Ljudi pomagajte, ugasio mi se racunar iz cista mira. Ukljucio sam ga i otisao u bios da bih video da mi je temperatura procesora 84c. Iskljucio sam ga i sacekao 5 min, i sad je temperatura 72 i polako se penje na vise.. Sta bih mogao da uradim? Kuciste s obzirom da je kinez je ok provetreno.. Ostatak konfiguracije je MSI 870 C45, stock kuler je..Silverstone 500W, 4GB rama.. PS Phenom 555 je u pitanju..
i vidi vrti li ti se vent na procesoru???ako radi-prati ga malo ubrzava ili radi isto(moze biti da je zaribao ) kad se ugasi komp-ostavi ga ugasenog i idi da spavas!!!ujutro skini vent,hladnjak, ocisti pastu sa procesora,stavi novu pastu,izduvaj prasinu sa rebara tela hladnjaka.sa ventilatora,vrati sve kako je bilo-ukljuci komp i prati sta se desava...aj pa javi sta si pocinio!!!pozz
Hvala na savetima! Kljucan je bio savet da ostavim to za sutra, sad bih verovatno i pogorsao situaciju. Hvala jos jednom. PS nije ni overklokovan ni otkljucan (nisam imao srece).
:: Hvala na savetima :: Kljucan je bio savet da ostavim to za sutra, sad bih verovatno i pogorsao situaciju. :: Hvala jos jednom :: PS nije ni overklokovan ni otkljucan (nisam imao srece).
Da javim sta sam uradio. :) Danas sam umesto da ocistim kompjuter i da proverim kolika je temperatura, otisao i kupio ThermalTake V3 i CM TX3 EVO i uradio generalno spremanje racunara. I da, bilo je prasine..dosta.. Sad drzim CPU FAN na 25% uz 1000RPM i ne cujem ga. Jedino se cuje sramotno glasan Samsung F3, a temperatura CPU-a ne ide preko 32c..
Meni kada komp stoji dole na podu a imam laminat, uzasno skuplja i usisava svu prasinu i dlake od macke , da nema filtera garant ode napajanje, sad je podignuto na komodu i mnogo manje se prasnjavi, ja inace ocistim svakih 2x nedelje, nemam kompresor ali koristim onu pumpu za naduvavanje duseka , noznu,
usisivac je sranje jako mali domet ima, a ti verovatno si cistio komp jednom godisnje?
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ti voliš mnogo dlakave mačke? Šumadijo, rodni kraju, a? :P
21.02.2012. 12:48
status: user broj poruka: 3241
I đavola je ta pumpa za dušek, to ti je sigurno za one lutke na naduvavanje.Mora da si ih kupio od Del boja iz `Mućki`.Nemoj samo da ih držiš blizu radijatora! :D
:: Meni kada komp stoji dole na podu a imam laminat, uzasno skuplja i usisava svu prasinu i dlake od macke , da nema filtera garant ode napajanje, sad je podignuto na komodu i mnogo manje se prasnjavi, ja inace ocistim svakih 2x nedelje, nemam kompresor ali koristim onu pumpu za naduvavanje duseka , noznu, :: :: usisivac je sranje jako mali domet ima, a ti verovatno si cistio komp jednom godisnje :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
:: Ti bas moras da me izdas sta god da kazem, dlakave macke :: + ta pumpa jeste od lutke za sex, eto si srecan sad svi znaju :: :: Inace imas skajp tamo u tvom selu :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.