Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
MSI K9N Neo-F nForce550
STRANA 1 OD 1
sstef MSI K9N Neo-F nForce550 22.05.2007. 00:20 T4455

status: user
broj poruka: 120

Imam jedan problem.Na ovoj ploci sam stavio dva modula od po 1gb rama Jedan 1GB PQI 667 DDR2 i drugi 1GB KINGSTON 667 DDR2,probao sam da ih stavim u dual mod ali ploca nece da aktivira mod,i dalje ih vidi kao single mod.Znam da bi moduli trebali li biti istih proizvodjaca ali mislim da bi ploca trebala da ih prepozna pri butovanju kao dual ali se to ne desava tako je bar radilo na staroj masini(K7N2 Delta nForce 2 i Barton 2600+ memorije su bile isto pqi i kingston od po 512MB prepoznavala ih je u dual i sve je radilo sasvim normalno).Zna li neko sta moze da bude i sta da probam?Ploca je nova stara malo vise od 2 meseca,BIOS je VER. 1.6,cisto da znam da li da je reklamiram.Menjao sam podnozja ali nista.Masina lepo radi sa 2GB ali u single modu.Pozdrav i hvala vam unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stevs986 Re... 22.05.2007. 00:23 #19856

broj poruka: 100

Verovatno si to vec proverio, ali cisto da podsetim da moduli moraju da budu u odgovarajucim lezistima, zato su obicno i obelezeni sa po dve iste boje.
MACHINE Re: MSI K9N Neo-F nForce550 22.05.2007. 00:24 #19859

broj poruka: 5704
necu mnogo filozofirati, ali MSI i PQI su jakooo lose firme, PQI nesto gori. Probaj pozajmiti 2 ista modula pa probati, ako tako radi ne mozes kriviti uvoznika/firmu sto ti 2 razclicita modula ne rade na Microstaru. To sto je MSI junk kao i PQI vise bi trebalo da zabrine vlasnika svega ovoga (bez uvrede!). Sve najbolje

M i G

::
:: Imam jedan problem.Na ovoj ploci sam stavio dva modula od po 1gb rama Jedan 1GB PQI 667 DDR2 i drugi 1GB KINGSTON 667 DDR2,probao sam da ih stavim u dual mod ali ploca nece da aktivira mod,i dalje ih vidi kao single mod.Znam da bi moduli trebali li biti istih proizvodjaca ali mislim da bi ploca trebala da ih prepozna pri butovanju kao dual ali se to ne desava tako je bar radilo na staroj masini(K7N2 Delta nForce 2 i Barton 2600+ memorije su bile isto pqi i kingston od po 512MB prepoznavala ih je u dual i sve je radilo sasvim normalno).Zna li neko sta moze da bude i sta da probam?Ploca je nova stara malo vise od 2 meseca,BIOS je VER. 1.6,cisto da znam da li da je reklamiram.Menjao sam podnozja ali nista.Masina lepo radi sa 2GB ali u single modu.Pozdrav i hvala vam unapred.
bamba MSI Junk ? 22.05.2007. 12:18 #19918

broj poruka: 10

Hm !

bamba MSI Junk ? 22.05.2007. 12:19 #19919

broj poruka: 10

Hm !

sstef RESENJE 22.05.2007. 18:28 #19938

broj poruka: 120
Resio sam problem,uzeo sam od druga jos 1GB DDR2 Kingston 667 i radi u dual,znaci da je ploca ispravna samo pqi i kingston nece da rade zajedno u dual.Hvala svima!
Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs