Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Intel E7500 vs AMD Phenom X4 9600B
STRANA 1 OD 1
xyz14 Intel E7500 vs AMD Phenom X4 9600B 03.03.2012. 13:42 T44506

status: user
broj poruka: 19

Potreban mi je savjet iskusnih znalaca. Sklepao sam neku konfiguraciju za suprugu, koja je koristi uglavnom za muziku, filmove i poneku igricu (Skyrim, Dead Space 2 i slično). Sve radi bez problema. Od nedavno sam u prilici da besplatno zamjenim procesor i matičnu. Matiče su slične po performansama i ova nova je kompatibilna sa postojećim komponentama, a ono što me zanima je procesor. Trenutno je ugrađen Intel E7500, a mogao bih ga zamijeniti sa AMD Phenom X4 9600B. Na prvi pogled sam se oduševio - 4 jezgra umjesto 2 jezgra, ali kad sam pobliže proučio karakteristike oba, iznenadio sam se. Koliko meni izgleda, ovaj AMD uopšte nije spektakularno jači. Isplati li se da ponovo rastavljam kompjuter i obaram sistem, pošto do sada nisam primjetio da je E7500 nejak?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum Re: Intel E7500 vs AMD Phenom X4 9600B 03.03.2012. 13:47 #403665

broj poruka: 1301
Ka bih zadržao Intel-a.Klokni ga na 3.5 GHz i radiće ti mnogo bolje od tog Phenoma.

::
:: Potreban mi je savjet iskusnih znalaca. Sklepao sam neku konfiguraciju za suprugu, koja je koristi uglavnom za muziku, filmove i poneku igricu (Skyrim, Dead Space 2 i slično). Sve radi bez problema. Od nedavno sam u prilici da besplatno zamjenim procesor i matičnu. Matiče su slične po performansama i ova nova je kompatibilna sa postojećim komponentama, a ono što me zanima je procesor. Trenutno je ugrađen Intel E7500, a mogao bih ga zamijeniti sa AMD Phenom X4 9600B. Na prvi pogled sam se oduševio - 4 jezgra umjesto 2 jezgra, ali kad sam pobliže proučio karakteristike oba, iznenadio sam se. Koliko meni izgleda, ovaj AMD uopšte nije spektakularno jači. Isplati li se da ponovo rastavljam kompjuter i obaram sistem, pošto do sada nisam primjetio da je E7500 nejak?
Tristram Re: 03.03.2012. 13:48 #403666

broj poruka: 1872
Zajebi, to je matori phenom, nije ni za kurac. Teraj to što imaš dok ne skupiš za nešto čestito.

f0rever Re: Intel E7500 vs AMD Phenom X4 9600B 03.03.2012. 13:52 #403670

broj poruka: 3821
Phenom je svakako jaci tamo gde treba cetiri jezgra. Ta Agena ima dve mane:

-greje se
-Trosi

Ne radi lose, ali u pravu su. Zadrzi e7500.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

::
:: Potreban mi je savjet iskusnih znalaca. Sklepao sam neku konfiguraciju za suprugu, koja je koristi uglavnom za muziku, filmove i poneku igricu (Skyrim, Dead Space 2 i slično). Sve radi bez problema. Od nedavno sam u prilici da besplatno zamjenim procesor i matičnu. Matiče su slične po performansama i ova nova je kompatibilna sa postojećim komponentama, a ono što me zanima je procesor. Trenutno je ugrađen Intel E7500, a mogao bih ga zamijeniti sa AMD Phenom X4 9600B. Na prvi pogled sam se oduševio - 4 jezgra umjesto 2 jezgra, ali kad sam pobliže proučio karakteristike oba, iznenadio sam se. Koliko meni izgleda, ovaj AMD uopšte nije spektakularno jači. Isplati li se da ponovo rastavljam kompjuter i obaram sistem, pošto do sada nisam primjetio da je E7500 nejak?
xyz14 Thanx 03.03.2012. 18:04 #403697

broj poruka: 19

Zahvaljujem na savjetima, zadržat ću E7500.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs