Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
asus m2n-e sli ili biostar tforce 550 za x2 3600+ am2
STRANA 1 OD 1
gogi1 asus m2n-e sli ili biostar tforce 550 za x2 3600+ am2 16.05.2007. 08:39 T4387

status: user
broj poruka: 2076

znaci DC za male pare. Uzeo bih AMD Athlon 64 X2 3600+, Dual Core (2,00GHz), 2x256KB, BOX (Socket AM2) i jednu od ove dve ploce:

http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=370&l4=0&model=1419&modelmenu=1

ili

http://www.biostar.com.tw/t-series/products/socket%20AM2/TForce%20550_V1.3/product_details.php

Asus je za 10e skuplji, ali da li vredi, ili mi preporucite neku u tom cenovnom rangu a da je bolja od ove dve pomenute.. Hvala!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Ovako 16.05.2007. 11:37 #19330

broj poruka: 5704
Biostar je nekada uz Soyo i Soltek (koji su bili zdruzeni) vazio za kvalitetne ploce. Ova ploca ima nf550 chipset iako je radjena za AMD ima slican referentni dizajn i komponente kao i GA-P965-S3 za Intel kombinovan sa GA nf570 za AMD...jeste dobra, ali...Asus M2N-E (ne SLI) ima nf570 Ultra chipset i kvalitetniju izradu, siri viseslojni PCB, bakarne heat-pipeove preko FETova (koji su na obe ploce nove generacije, oni mali a ne veliki) i chipseta. Filtracija napona na Biostar i GA S3 je u prvoj liniji tj. fazi za nijansu bolja (solid electrolytic capacitors) nego na ASUSu, preostale faze su iste upotrebom radijalnih elektrolita. Nazalost, tantalski su retko korisceniM2N-E (nez SLI, ona ima nf500 a cena je slicna) je proverena ploca a Biostar je tek odnedavno ponovo zastupljen pa je pitanje da li i koliko je bugovit. Zakljucak, bez oklevanja: Asus M2N-E, ako bas hoces SLI onda je odabir drugi. Biostar, sada sam pogledao, nema 2x PC-E 16x. Mada sta ce ti sli, pazari M2N-E, vecina ih ima i svi su zadovoljni!

M i G

gogi1 overclock 16.05.2007. 12:06 #19333

Machine, hvala na detaljnom odgovoru, zaboravio sam da pitam koja je bolja za overclock. Asus mi stvarno hardverski deluje kvalitetnije ali kad vec biram bolje da pitam.
Ako skupim dovoljno para mozda stavim na nju 4200+ ali videcemo.
Oglasnik Ploca 16.05.2007. 12:07 #19334

broj poruka: 726

Daj sansu Biostaru.U tom cjenovnom rangu,manje - vise - proizvodjaci su kvalitativno izjednaceni,a taj model je vrlo dobar za overklokovanje.Ako hoces ozbiljniju varijantu,na nasem trzistu je,mozda,najbolji izbor Asus M2N32-SLI deluxe,ali je skup.
DFI i Gigabyte su za preporuku.Uostalom,Giga je vlasnik Asusa...

MACHINE Re: Ploca 16.05.2007. 12:43 #19336

Ko ti je rako da je GA vlasnik Asusa??? Koliko ja znam oni su se samo zdruzili niko nikoga nije kupio!!! Tim pre sto je Asus 3x veci i u pogonima i u novcu...mada ne i u kvalitetu!

Sto se tice kvaliteta, nije tacno da su svi isti ili slicno. Ono sto je naoko laiku isto strucnjaku je potpuno razlicito. Analiza samih komponenti je mnogo dublja i sira od onoga sto moze oko zapaziti ili ti reci neki napredni korisnik...to je nauka a ne verovanje

M i G

::
:: Daj sansu Biostaru.U tom cjenovnom rangu,manje - vise - proizvodjaci su kvalitativno izjednaceni,a taj model je vrlo dobar za overklokovanje.Ako hoces ozbiljniju varijantu,na nasem trzistu je,mozda,najbolji izbor Asus M2N32-SLI deluxe,ali je skup
:: DFI i Gigabyte su za preporuku.Uostalom,Giga je vlasnik Asusa..
Oglasnik Sapnula mi pticica 16.05.2007. 12:54 #19339

Treba li da otvorimo raspravu o ovakvim (nebitnim) stvarima?

Nakon udruzivanja G i A,G ima vecinski paket akcija (51 %),pravo da bira predsjednika borda direktora + jos tri clana borda.Asusu preostaje jos dva mjesta u upravnom odboru.

Dakle,u novoformiranoj firmi,Gigabyte se pita (vecinski je vlasnik),Asusovim ljudima preostaje da potvrdno klimaju glavama...

MACHINE Re: Sapnula mi pticica 16.05.2007. 12:59 #19341

Ta informacija, odakle ti????? Kosi se za zdravom logikom, posto je Asusov saldo veci, veca prodaja, vise fabrika, vise patenata??? Cak i ako je tako, pitanje je koliko dugo ce trajati kohabitacija!

M i G

:: Treba li da otvorimo raspravu o ovakvim (nebitnim) stvarima
:: Nakon udruzivanja G i A,G ima vecinski paket akcija (51 %),pravo da bira predsjednika borda direktora + jos tri clana borda.Asusu preostaje jos dva mjesta u upravnom odboru.
:: Dakle,u novoformiranoj firmi,Gigabyte se pita (vecinski je vlasnik),Asusovim ljudima preostaje da potvrdno klimaju glavama..
Oglasnik Breaking news 16.05.2007. 13:21 #19342

Neko ciji sud i znanje cijenim,tvrdi da je ta saradnja prekinuta na insistiranje Gigabyte-a (posle dva mjeseca)...
Sto se tice moje informacije - informacija je tacna,i tvoje logike - bez uvrede,nijesi u poziciji da preispitujes poslovnu logiku celnih ljudi ASUS-a.
MACHINE Re: Breaking news 16.05.2007. 13:29 #19343

Ma pitam te, jer su moje informacije drugacije...i ja sam isto cuo i drugacije procitao...posto je pod velom tajne ko zna u kom procentu je sve to istina, nigde na njihovim oficijelnim sajtovima nema tog infoa. Sasvim je nesto drugo kada je americki AMD kupio kanadski ATi...

M i G

:: Neko ciji sud i znanje cijenim,tvrdi da je ta saradnja prekinuta na insistiranje Gigabyte-a (posle dva mjeseca)..
:: Sto se tice moje informacije - informacija je tacna,i tvoje logike - bez uvrede,nijesi u poziciji da preispitujes poslovnu logiku celnih ljudi ASUS-a
Oglasnik AMD - Ati 16.05.2007. 13:53 #19352

Ni tu situacija nije bila cista.AMD je razmisljao o kupovini nVidie,ali je nVidia postavila uslov da njen predsjednik borda bude,ujedno,predsjednik AMD - nVidia,sto se nije svidjelo tadasnjem ( i sadasnjem) `direktoru`.

Usput,otisli smo daleko...tema je bila ploca...ja preporucujem Biostar,jer malo novine nece skoditi u monotonom Intel-AMD-ASUS-nVidia-ATi kolu.
ntop Asus M2N E 16.05.2007. 16:21 #19364

broj poruka: 14
Pa citajuci razne komentare po forumu i ja sam kupio Asus M2N-E i vrlo sam se pokajao. Naime ta ploca ima manu zvanu audio chip koji je potpuna katastrofa. Zbog tog chipa sistem se podize nedopustivo sporo, zvuk je ocaj, a ako pustate neki mono zvuk (tv kartica) na 5.1 zvuk se cuje samo na front zvucnicima. Znam sad ce neko reci: pa kupi posebno zvucnu karticu. Pa bolje onda da sam kupio MSI K9N Platinum i da me ne boli glava.

MACHINE Re: Asus M2N E 16.05.2007. 16:31 #19366

To se lako resava: novi BIOS i novi driveri. Inace ne pominji MSI on je brandirani krs i spada u najlosije velike firme

M i G

:: Pa citajuci razne komentare po forumu i ja sam kupio Asus M2N-E i vrlo sam se pokajao. Naime ta ploca ima manu zvanu audio chip koji je potpuna katastrofa. Zbog tog chipa sistem se podize nedopustivo sporo, zvuk je ocaj, a ako pustate neki mono zvuk (tv kartica) na 5.1 zvuk se cuje samo na front zvucnicima. Znam sad ce neko reci: pa kupi posebno zvucnu karticu. Pa bolje onda da sam kupio MSI K9N Platinum i da me ne boli glava.
mrlja Re: Asus M2N E 16.05.2007. 16:42 #19367

broj poruka: 299
:: Pa citajuci razne komentare po forumu i ja sam kupio Asus M2N-E i vrlo sam se pokajao. Naime ta ploca ima manu zvanu audio chip koji je potpuna katastrofa. Zbog tog chipa sistem se podize nedopustivo sporo, zvuk je ocaj, a ako pustate neki mono zvuk (tv kartica) na 5.1 zvuk se cuje samo na front zvucnicima. Znam sad ce neko reci: pa kupi posebno zvucnu karticu. Pa bolje onda da sam kupio MSI K9N Platinum i da me ne boli glava.

XP SP2 mora da bude instaliran zbog zakrpa za HD Audio za XP!!! kao i za sve drugo sto bi trebalo da se instalira, a sto niko ne instalira, npr driveri za AMD procesor (koji se ne mogu instalirati bez SP2)...zvuk na mnogih zvuchnim karticama kada se vuche sa TV karte bude samo na prednjim zvuchnicima, ali to najcheshtje nije problem zvuchne nego programa za zvuchnu kartu... i winamp ako ga pravilno ne podesish ne barata ispravo na 5.1 sistemu, zar ne??? i on pushta zvuk samo na 2 zvuchnika, dok ne prepravish podeshavanja winampa...

i takodje .. sistem se gotovo nikad ne dize sporo zbog bilo kakvog chipa.. vec je to obichno zbog loshih drivera za dati chip...
carter JETWAY 16.05.2007. 17:23 #19370

broj poruka: 2
Ni jednu ni drugu,vec JETWAY M25GT4 SOG-LF ploca je SLI ,dobar je Overclocker a kosta samo 76 evra !!!Nemoj ni da razmisljas o nekoj drugoj ploci .)
gogi1 jetway 16.05.2007. 18:13 #19379

sada sam nasao neke podatke o jetway ploci i stvarno mi se svidja.
MACHINE Da razbijemo zablude! 16.05.2007. 18:23 #19381

JetWay, EPoX, QDI dolaze iz srodnih fabrika i menjali su inzenjere. Na sebi zasita imaju HighEnd elektronske komponente ali su dosta bugovite, crkavaju i imaju umanjenu kopatabilnost. Desi da radi izvanredno 2x vise nego sto je ulozeni novac, ali je cesce da dobijes skart, na oko su sve lepe i strucnjaci ce ti reci da imaju vrh opremu na sebi ali ce ti takodje reci i da kratko traju! Zasto bi inace bile jeftinije: elektronicari znaju koliko kostaju dobri i pouzdani eketroliti i fetovi, samo prost zbir cena glavnih komponenti na njoj ce dovesti do cene tih ploca a gde su ostali troskovi???? U tom grmu lezi zec...svi oni idu na jednu foru: napravicemo 25% svemirskih ploca, plasirati ih a zatim cemo napraviti ostalih 75% istih modela ali unakazenih (ne na oko, vec refurbished delovima) pa cemo to prodati posle prve navale, naravno, zna se koje cemo g*** mi pojesti

M i G

:: Ni jednu ni drugu,vec JETWAY M25GT4 SOG-LF ploca je SLI ,dobar je Overclocker a kosta samo 76 evra !!!Nemoj ni da razmisljas o nekoj drugoj ploci .)
ntop Re: Re: Asus M2N E 16.05.2007. 20:36 #19391

Znaci ocito da nemate ovu plocu, jer da imate i da ste probali ovo sto predlazete videli bi ste da nista ne pomaze. Uradjen update biosa, instalirani novi drajveri, sve zakrpe za xp sp2 instalirane zakljucno sa januarom 2007, drajveri za AMD. Naravno da se ne dize sporo zbog chipa nego zbog drajvera, ali sta to znaci: da cekam da se tamo neko nekad smiluje da napravi valjane drajvere!? Mozda je MSI `brandirani krs`, ali na tom `krsu` sve radi kako treba. Savetujem sve potencijalne kupce da pre kupovine odu na sajt Asusa i na njihovom forumu vide sa kakvim se problemima srecu ljudi koji su kupili ovu plocu.

:: :: Pa citajuci razne komentare po forumu i ja sam kupio Asus M2N-E i vrlo sam se pokajao. Naime ta ploca ima manu zvanu audio chip koji je potpuna katastrofa. Zbog tog chipa sistem se podize nedopustivo sporo, zvuk je ocaj, a ako pustate neki mono zvuk (tv kartica) na 5.1 zvuk se cuje samo na front zvucnicima. Znam sad ce neko reci: pa kupi posebno zvucnu karticu. Pa bolje onda da sam kupio MSI K9N Platinum i da me ne boli glava.
:: XP SP2 mora da bude instaliran zbog zakrpa za HD Audio za XP!!! kao i za sve drugo sto bi trebalo da se instalira, a sto niko ne instalira, npr driveri za AMD procesor (koji se ne mogu instalirati bez SP2)...zvuk na mnogih zvuchnim karticama kada se vuche sa TV karte bude samo na prednjim zvuchnicima, ali to najcheshtje nije problem zvuchne nego programa za zvuchnu kartu... i winamp ako ga pravilno ne podesish ne barata ispravo na 5.1 sistemu, zar ne??? i on pushta zvuk samo na 2 zvuchnika, dok ne prepravish podeshavanja winampa..
:: i takodje .. sistem se gotovo nikad ne dize sporo zbog bilo kakvog chipa.. vec je to obichno zbog loshih drivera za dati chip...
nvboza ??? 16.05.2007. 21:39 #19397

broj poruka: 10
Ljudi izgleda da niko ali NIKO!!! nema ovu plocu!!! Isporucio sam bar 50 komada i sve rade kao zveri...problem je jedino sto ne radi sa KingMax-om na 800Mhz ali sve ostalo je extra...uzmes lepo M2N-E, Athlon 3800+ a ne 3600 jer je mala razlika u ceni a neverovatna u performansama i 1 ili 2 puta Kingstona ili Corsair (ovaj drugi je skup ali do jaja ) od po 1GB na 667Mhz ili neces verovati sta je masina. A komentare koje ovde srecemo se svode na teoriju ( bez ljutnje samo caskamo :) a ne na praksu. Mada kad bolje razmislim ako hoces da se OCujes malo ili mnogo uzm i http://www.jetwaycomputer.com/spec/M25GT4-PDK.pdf i neces da se pokajes stvarno je mracno dobra ploca. Mada kad jos jednom bolje razmislim...ima i DFI-a tako da neznam sta da ti kazem. Ja sam za Asusa nije za OC ali kad stavis Corsair i 7900GS TOP Asusa u nju to letiiiii!!!!!

P.S. Nemojte da se ljutite ovde svako iznosi svoje misljenje iz iskustva, pa valjda zivimo u demokratskoj drzavi :(
mrlja Re: Re: Re: Asus M2N E 16.05.2007. 21:40 #19398

ti govorish o problemu bootovanja???
ponekad podize i po 5 minuta, a ponekad normalno? taj problem??? ili greshim?
ntop Re: Re: Re: Re: Asus M2N E 16.05.2007. 22:06 #19402

Da problem bootovanja, ali ne podize 5 minuta nego oko 10-12 `vozica` (one trkalice koje su ispod Win. loga kada se bootuje sistem). Ranije, na drugim plocama i slabijim konfiguracijama kada bih presao preko 8 vozica radio reinstalaciju sistema jer mi je to bio znak da se nakupilo svega i svacega. E sad kad ubijem drajvere za zvucnu bootuje se normalno 3-4 vozica, ali kad su podignuti drajveri 10-12. Veci problem mi je sto mono zvuk pusta samo na dva zvucnika. Da napomenem da nije do ostatka konfiguracije jer imam 4600 i 2Gb Kingstona, a i ocit dokaz je to sa drajverima. Isto su i primetili jos neki ljudi na Asus forumu.

:: ti govorish o problemu bootovanja??
:: ponekad podize i po 5 minuta, a ponekad normalno? taj problem??? ili greshim?
strahota m2n-e 16.05.2007. 22:13 #19404

broj poruka: 46

ja imam m2n-e i radi perfektno znaci podize sistem za desetak sekundi mada to zavisi od startup-a takodje imam tv karticu leadtek 2000 expert i altec 4.1 i zvuk je za jednu integralu dobar da postojui taj problem sa memorijom ali ako se malo povede racuna koji se moduli kupuju onda nema problema tako da je ploca odlicna zato proveri mozda tebi ploca nije u redu ili je u pitanju naki konflikt tako da mislim da je za ovu kintu ova ploca best bay
....probaj reinstal, nove drajvere, reklamiraj plocu....
filni Ja imam tu plocu vec 4 meseca ASUS M2N-E 17.05.2007. 04:07 #19421

broj poruka: 1216

Ploca radi 100% savrsheno....i zvuk..i stabilan system..i brzo se bootooje!! Shta pljujete plocu.>kada radi super.... Niti sam budzio drivere..niti bilo shta..Shto sam dobio uz plocu...to instalirao i super radi......
Ja na njoj imam 1 GB GEIL na 667Mhz... i sve radi normalno..Mozda sam ja imao srece i dobio neki dobar primerak ove ploce..... al vole da je pljuju...a ja samo citam i smejem..koliko neko nema pojma.... ili da je podesi....da radi..... ili samo loopetaju....( imam prava na svoje misljenje ) nema ljutnje :) :) :) :) Pozdrav
mrlja Re: Re: Re: Re: Re: Asus M2N E 17.05.2007. 06:59 #19422

:: Da problem bootovanja, ali ne podize 5 minuta nego oko 10-12 `vozica` (one trkalice koje su ispod Win. loga kada se bootuje sistem). Ranije, na drugim plocama i slabijim konfiguracijama kada bih presao preko 8 vozica radio reinstalaciju sistema jer mi je to bio znak da se nakupilo svega i svacega. E sad kad ubijem drajvere za zvucnu bootuje se normalno 3-4 vozica, ali kad su podignuti drajveri 10-12. Veci problem mi je sto mono zvuk pusta samo na dva zvucnika. Da napomenem da nije do ostatka konfiguracije jer imam 4600 i 2Gb Kingstona, a i ocit dokaz je to sa drajverima. Isto su i primetili jos neki ljudi na Asus forumu

problem nije plocha nego windows i driveri (inache taj problem je reshen odavno) ...
microsoft je pre nekog vremena zakljucho da nisu svi korisnici jednako vazni (pirati su nevazni i za njih ne moze sve sto i za ostale)...
neki update moze da da se instalira samo uz WGA validiran XP...
problem se javlja (barem kod mene je bilo tako) na nForce matichnim plocama (na sve 4 koje sam imao sa nForce bridge-om)...

sto se tiche ASUS foruma... ljudi tamo (kao i svuda) primecuju chak i probleme kojih nema... usled svog neznanja... kao npr sto sam video da chovek kuka za windowsom 98 koji nije podrzan... ko zna sta josh... za sta sve korisnici znaju da kukaju... meni ovo ovde nije bilo itd... meni je ovo radilo... verovatno barem 30% su problemi koji ne postoje, ali ne mogu da sigurno tvrdim... ali avaj... tvoj problem je odavno reshen, reinstalacija zakrpe i novi driveri kod mene provereno na 4 kucna kompa...
pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs