Kupiti ili ne (i zasto) MSI E350IA-E44 (Winwin akcijska ponuda)?
STRANA 1 OD 1
janbpX
Kupiti ili ne (i zasto) MSI E350IA-E44 (Winwin akcijska ponuda)?
19.02.2012. 05:13
T44198
status: user broj poruka: 36
Koliko sam mogao da vidim ovo je na ploci gotovo kompletna masina kojoj je neophodan samo jos HD da bi mogla samostalno da radi pa me zanima da li je razumno uzimati plocu koja na sebi ima vec integrisan procesor s obzirom da ne bih rekao da ima i standardni socket za ubacivanje dodatnog ili rezervnog procesora ukoliko se sa ovim nesto desi a takodje i ako znate kada se ova klasa procesora pojavila i za koliko koraka su ispod recimo druge najvise kotiranog procesora koji se trenutno moze nabaviti kod nas?
Nazalost na msi-evom sajtu ove ploce nema, jedino da trazim po nekim mozda lokalnim ako je namenjena za samo odredjena trzista ali ne znam ni otprilike gde, a ukoliko neko nadje i na neki dobar iste neka ostavi link. Hvala...
http://lmgtfy.com/?q=MSI+E350IA-E44+ platforma je za krajnje NEzahtevne korisnike procesor jedva izlazi na kraj sa surfovanjem itd... po meni suluda kupovina. za iste pare mozes da uzmes pravu plocu i procesor. jedino opravdanje ako bas imas problem sa prostorom pa ces da je nakacis pozadi na monitor... mada i to je glupo. ne mogu da smislim razlog zasto bi to neko kupio
Da mu bude multi media sviraljka, bolje uzeti to nego bilo koju liniju ili nesto tako slicno... posto celu masinu sklopis za cca 180E...
A to da jedva izlazi na kraj sa surfovanjem je takodje sujeverje, na toj platformi cerkin MSI cr650 izlazi na kraj sa muzikom, surfovanjem jedno osam tabova u Operi, pet u Skype i par word dokumenata u isto vreme...
AutoCAD jos nisam probao ali mislim da ce i to moci da radi kako treba...
Sin se uredno grebe za CS, i neki BF2...
I sve to na ubogom Brazos-u...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: http://lmgtfy.com/?q=MSI+E350IA-E44 :: platforma je za krajnje NEzahtevne korisnike procesor jedva izlazi na kraj sa surfovanjem itd... po meni suluda kupovina. za iste pare mozes da uzmes pravu plocu i procesor. jedino opravdanje ako bas imas problem sa prostorom pa ces da je nakacis pozadi na monitor... mada i to je glupo. ne mogu da smislim razlog zasto bi to neko kupi :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Dobro si video, ali osim hdd-a potrebno je i kućište, optika i periferije tipa miš tastatura i monitor. Radi se o procesoru fusion-u, sa CPU i GPU na jednom parčetu silikona, a namenjenog prvenstveno netbook ali i laptop tržištu. Ovo što si ti pronašao je namenjeno kao zamena za video-rekorder i internet surfer računar (HTPC - home theatre PC). Daleko od toga da je nesposobno kako je mixx napisao - čak i mnogo slabiji C-50 i 60 amd fusion procesori za tu svrhu služe ok u mini laptopovima zvanim netbook. Ovaj je još i dvojezgarni itd. Za nezahtevnu upotrebu - radi posao, ali, nije namenjen za upgrade - to ti je što ti je, postoji i jači E-450 procesor, ali male su to razlike.. Dakle, ako hoćeš da sklopiš nešto minijaturno, super tiho i da je mali potrošač, a da ipak imaš PC - eto ga, ali za slične pare može da se klopi i kombinacija amd ploče i amd procesora, jačih od ove kombinacije.... koja kasnije može da se nadogradi nekim jačim procesorom...
... ovi likovi ispod 5000 postova nikad ne spavaju...
Budale veruju u sreću.
:: Da mu bude multi media sviraljka, bolje uzeti to nego bilo koju liniju ili nesto tako slicno... posto celu masinu sklopis za cca 180E.. :: :: A to da jedva izlazi na kraj sa surfovanjem je takodje sujeverje, na toj platformi cerkin MSI cr650 izlazi na kraj sa muzikom, surfovanjem jedno osam tabova u Operi, pet u Skype i par word dokumenata u isto vreme.. :: :: AutoCAD jos nisam probao ali mislim da ce i to moci da radi kako treba.. :: :: Sin se uredno grebe za CS, i neki BF2.. :: :: I sve to na ubogom Brazos-u.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: http://lmgtfy.com/?q=MSI+E350IA-E44 :: :: platforma je za krajnje NEzahtevne korisnike procesor jedva izlazi na kraj sa surfovanjem itd... po meni suluda kupovina. za iste pare mozes da uzmes pravu plocu i procesor. jedino opravdanje ako bas imas problem sa prostorom pa ces da je nakacis pozadi na monitor... mada i to je glupo. ne mogu da smislim razlog zasto bi to neko kupi :: :: :: :: __________________________________________________ :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: ::
Pa dobro jesi li morao da pozuris... Taman da kazem save na edit posta i djokson...
:: Dobro si video, ali osim hdd-a potrebno je i kućište, optika i periferije tipa miš tastatura i monitor. Radi se o procesoru fusion-u, sa CPU i GPU na jednom parčetu silikona, a namenjenog prvenstveno netbook ali i laptop tržištu :: Ovo što si ti pronašao je namenjeno kao zamena za video-rekorder i internet surfer računar (HTPC - home theatre PC). Daleko od toga da je nesposobno kako je mixx napisao - čak i mnogo slabiji C-50 i 60 amd fusion procesori za tu svrhu služe ok u mini laptopovima zvanim netbook. Ovaj je još i dvojezgarni itd. Za nezahtevnu upotrebu - radi posao, ali, nije namenjen za upgrade - to ti je što ti je, postoji i jači E-450 procesor, ali male su to razlike. :: Dakle, ako hoćeš da sklopiš nešto minijaturno, super tiho i da je mali potrošač, a da ipak imaš PC - eto ga, ali za slične pare može da se klopi i kombinacija amd ploče i amd procesora, jačih od ove kombinacije.... koja kasnije može da se nadogradi nekim jačim procesorom.. :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Sta bre spavaju kad sam ja 7 sati ispred srbistana... A ako nesto ne krene po dobru odoh sedam sati iza Srbistana...
:: ... ovi likovi ispod 5000 postova nikad ne spavaju.. :: :: :: Budale veruju u sreću. :: :: :: Da mu bude multi media sviraljka, bolje uzeti to nego bilo koju liniju ili nesto tako slicno... posto celu masinu sklopis za cca 180E.. :: :: :: :: A to da jedva izlazi na kraj sa surfovanjem je takodje sujeverje, na toj platformi cerkin MSI cr650 izlazi na kraj sa muzikom, surfovanjem jedno osam tabova u Operi, pet u Skype i par word dokumenata u isto vreme.. :: :: :: :: AutoCAD jos nisam probao ali mislim da ce i to moci da radi kako treba.. :: :: :: :: Sin se uredno grebe za CS, i neki BF2.. :: :: :: :: I sve to na ubogom Brazos-u.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: http://lmgtfy.com/?q=MSI+E350IA-E44 :: :: :: platforma je za krajnje NEzahtevne korisnike procesor jedva izlazi na kraj sa surfovanjem itd... po meni suluda kupovina. za iste pare mozes da uzmes pravu plocu i procesor. jedino opravdanje ako bas imas problem sa prostorom pa ces da je nakacis pozadi na monitor... mada i to je glupo. ne mogu da smislim razlog zasto bi to neko kupi :: :: :: :: :: :: __________________________________________________ :: :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: :: :: ::
dobro bukvalisti preterao sam. i dalje tvrdim da je suludo kupiti tako nesto. za iste pare moze DUPLO brze ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Da ali i ne ekonomicnije... ukupna potrosnja sistema cca 35-40W... Za neki HTPC keva...
:: dobro bukvalisti preterao sam. i dalje tvrdim da je suludo kupiti tako nesto. za iste pare moze DUPLO brz :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Tako je, sa nekim minijaturnim kućištem, ebe kewu. Može da se sakrije u fioku, bilo gde, baci iza TV-a na zidni nosač... da se nosi pod mišku kao laptop, jer ionako 90% vremena ni jedan laptop ne radi na bareriju.... nego je uzet da može da se nosi... Dakle, ima sto razloga zašto da, naravno, ako treba nešto jače, (čitaj: igre, igre i igrice), onda da se kupuje nešto drugo, ali pretpostavljam da je onaj koji je ovo razmatrao - s razlogom gledao baš to. Za šta je slab (iako i to radi) - za video obradu, tj. kompresovanje rekompresovanje. Od ljudi koje ja poznajem, samo dvojica to ponekad urade.. drugi su prestali.
Budale veruju u sreću.
:: Da ali i ne ekonomicnije... ukupna potrosnja sistema cca 35-40W.. :: Za neki HTPC keva.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: dobro bukvalisti preterao sam. i dalje tvrdim da je suludo kupiti tako nesto. za iste pare moze DUPLO brz :: :: __________________________________________________ :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: ::
To su baš HTPC varijante kao što rekoše. Procesor nije nešto mišićav ali može savršeno dobro da posluži za surf i ofis. Integrisana grafička savršeno dobro pušta blu-ray a može komotno da se odigra i neka starija igra. Čitava stvar je pritom jako ekonomična i ne greje se mnogo.
Ono što je malo nezgodno je hlađenje, kućište je jako malo i zatvoreno a procesor se ne greje baš TOLIKO malo da mu ne bi uopšte trebalo. Problem je što nema opcija za to, na jednom kraju je mreža a na drugom mesto za dve četvorke, koje em što nisu šampioni u protoku em što umeju da se čuju što onda ubija poentu za HTPC.
-.... najbolje da kupi neki i7 i army design matičnu, da neki mudroser sa foruma ne zakera na snazi i budućim potrebama. Sjebasmo čoveka, kupiće sada konzolu.
Ko ga jebe. Ni ne javlja se, niti je naglasio koji će mu uopšte.
:: -.... najbolje da kupi neki i7 i army design matičnu, da neki mudroser sa foruma ne zakera na snazi i budućim potrebama :: Sjebasmo čoveka, kupiće sada konzolu :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Za sta ce mi? Pa imam gomilu Athlona ovde u sobi sto bih sve isprodavao i ostavio jedno 2.... Zanosio sam se mislju da napravim orkestar PC-a, povezem ih u mrezu i da svaki od njih bude jedan muzicar u klasicnom orekstru - cisti eksperiment S obzirom da rekoste da je procesor namenjen prvenstveno netbook klasi uredjaja to mi je reklo poprilicno... mada procesor je ipak procesor Kupovina mi se ucinila povoljnom jer sam sve racunao kao ploca 50 e, proc 50 e, karta 50 e itd.... a mislio sam to i da preporucim za kupovinu jednom poznaniku - sad vidim da je dobro sto se to jos uvek nije desilo, tj. nisam Dakle druzja hvala vam puno, ubedili ste me i otvorili oci da ne bacam pare uludo i razmislim jos jednom pre bilo kakve kupovine u eri promena I da, ovi Solid capacitorsi su nesto sto sam takodje uzeo kao prednost... itd
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.