Jel moze neko da mi nadje ovaj procesor, gledao sam ovde u oglasima svi prodaju cele konfe, a nigde drugde ne mogu da nadjem oglas sa ovim procesorima? Ili ako znate nekog da bi prodavao...
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Re: Re: re:Pomoc oko nabavke core2quad (775 socket)
21.02.2012. 10:11
status: user broj poruka: 4054
uh ako ima neki q9xxx ili nedaj djavole neki extrim edition za 100e uzimam svee
c2Q je jos uvek zvercina koja moze da parira i seriji ..
:: Ovo je ludnica. Da li je ovaj covek normalan :: :: Nemoj da dajes vise od 85-90e :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/ZG2Z :: :: :: :: nadam se da pare nisu problem, jer za cenu ovog mozes da kupis ceo racunar
Kakvi ludaci, jos drze nebulozne cene sada vec starim Core2Quad procesorima.
Danas za 100e mozes da biras koji Quad hoces, Phenom II 960T nije los izbor na primer, jos i ako se otkljuca, dobija se sestojezgrani procesor za `smesnih` 100e.
Kazem planirao sam toliko da dam, al dao bi i 100e ako bi nesto uletelo dobro, vec preko toga kao sto kaze Scyter moze lepo da se prodje sa 960t, sto mi je u planu ako ovo ne nadjem...
:: :: za 70-80e .. harry .. tek za 5 godina :) ... batali nemas para za zelje cestitke i pozdrav :: :: niko nije lud da quad da za te pare . :: :: :: Planirao sam da dam do 70-80 evra, vec to preko 140-150 kad bi imao menjao bi celu platformu.. :: :: Videcu valjda ce nesto naleteti .. :: :: :: :: :: ::
Kapiram ja to, al opet do 100 evra imam quad, a ovako dok promenim plocu memoriju i procesor izaci ce me 230-250 evra sto trenutno nemam...
:: Matoro je to i izvikano, samo sto pise intel, o cenama tih polovnih krsheva necu ni da komentarise :: :: em jeftinije em imas novo, :: uporedi.. :: :: http://goo.gl/yIKg :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Gledaj juri nove komponente ili polovne a svoje stavi na dobos, cim prodas svoj komp odmah sutra kupis nov , maximalno jedan, dva dana budes bez kompa.
Sledece ces hteti da uzmes jos malo rama, ddr2 je bolesno skup, za 3500k imas 8gb ddr3 rama, a za te pare mozes da uzmes 2gb ddr2...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ja sam takodje zagovornik da je u tvom slucaju bolja kupovina novih komponenti,ali ja vucem na nov Intel komplet za razliku od vecine. Po tvojim postovima bih rekao da ili ti komp sluzi za net/office ili za igrice i to srr (sta radi radi). Ono sto bih ti ja predlozio je da nadjes plocu koja ti se svidja a podrzava i nov Intel ivy procesore , kupis sada jedan intel g530 (oko 4k din) i 2 ili 4gb ddr3 (stvar koju ces najlakse da dokupis) . Suma sumarum: G530 - 40 eur nov (a mozes da ga prodaz kad god pozelis + garancija) 2gb ddr3 - 10 eur Poca - 50 eur koje preticu od cpu+ddr3 i jos love od prodaje mb+cpu+ddr . Kad izadje Ivy kupis onaj za koji imas para i to je to (ako Intel zezne stvar mozes da kupis Sandy bez problema a tvoj proc ide za skoro istu lovu za koju si i kupio eventualno 5/10 eur manje ) . BTW. Ovaj predlog ti dajem jer kolio sam ja gledao cpu benchmarke u igricama i3 2100 je u rangu amd 955 proca (i intel q9 serije) ovaj g530 je slabiji oko 15 % ali je NOV i imas mogucnost lakse kasnije prodaje + garancija.
nisam razmisljao na tu stranu dobar predlog :D, hvala inace imam E5200 na 3.25ghz 4gb ddr2 6770 msi, ok mi rade igrice na medium, evo igram alan wake ne secka lepo radi na 30 fps...
poz
:: Ja sam takodje zagovornik da je u tvom slucaju bolja kupovina novih komponenti,ali ja vucem na nov Intel komplet za razliku od vecine. Po tvojim postovima bih rekao da ili ti komp sluzi za net/office ili za igrice i to srr (sta radi radi). Ono sto bih ti ja predlozio je da nadjes plocu koja ti se svidja a podrzava i nov Intel ivy procesore , kupis sada jedan intel g530 (oko 4k din) i 2 ili 4gb ddr3 (stvar koju ces najlakse da dokupis) . Suma sumarum :: G530 - 40 eur nov (a mozes da ga prodaz kad god pozelis + garancija :: 2gb ddr3 - 10 eur :: Poca - 50 eur koje preticu od cpu+ddr3 i jos love od prodaje mb+cpu+ddr . :: Kad izadje Ivy kupis onaj za koji imas para i to je to (ako Intel zezne stvar mozes da kupis Sandy bez problema a tvoj proc ide za skoro istu lovu za koju si i kupio eventualno 5/10 eur manje ) . :: BTW. Ovaj predlog ti dajem jer kolio sam ja gledao cpu benchmarke u igricama i3 2100 je u rangu amd 955 proca (i intel q9 serije) ovaj g530 je slabiji oko 15 % ali je NOV i imas mogucnost lakse kasnije prodaje + garancija ::
3.500.000 dinara za 8GB? U jbt, taj mora da je od platine... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Gledaj juri nove komponente ili polovne :: a svoje stavi na dobos, cim prodas svoj komp odmah sutra kupis nov , :: maximalno jedan, dva dana budes bez kompa :: :: Sledece ces hteti da uzmes jos malo rama, ddr2 je bolesno skup, za 3500k imas 8gb ddr3 rama, a za te pare mozes da uzmes 2gb ddr2.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
:: 3.500.000 dinara za 8GB? U jbt, taj mora da je od platine.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Gledaj juri nove komponente ili polovne :: :: a svoje stavi na dobos, cim prodas svoj komp odmah sutra kupis nov , :: :: maximalno jedan, dva dana budes bez kompa :: :: :: :: Sledece ces hteti da uzmes jos malo rama, ddr2 je bolesno skup, za 3500k imas 8gb ddr3 rama, a za te pare mozes da uzmes 2gb ddr2.. :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
Pa za 180e možeš nabaviti polovnu Asusovu 775 Deluxe ploču Q6600, 8 giga Geila na 1066 i bog da te vidi. nekih dvadesetak evra više košta samo I5 procesor a da ne govorim o matičnoj DDR3 memoriji ...
Realno taj komp je ok kompletiran , komponente su medjusobno tu negde.
Ne znam za sta ti sluzi komp.Ako mislis da menjas nesto zbog igara onda,
na prvom mestu menjas grafiku i nasviras taj procesor koliko god moze, e sad je problem sto ti treba barem solidno krshteno napajanje za te egzibicije.
Vidim monitor ti je 19 inca dakle imas neku 1600x900 rezoluciju sto je pozitivno za tebe, jer ces se igrati u native rezoluciji u full sKrinu. Ako vec nemas neko solidno napajanje onda realno baci to sve na dobos i doplati za neku novu masinu a monitor zadrzi za sad.
Nemoj samo da mi kazes napajanje je 500w i nista vise, daj proizvodjaca, model, oznaku.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
ma napajanje mi je 420W uz kuciste koje sam uzeo 332 CM,igru Rage sam igrao na max podesavanjima skoro,a i mnoge druge novije zato sto imam mali monitor i tako to :) a komp najvise za igre koristim naravno,a i ova graficka dobro gura na rezoluciji 1440x900 za sada
ASUS P5Q SE Intel Dual Core E7400 2.8 GHz DDR2 3 GB Kingston Xyper 1066 GTS 250 512MB 256bit 19` Asus
Pa to sam i pretpostavio za rezoluciju to ti ide u korist, a i sve komponente su ok uklopljene medjusobno , nista tu ne strci, rage inace nije zahtevna igra odnosno odlicno je optimizovana radi i na 9600 GT , ako nisi pri parama za doplatu ne menjaj nista, a ako imas viska para menjaj na nesto novo sa luftom za upgrade i za 2-3 godine da si opet miran, sto duze cekas to tvoje gubi brze na ceni. Pa sad ti odluci.
necu jos menjati nista dok mogu da guram stvari i sve normalno ide :) pre 4-5 meseci preporucili ste mi M5A97 i Phenom 955 koga nema vise ili skoro nema,pa sta moze kao njegova zamena i jos jedno za mene vazno pitanje jer svaki CPU sa 4 jezgra mora da mu se otvaraju ona 2 ili ima neki koji odmah ima sva 4 otvorena tj. rade sva 4 bez zezanja oko toga ?
ASUS P5Q SE Intel Dual Core E7400 2.8 GHz DDR2 3 GB Kingston Xyper 1066 GTS 250 512MB 256bit 19` Asus
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.