Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Veliki problem sa kompom!!!
STRANA 1 OD 1
SOad Veliki problem sa kompom!!! 16.05.2007. 18:54 T4392

status: user
broj poruka: 416

Naime, danas sam kupio konfiguraciju, Gygabite GA-M55S-S3, 3800 X2 AMD, 512 mb ddr2 533 Kingston, 8500GT Asus, 400w...Problem je sto mi se komp stalno zakuca ili izbacuje...posto sam uzeo bez citaca, rezaca, uzeo sam burazerov Asus dvd citac koji perfektno radi vec duze vreme, i ubacio sam ga da reinstaliram Windows i drajvere, dok sam instalirao OS triput mi se ukocio pa sam morao na silu a ga restartujem, tako je bilo i sa drajverima, na hardu sam imao neke programe, i kad sam ih instalirao, konacno, radio je fino pola sata i kad ukljucim da mi se updajtuje antivirus on se ponovo ukoci, izvadim citac, reko da nema dovoljno napajanja, kad ukljucim komp startuje OS i onda se samo ukoci i to je to. Zvao sam 15 puta firmu gde sam kupio komp i 15 puta su mi rekli da nemaju vremena, te je serviser otisao negde, te je gazda otisao...na kraju se cujem i sa gazdom i kaze da ce sutra posle 10 da posalje nekog po komp u servis...videcemo. Sta da radim do tada, ima li neku ideju sta se desava?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi Moze svasta da bude 16.05.2007. 19:08 #19384

broj poruka: 852
Nije tvoje da bijes glavu, nov komp pod garancijom.lepo im to odnsei. Mozda je kungfu napajanje, mozda memorija........
O kojoj firmi se radi.

Trzinsa inspekcija je uvek tu.
Devize devize bonda elema

MACHINE Re: Moze svasta da bude 16.05.2007. 19:14 #19385

broj poruka: 5704
Tacno! Lepo receno...nego d ali ste primetili da 50% novihj masina koje dodju iz kvazi-strucnih-servisa ne rade uopste ili rade kljakavo. Ovo je postalo simptomaticno za nas, svakakvi se bave `naukom`...meni pre neki dan stavljali klimu, ubi boze rade...da nisam kontrolisao ko zna sta bih dobio, otvori vrata frizidera i stavi ventilator pozadi nakon probijanja rupe...

Nini naveo HDD i PSU brand verovatno je pregrevanje problem...

M i G

:: Nije tvoje da bijes glavu, nov komp pod garancijom.lepo im to odnsei. Mozda je kungfu napajanje, mozda memorija.......
:: O kojoj firmi se radi
::
:: Trzinsa inspekcija je uvek tu
:: Devize devize bonda elem
vlajkic nosi u servis imas garnciju!!! 16.05.2007. 19:46 #19386

broj poruka: 609

kao sto rekoh nosi u servis a ja cu ti reci sta je...99% sam siguran ..stavi memoriju neku bilo koju na 667MHz ....ovo je vec 10-ti put da sam cuo ili licno se uverio da kingston(potpuno ispravan) na 533 nece da radi sa amd procesorom...nepitaj me zasto jer neznam...pozz

cvelebx Re: Re: Moze svasta da bude 16.05.2007. 22:00 #19400

broj poruka: 11
Ovo sa novim masinama iskljucivo je vezano za onu temu ` krs hardware `...a o ` majstorima ` toje tek posebna prica...
:)

:: Tacno! Lepo receno...nego d ali ste primetili da 50% novihj masina koje dodju iz kvazi-strucnih-servisa ne rade uopste ili rade kljakavo. Ovo je postalo simptomaticno za nas, svakakvi se bave `naukom`...meni pre neki dan stavljali klimu, ubi boze rade...da nisam kontrolisao ko zna sta bih dobio, otvori vrata frizidera i stavi ventilator pozadi nakon probijanja rupe..
:: Nini naveo HDD i PSU brand verovatno je pregrevanje problem..
:: M i G
:: :: Nije tvoje da bijes glavu, nov komp pod garancijom.lepo im to odnsei. Mozda je kungfu napajanje, mozda memorija.......
:: :: O kojoj firmi se radi
:: ::
:: :: Trzinsa inspekcija je uvek tu
:: :: Devize devize bonda elem
andrejnp Problem je u meromorij!!!! 16.05.2007. 23:03 #19407

broj poruka: 486

CTRL+F1
Moras u biosu da promenis latenciju memorije da satvis 4-4-4-12(15)
Inace bruka!!!!

Imao sam isti problem sa isto memorijom i plocom!!!!!!
Probaj pa javi!
Aj u zdravlje!

SOad ajd 16.05.2007. 23:39 #19410

hvala na odgovorima, ipak cu im reci da mi stave 667mhz rama pa da vidim sta ce biti. Mozda stavim i jace napajanje...uzas, znaci pre ovog sa imao komp koji me je sluzio extra i onda resim da kupim novu masinu i zajebu me...videcu sutra.
Pisko Ne brigaj 17.05.2007. 00:26 #19414

broj poruka: 6645
Nije to tako strašno, pogotovo ovde.
Kompjuteri koji ne prave probleme, stvaraju korisnika-idiota, koji ništa ne zna sam da reši....
što god o tome mislili u Apple-u.
Vidiš, da te stari komp maltretirao, sada bi mnogo više znao... ( ).
I, sad što ću reći, nije lepo za čitanje, ali moram:
kad kupiš na ulici - pijacu prase izloženo na haubi kola, punoj prašine, bez žiga, ali, 5% jeftinije nego u mesari, i posle dobiješ trihinelu, sve sa ukućanima i gostima na slavlju... ne možeš da kriviš samo vlasnika praseta, ni prase samo. U podsvesti si znao da sa tvojim prasetom nešto nije u redu, za onih 5%....
ludi Re: Ne brigaj 17.05.2007. 08:28 #19423

broj poruka: 568
:: Nije to tako strašno, pogotovo ovde
:: Kompjuteri koji ne prave probleme, stvaraju korisnika-idiota, koji ništa ne zna sam da reši...
:: što god o tome mislili u Apple-u
:: Vidiš, da te stari komp maltretirao, sada bi mnogo više znao... ( )
:: I, sad što ću reći, nije lepo za čitanje, ali moram
:: kad kupiš na ulici - pijacu prase izloženo na haubi kola, punoj prašine, bez žiga, ali, 5% jeftinije nego u mesari, i posle dobiješ trihinelu, sve sa ukućanima i gostima na slavlju... ne možeš da kriviš samo vlasnika praseta, ni prase samo. U podsvesti si znao da sa tvojim prasetom nešto nije u redu, za onih 5%...

ovaj pisko razmislja isto ki ja :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SOad Re: Ne brigaj 17.05.2007. 13:30 #19445

Pa pazi nisam ga kupio na ulici nego u DPM-u, naravno nov komp...tako da nije prase jeftinije nego je i skuplje nego li u nekim drugim radnjama

:: Nije to tako strašno, pogotovo ovde
:: Kompjuteri koji ne prave probleme, stvaraju korisnika-idiota, koji ništa ne zna sam da reši...
:: što god o tome mislili u Apple-u
:: Vidiš, da te stari komp maltretirao, sada bi mnogo više znao... ( )
:: I, sad što ću reći, nije lepo za čitanje, ali moram
:: kad kupiš na ulici - pijacu prase izloženo na haubi kola, punoj prašine, bez žiga, ali, 5% jeftinije nego u mesari, i posle dobiješ trihinelu, sve sa ukućanima i gostima na slavlju... ne možeš da kriviš samo vlasnika praseta, ni prase samo. U podsvesti si znao da sa tvojim prasetom nešto nije u redu, za onih 5%....
Pisko DPM PZDM PRD DRP... 17.05.2007. 17:52 #19463

broj poruka: 6645
Ma, pod divljim prasetom nisam čak ni mislio na tih 5%, već na reputaciju firme, gde mi je ulična prodaja poslužila kao karikatura nesređenih odnosa kupac - prodavac. Dakle ako je firma iz naslova nešto drugo od onoga što sam ja iskarikirao poređenjem sa uličnom prodajom, onda će da ti srede problem - popravkom, zamenom, ukratko - uvažavanjem reklamacije.
U suprotnom, bez obzira na tih 5% (koji su uzgred, uglavnom mamci) ima li ih ili nema, kao da si kupio na ulici. Ako si jači od uličnog prodavca i njegovih ortaka, dobiješ pare nazad ili drugi komad robe uz istu - nikakvu garanciju, u suprotnom, ne dobiješ ništa - ili batine.
U oba slučaja, garantovano ti je gubljenje vremena i nerava.
SOad Re: DPM PZDM PRD DRP... 17.05.2007. 22:37 #19501

E, komp konacno radi, ipak je bilo do rama, ne znam zasto, ali sa 667mhz sve radi super. Nisam bio upucen u pravu firmu, mozda je moja greska sto se ranije nisam raspitao, ali, jbg, covek se uci na greskama...u svakom slucaju komp radi!

:: Ma, pod divljim prasetom nisam čak ni mislio na tih 5%, već na reputaciju firme, gde mi je ulična prodaja poslužila kao karikatura nesređenih odnosa kupac - prodavac. Dakle ako je firma iz naslova nešto drugo od onoga što sam ja iskarikirao poređenjem sa uličnom prodajom, onda će da ti srede problem - popravkom, zamenom, ukratko - uvažavanjem reklamacije
:: U suprotnom, bez obzira na tih 5% (koji su uzgred, uglavnom mamci) ima li ih ili nema, kao da si kupio na ulici. Ako si jači od uličnog prodavca i njegovih ortaka, dobiješ pare nazad ili drugi komad robe uz istu - nikakvu garanciju, u suprotnom, ne dobiješ ništa - ili batine
:: U oba slučaja, garantovano ti je gubljenje vremena i nerava.
vlajkic Re: Re: DPM PZDM PRD DRP... 18.05.2007. 10:44 #19547

broj poruka: 609

:: E, komp konacno radi, ipak je bilo do rama, ne znam zasto, ali sa 667mhz sve radi super. Nisam bio upucen u pravu firmu, mozda je moja greska sto se ranije nisam raspitao, ali, jbg, covek se uci na greskama...u svakom slucaju komp radi

kao sto rekoh...memorija....ali meni je ovo vec neznam ni ja koji put da nailazim na problem kinston 533MHz-amd procesor........ajde neko pametniji od mene da da neko logicno objasnjenje...pozz
SOad arghh!! 18.05.2007. 18:43 #19600

Izgleda da ponovo zajebava, pocinje sve sporije da radi...takodje kad pustim neki film, pocne da koci u nekim trenucima.
MACHINE Re: arghh!! 18.05.2007. 19:13 #19605

broj poruka: 5704
Koji je HDD u pitanju? Nema tu nista bez podrobnog BurnInTesta od 48h sa najboljim alatima...imas o oveome u okviru pitanja Prime 95 pa pogledaj i odradi...mada je to posao onoga ko ti je uvalio nesto poluispravno, zato bolje sam da sklapas ili ako ne znas da se obratis nekome ko je u tome odlican

M i G

:: Izgleda da ponovo zajebava, pocinje sve sporije da radi...takodje kad pustim neki film, pocne da koci u nekim trenucima.
SOad hdd 18.05.2007. 19:17 #19606

hdd mi je sa proslog kompa, Maxtor 160gb, mislim sa 8mb cash-a...Moze li da bude problem u hardu?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs