju obrtaja kao fabricki, ali zbog specificne (silent) konstrukcije peraja imaju duplo manji protok. znaci Bojke turi najmanje 40CFM pa ga drzi na koliko hoces/ koliko ti treba ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
:: Pravi, al na 2800rpm na čemu niko nije blesav da ga drži jer se čuje kao avion. Ploča ga sigurno nije držala na toliko jer bi ovaj bojke već odavno došao da kuka. I ovaj će savršeno dobro da radi posao, nema TX3 tako gusta rebra da bi mu bio neophodan fan sa velikim protokom :: :: :: :: samo da ti skrenem paznju posto vidim da uzimas kulere napamet, originalni tx2 kuler pravi protok od 42cfm, nemoj slabiji da stavljas (zajebi obrtaje RPM, gledaj efektivni protok CFM :: :: __________________________________________________ :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: ::
Ja sam na svom TX2 stavio tihi Noctua 9cm i dobio vise temperature nego sa originalom, koji ima kacenje na 9cm, ali mu je siri obim (lopatice) 10cm. Ocito je bio veci protok sa originalom. Tako da se slazem da pri izboru treba gledati, koji su protoci.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Da javim utiske.Nisam merio temperaturu ali za sada je fun dosta tih.Ono sto sam mogao da primetim kada sam ga montirao i ukljucio da ima dosta dobar protok vazduha i da dobro hladi.Stavio sam ruku iza hladnjaka i oseti se dobro strujanje vazduha.Procesor je intel dual core e6300 i nije klokovan tako da za sada vrzi posao.Instaliracu mu neki program za merenje temperature procesora cisto da budem siguran kolika mu je stvarna temperatura.Inace komp koristi sestra tako da se igrice uopste ne igraju.Sluzi za gledanje hd filmova i surf netom sto i nije bas nesto sto bi trebalo da optereti procesor. Koji program da instaliram za ocitavanje temperature procesora? Ako moze neki savet.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.