Done mi je drugar mrtav komp. Unutra Pentium 4 631 i GA-945PLM-S2 ploca. E sad. Ja sam dosao do zakljucka da je ploca crkla (menjao ram i cpu i psu). Zanimljivo mi je bilo to kakvo sam napajanje zatekao u kompu. Umesto 24+4 koje bi trebalo da bude on je imao ukopcano 20+4 sa 4 slobodna pina... Kaze crklo mu napajanje, drugar mu dao neko da proba i on ga je sam tako spojio... valjda je od toga i crkla ploca. Elem, koju mi plocu da pazarimo umesto ove (moze polovna, moze nova) posto ovaj model koji je bio nema ni nov ni u oglasima...
To što mu je napajanje 20+4 nema nikakve veze. Bilo koja ploča sa intel 945 ili 965 će ti vršiti posao. Novije ploče počevši od G31 ili P31 uglavnom ne podržavaju taj CPU
Ma nece da menja. Kupio je skoro lap top Dell ali jedini problem je sto ne moze da pokrene PES12 na njemu, valjda zbog integrisane grafike ili sta ti ja znam. A na ovom kompu mu je radio PES pa hoce da ga osposobi samo zbog igrice manje vise...
nek pogleda neku jeftinu G31 DDR2 ploču i to je to.
One su oko 4,000 dinara.
Koliko videh, po oglasima za 965 i sl. ploče traže min. 25€, sa sadašnjim kursom, to je skoro 3000 dinara, za 1000 dinara više nek uzme novu i biće miran neko vreme.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.