Ja mislim da sam vec svima potao dosadan, ali mozete da zamislite kako je meni! Prosto hocu da poludim, kupio sam novi komp a ne mogu jedan dan da sastavim normalnog igranja igrica!!! Prvo mi se restartovao u company of heroes, posle u oblivionu i svim drugim igricama. Restartuje mi se posle nekih 15 min igranja i onda sam ga odneo u servis i oni su ga istestirali, samo sa ukljucenim misom i tastaturom i sve je radilo savrseno kod njih ceo jedan dan, doduse nisu se nesto pretarano igrali ali sve su igrice radile i testovi!!! Rekli su mi da je problem u meni i nekoj periferiji ili struji, pa sam posle dolaska kuci stavio samo misa i tastaturu od druga koji znam da su ispravni misleci da je mozda do njih! Jer imam samo jos stampac i internet preko mrezne!!! I sve je radilo ok, tj ne restartuje se vise posle 15,20 min, ali mi se danas restartovao posle 3,4 sata igranja stalkera!!! I juce mi se jednom restarovao posle 4,5 sta igranja COH kada sam ulazio u igru! Stvarno cu da poludim, vise neznam sta da radim, oni u radnji kazu da je sve ok da je hardverski deo ispravan a ja ne mogu normalno da ga koristim!!! Sistem je instaliran pre dve nedelje tako da sumnjam da je do njega! Instalirao sam prvo 7.4 pa posle 7.3 drajvere ali ne vredi, i nove drajvere za plocu , jedino nisam flesovao bios jer ne znam kako. Da li neko moze da mi pomogne u bilo kom smislu i da proba da mi resi ovaj neverovatan problem!!!!! Bio bih mu vecno zahvalan. hvala ps* Jedino gde mogu da konstatujem nesto je u computer management-u/ event viewer/sistem - prijavlju je erorr , sourse je DCOM a u propritisu pise( DCOM got error`The service can not be started, either because it is disable or because it has no enabled devices associated with it` `attempting to start service StiSvc with arcuments`) taj error se hronoloski poklapa sa svakim restarovanjem sistema!
Moja konf, po stoti put: Asus M2N-E, atlon x2 3600+, pqi 2x1gb ddr2 800mhz,seagate 250 sata2, sapphire ati x1650pro ddr3,pionir dvd-rw(jedino je on star 2 godine), mali cooler master ventilator u kucistu, ruter za mrezni internet i to je to!!!
Ako ti se izvjestaj o greskama hronoloski poklapa sa problemima/restartovanjem,onda su moguci problemi:
- greska/ostecen registry ili - virus Dakle,ja bih rekao da je u pitanju sistem.Ono sto mozes da uradis (pitanje je koliko ti moze pomoci) je: - skeniras sistem anti-virusnim programom i - da update-ujes sistem i skines sve moguce zakrpe sa https://www.microsoft.com
Drugo moguce resenje (mislim da ce ti ono rijesiti probleme) je da reinstaliras Windows (XP service pack2).
Naravno,ostavljam mogucnost i da je hardver - napajanje ili memorija,ali ti si ga nosio u servis - nadam se da znaju sta su radili.
pa problem je možda u toj PQI memoriji pošto je `jak` brand, ili pregrevanje neke komponente-GPU,CPU, a možda je čak i loš crack od igre napravio čudo u reg-u, i nakraju krajeva sony bilo koji je bolji za igranje nema cracka nema problema, ali mi moramo da budemo najpametniji pa je kod nas PC za igranje osnovna platforma-ovo ja malo pametujem
Koje je napajanje???? Uticnica mora biti uzemljena!!! Posle OSa PQI je sledeci na tapetu! Lepo ko covek, skini sve particije i instaliraj svez WinXP SP-2 sa novim driverima za plocu, grafiku...nemoj nista drugo stavljati poput raznih glupih meraca temperatura, napona, alata za kvazi ubrzavanje svega i svacega. Instaliraj igre i pikaj ih. Najbolje je koristiti sinteticke matematicke testove koji su JEDINI merodavni, o tome je pisano pod postom Prime 95, pa pazljivo procitaj...skini novi BIOS tamo imas `manual za uporabu`, preporuka je da flash radis pod Free/Open DOSom (bez dignutih RAM managera, BootFD za Win9X pa Shift+F5) i o tome je ranije pisano.Nakon toga opcije BIOSa postavi na Setup Defaults (ucitaj tu labelu) u slucaju da postoji neka kolizija ili nekompatabilnost!
M i G
:: Ja mislim da sam vec svima potao dosadan, ali mozete da zamislite kako je meni! Prosto hocu da poludim, kupio sam novi komp a ne mogu jedan dan da sastavim normalnog igranja igrica!! :: Prvo mi se restartovao u company of heroes, posle u oblivionu i svim drugim igricama. Restartuje mi se posle nekih 15 min igranja i onda sam ga odneo u servis i oni su ga istestirali, samo sa ukljucenim misom i tastaturom i sve je radilo savrseno kod njih ceo jedan dan, doduse nisu se nesto pretarano igrali ali sve su igrice radile i testovi!!! Rekli su mi da je problem u meni i nekoj periferiji ili struji, pa sam posle dolaska kuci stavio samo misa i tastaturu od druga koji znam da su ispravni misleci da je mozda do njih! Jer imam samo jos stampac i internet preko mrezne!!! I sve je radilo ok, tj ne restartuje se vise posle 15,20 min, ali mi se danas restartovao posle 3,4 sata igranja stalkera!!! I juce mi se jednom restarovao posle 4,5 sta igranja COH kada sam ulazio u igru! Stvarno cu da poludim, vise neznam sta da radim, oni u radnji kazu da je sve ok da je hardverski deo ispravan a ja ne mogu normalno da ga koristim!!! Sistem je instaliran pre dve nedelje tako da sumnjam da je do njega! Instalirao sam prvo 7.4 pa posle 7.3 drajvere ali ne vredi, i nove drajvere za plocu , jedino nisam flesovao bios jer ne znam kako. Da li neko moze da mi pomogne u bilo kom smislu i da proba da mi resi ovaj neverovatan problem!!!!! Bio bih mu vecno zahvalan. hval :: ps* Jedino gde mogu da konstatujem nesto je u computer management-u/ event viewer/sistem - prijavlju je erorr , sourse je DCOM a u propritisu pise( DCOM got error`The service can not be started, either because it is disable or because it has no enabled devices associated with it` `attempting to start service StiSvc with arcuments`) taj error se hronoloski poklapa sa svakim restarovanjem sistema :: :: Moja konf, po stoti put: Asus M2N-E, atlon x2 3600+, pqi 2x1gb ddr2 800mhz,seagate 250 sata2, sapphire ati x1650pro ddr3,pionir dvd-rw(jedino je on star 2 godine), mali cooler master ventilator u kucistu, ruter za mrezni internet i to je to!! ::
Kao prvo trebao si da se informises o M2N-E ploci. To je ploca koju ja najvise cenim ali ne guta svako g... od memorije a PQI je to. Kao drugo taj sto ti je prodao je p... jer ti nije rekao da M2N-E pravi sranja sa memorijom DDR2 800MHZ. Znaci odes i vratis PQI i uzmes Kingston, KingMax ili Corsair na 667Mhz i kazes Hvala bogu da mi neko resi problem. Javi sta si uradio!!!
P.S. Ne sikiraj se ploca je zver i masina ti je ok ali si mogao da uzmes i 3800+ koji ide ohoho preko famoznih 2GHz
Imam chicteka 350w, i neverujem da je do njega! Imam antivirus bitdefender orginal i redovno ga audatujem!
Mashine kako da ubijem particije posto imam 4 particije a na prvoj mi je sistem a na ostale tri dosto filmova i muzike. Da li da formatiram samo c na kome mi je sistem(posto me mrzi da rezem 10 diskova podatak) i da ubijem sve particije i kako?? Jel ok da instaliram winxp sp2 martovsko izdanje?!!
Bozo da li si siguran za m2n-e da se ne slaze sa pqi i sa 800mhz posto su mi u radnji rekli da su oni prodali milion takvih kombinacija(pqi,m2n-e,x2 3600+), a imaju kingston 667 i ista je cena pa bi verovatno mogao da zamenim!!!
U windowsu uradi sledece. Idi u kontrol panel, startuj opciju system propertis, klikni na advanced. Videces opciju Startap and Recovery. Klikni na settings. ISKLJUCI opciju automaticlly restart. To znaci da ti se racunar nece retartovati posle 4,5 sati igranja vec ces dobiti takozvani plavi ekran smrti tj blue screen of death. Komp ce ti napisati iz kog razloga je morao da se zabaguje. Zapisi tu poruku i sa velikom verovatnocom cemo kolege i ja na osnovu toga moci da ti kazemo sta je uzrok ili sta nije. Na primer poruka ati.dll caused problem bla bla bla ukazuje na ati grafiku ili njen drv
kao sto rekoh, meni ne odgovara chieftec od 350 w, no nisam siguran, al mi je sumnjivo... i procesor i graficka ti trosi lepo, narocito u full iskoriscenju pc-a... imam c2d e6300, 2x512, 7300gt, 5 hdd-a itd... kad sam kupio masinicu, i ja sam stavio 350 w chieftec-a, no, i radio je `normalno`, nego kad sam koristio programcice da konvertuje, tad sam imao neke probleme (nije mogao da zavrsi konvertaciju zbog blabla... nikad cuo stvari)... odkad sam izmeni chieftec na 550w, od toga dana super mi radi racunar... mozda sam pomogao, mozda nisam... al ipak si dobio mnogo saveta, pa odluci od kojeg ces da pocnes... sve najbolje i srecno... pozz
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE Desni ekran,desni klik na `Enable DCOM` - `Modify`. Vrijednost je `Y`,promijeni u `N` i restartuj kompjuter. Mada,ja bih ti preporucio da reinstaliras XP.
Hvala oglasnik. a sto bi mi preporucio da reinstaliram windows, sta je moglo da se poremeti? Ok uradici, jel okej ovaj windows iz marta neka verzija svi je hvale valjda ukljucuje sve zakrpe?!!
Pa sta znam mislim da nije do napajanja jer sam stavio bio chieftec 420w sa burazerovog kompa i isto jos se cesce restartovao! Verovatno bi i sad kad bi utakao sve u usb, mis, tastaturu, stampac itd.
za pcservise, iskljucio sam automatik restart i znam nasta mislis ali mi ne izbacuje plavi ekran! samo odjednom tap i restartuje se!!! Nego sad me jos vise brine i jos gore mi je sto se restartuje posle 3,4 sata jer nemogu da dogazem ovima u radji da nesto nije u redu i eventualno da zamenim memoriju! Nece sigurno da igraju neku igricu 5 sati!!!
Reinstalacija Win-a te najmanje `kosta` (zivaca).Kad podignes novoinstalirani sistem,ne snimaj nikakve programe,vec samo 2-3 referentne igre i igraj nekoliko sati.Ako se opet ponove problemi,onda je hardver.U tom slucaju,najbolje je da odes u prodavnicu/servis u kojoj si kupio racunar,sa nekim starijim (ne znam koliko imas godina).
Prvo kako moze ista cena da bude na 800 i 667??? Drugo nemoj da reinstaliras Win jednostavno idi i trazi im 2x1GB Kingstona probaj 2 dana pa ces da vidis...mozda i nisam u pravu ali znam 1000% da na 800Mhz svaka memara na M2N-E pravi s....
kao sto su ti gore vec rekli iskusni majstori..poslusaj njihove savete....znaci ili reinstal xp-a ako opet bude nesto onda je do memorije jer je pqi krs ..menjaj to za bilo sta drugo ajd uzdravlje :)
Nekim mi kaze samo jos neko kako da podesim paging file i virtual memory posto sam odmah posle instalacije cackao nesto! Imam 4 particije, samo na prvoj gde mi je sistem mi je ukljucen paging file! I vrednosti su custom size: Initial size 1533mb, maximum 3000mb! Cinimi se da nije tako pri default vrednostima, a neke igrice ga koriste pa mi se mozda zato sistem restartuje!!!
:: Nekim mi kaze samo jos neko kako da podesim paging file i virtual memory posto sam odmah posle instalacije cackao nesto! Imam 4 particije, samo na prvoj gde mi je sistem mi je ukljucen paging file! I vrednosti su custom size: Initial size 1533mb, maximum 3000mb! Cinimi se da nije tako pri default vrednostima, a neke igrice ga koriste pa mi se mozda zato sistem restartuje!!
jeste tako po default vrednostima.... inicial size je kolichina rama x 1,5 (1 GB x1,5=1,5 GB) maximum je kolichina rama x 3,0 (1 GB x 3=3 GB) i po defaultu je samo na particiji na kojoj je OS
inache DCOM error je cesta bezazlena greshka... ne izaziva restartovanje...
ne verujem da gold memori moze da otkrije nekompatibilnost izmedju memorije i ploce ali cu odraditi u svakom slucaju. a da li moze da bude do harda mozda?
Instaliracu novi windows mada sumnjam da je do njega. Hvala svima u svakom slucaju!!!
:: ne verujem da gold memori moze da otkrije nekompatibilnost izmedju memorije i ploce ali cu odraditi u svakom slucaju. a da li moze da bude do harda mozda :: :: Instaliracu novi windows mada sumnjam da je do njega :: Hvala svima u svakom slucaju!! :: ::
A koji su programi za proveravanje ploce, graficke, harda?
:: MemTest86 v3.3 neka napravi 5 krugova.. :: :: :: M i G :: :: :: ne verujem da gold memori moze da otkrije nekompatibilnost izmedju memorije i ploce ali cu odraditi u svakom slucaju. a da li moze da bude do harda mozda :: :: :: :: Instaliracu novi windows mada sumnjam da je do njega :: :: Hvala svima u svakom slucaju!! :: :: :: ::
Da li system restore bitan? Ja sam ga odavno isljucio...
:: MemTest86 v3.3 neka napravi 5 krugova.. :: :: :: M i G :: :: :: ne verujem da gold memori moze da otkrije nekompatibilnost izmedju memorije i ploce ali cu odraditi u svakom slucaju. a da li moze da bude do harda mozda :: :: :: :: Instaliracu novi windows mada sumnjam da je do njega :: :: Hvala svima u svakom slucaju!! :: :: :: ::
majstore imam isti problem kao i ti....i meni se restartuje komp u svakoj igrici....e sad i ja sam sumljao na napajanje promenio sam ga i isti problem,promenio sam sve usb prikljuchke i ponovo isto,ja sam taj problem donekl eresio sto sam iskljuchio cooler master za kucister i sve ponovo radi kao i pre.mozda je to neka falichna serija tih coolera pa on pravi problem cim se zagreje unutrasnjost kucista on poveca broj obrtaja i tu nastaje problem restartuje komp....to je neko moje vidjenje ovog problema moda i nije to ko zna....memorija ne bi trebalo da je problem(gold memory test izvrsi)....probaj sa coolerom i ostavi otvoreno kuciste
nedavno se pojavila nova verzija 3600 X2 procesora... mozda je plocha iz vremena pre njegove pojave??? ja sam razmishljao da sebi kupim dotichni procesor posto je bio jako jeftin, ali sam odustao upravo zbog ove mogucnosti da plocha ne podrzava josh uvek adekvatno procesor....
+ obojica cooler master u kucistu.. opa... nesto je mozda trulo???
Ako je u pitanju sistemski reset a ne onaj koji sprovodi CPU i MOBO onda nije to pregrevanja. Za pocetak iskljuci na Asusu svu dijagnostiku i automatiku pa probaj tako. Ako automatika omasi desi se da zada softverski reset ali uz snimanje/dumping sadrzaja RAMa masine a ne samo puko reset kao da je neispravan PSU, RAM, CS. Kada je u pitanju temperatura bilo VGA ili CPU onda se masina mrzne
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.