Drage moje i dragi moji :) rec je o procesoru 455 3.3GHz itd.!!!! Stavio sam ovaj procesor u ASRock 870 Extreme3 kada otkljucam 4to jezgro Win nece da se podigne krene i ugasi se komp...Otisao sam na Q`n`Q off,UCC ON i otkljuca mi iz 455 u b55 ali nece da radi.Sto je crnje i gore odem u bios otkljocam 4to a zakljucam 2go ili 3ce jezgro a probao sam oba a 4to ostavim otkljucano i digne mi Win,prepoyna kao x4 i radi super,znaci da samo kada su sva 4 ukljucena onda nece.... Da li dizanje napona ili slicno mozda pomogne ma da mi po ucitavanju x4 HWmonitor pokazuje 79-80C temp a potrosnju sa x3 142.2W sto je show.... Mozda 4to jezgro ima problem sa strujom ili slicno.... Koliko je uopste pouzdan HW ???!!!Sta drugo da probam posto mi je Hladnjak na dodir malte ne hladan nemoguce 80C ma da sam stavio Spire neki usrani hladnjak sa povrsinom za hladjenje 1x1 cm za usranih 500 din... Tako da mi u celoj ovoj prici nije sve jasno pa rekoh da podelim sa vama pitam za pomoc ili sl..... Hvala Svima i da se gonite ako mi ovo ne proradi !!!! :))))) POzzz za Admine Gospodare Clika :)
...čoveče daj malo gas...to jest digni napon malo...i biće stabilan...koliko ? po malo dok se ne stabiliše...a ako nisi siguran odi na google i ukucaj otključavanje tvog proc i dobićeš sve što treba...
Stavi da radi jezgro 1 i jezgro 2, zatim jezgro 1 i jezgro 3 i na kraju jezgro 1 i jezgro 4. Ako ti svaka kombinacija od ovih prolazi, znaci da je otkljucavanje moguce. E sad ako nece sva jezgra zajedno da rade, 99% je do voltaze i podigni je slobodno ali u granicama normale. 80s ima sa 3,3Ghz def clockom? Malo je to cudno, bice lose ocitavanje senzora jer bi ti se komp ugasio dosta ispod te temperature. Za potrosnju ne znam ali mislim da ne bi trebalo da prelazi 125w.
... neki se neće složiti ,ali je uvek i to zapamti uvek fora kod klokovanja i otključavanja dodavanje napona...i retko kad je kod dvojice ili dvoje isto skroz...zato dodaj to i pazi da ne bude hlednjak vreo...ja sam intelovac i ne mogu ti dalje mnogo pomoći ,ali osnove su za sve iste...struja (tj napon) uvek pomaže...
Ako nije vruć ne znači da se procesor ne prži na 90 celzijusa. Možda kuler dobro ne naleže i ne uzima toplotu. Proveri kuler da ne bude `tata spalio đenku..`.
sto se zamlacujes sa tim ... vidis da nece da radi jer da hoce bio bi prodat ka 4x cpu .. digni malo napon u sitnim koracima .. ali ako ti je cpu vec sada 80c sa dizanjem napona bice 100c .. na toj temp se kajgana pretvara u plazmu .. i takav cpu nece izdrzati 3 dana
Probaj ga na drugoj ploci, ako se tamo normalno bootuje, i kod tebe ce uz malo cackanja. A opet kazem, za temperaturu i potrosnju nemoj biti siguran jer je odavno poznato da programi znaju da lazu pri otkljucanim procesorima. Nekima pokazuje 0s, nekima je u minusu (-50)a nekima podigne u nebesa, tipa 90-100s. Nemoj to da te zavara.
Napajanje koje je 600W LC nema dovoljno struje ili ploca ne moze da isporuci dovoljno struje...u jednom trenutku mi proradise sva 4 ali na 2.6GHz sto je dosta nize od 3.3GHz.....ili nema napajanje snagu ili ploca sto cisto sumljam ili 4to jezgro je defektno i vuce mnogo struje zato je i zakljucano!!!Cim malo povecam voltazu nema sanse da pipne jedino na def koliko je to mu je ok...cim ukljucmi 4to jezgro pise potrosnja 142.50W a bez njega 106W a u katalogu mislim da stoji x3 78W nista mi nije jasno...sutra cemo da vidimo ko laze ploca ili proc :) Procesor sam kupio od decka sa navodnom garancijom da je otkljucavao i testirao 5 sati....za pocetak cu da stavim nocas da testiram samo x3 kako je fabricki pa da vidimo... LAQ NOC . . .
Kupi ti njemu valjani kuler ili ga vrati u X3. NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.