Radi se o sledecem. Vec par dana dolazi cudan zvuk od kulera na procesoru. Nije bucan, kao obicno kada se optereti, nego se cuje kao neko struganje. Nije stalno da se cuje, ali se desava. Mislim da je to razlog zbog koga se desavala jos jedna cudna stvar: cuje se kratko ali jako struganje na trenutak u kucistu i onda monitor ode u stand by, a kuciste nastavi da radi (rade ventilatori), ali ne reaguje ni na kakve komande. Samo restart na dugme pomaze.
E sad... Kupio sam procesor pre godinu i po dana. Na njemu je box kuler. Mozda je jos pod garancijom, ali nije ni bitno, zamenio bih ovaj kuler sa nekim drugim kvalitetnijim.
Dakle preporucite mi neki kuler za moj procesor koji je kvalitetan dovoljno, ali da NIJE PREVELIK! Razlog je sto su mi svi memorijski slotovi zauzeti!
Nije mi overclock bitan, ali kad bih stavio novi kuler probao bih mozda da ga clockujem malo - samo sa dizanjem mnozioca dokle bude stabilan bez dizanja napona.
Budzet nije toliko bitan jer je rec o par desetina eura. Mora samo da bude dovoljno kvalitetan, a da moze da se monitra na moj procesor jer su svi memorijski slotovi zauzeti.
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Kuciste je CoolerMaster 690 II Advanced! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
@Miskonius Pa `bem li ga... Cuo sam ga pre pet dana, pa pre dva dana, pa opet danas. Kada sam se priblizio kucistu izgledalo je kao da je kuler na procesoru... Sad se ne cuje... Formatirao sam hard za svaki slucaj danas i, eto, cuo se i nakon nove instalacije sistema... Ali samo jednom i vise ne. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Bez obzira koliko jeftino izgledaju, AMD stock kuleri nisu baš toliko naivni, evo imam tamo od starog Athlona vent još radi kako treba a star je već 5 i više godina, imam i drugi mlađi koji je star nešto više od 2 godine na drugom AMD procesoru. Oba su skoro nečujna.
To što ti se dešava sa gašenjem monitora mi više deluje kao softverski problem, može da bude i hardver ali sumnjam. Takođe ne bi škodilo da skineš hw monitor i da čisto proveriš temperature i broj obrtaja kod ventilatora, možda vidiš nešto tu što ti je promaklo.
Što se tiče tog drljanja, to može da bude skoro sve, vent na grafičkoj, vent u napajanju (na ovo najviše sumnjam, ulgavnom u napajanja trpaju šklj ventilatore), hard, ventovi u kućištu. Proveri da ti ne kači neki kabl o ventilator ili da nema možda neku smetnju dok se vrti.
Ok... Hvala na komentarima! Videcu kada se sledeci put pojavi da jos bolje oslusnem gde to krci... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.