Koristim 2GB Kingston DDR2 memoriju na 800MHz, pa sam dodao jos 512MB (ne znam koja), u programima pise DDR2 400Mhz, e sad mene interesuje da li ova prva radi na 800 a druga na 400, ili se one medjusobno prilagodjavaju, i usvojaju jednu frekvencu i latency, tj da li ce mi memorija biti sporija posto sam ubacio ovu na 400Mhz ?
Prvo, nemoj vise daj prokleti imageshit koristi lep domaci i brze ucitavajuci sajt dodaj.rs
Elem, ovaj tvoj prvi stap od 2GB radi na 400 (800 efektivno) fabricki, ali ovaj prcvojak od 512MB radi na 200(400) tako da ti vuce ovaj jaci da opadne.
Preko cpuz ti vidis 266(533)Mhz jer je maticna automatski probala da klokne malo na vecu i toliko o automatskom skaliranju.
Sad ti memorija sporija, a ti presudi da li je znacajno u radu jer ovako ti je sad 266(533), a bilo je 400(800)Mhz.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.