Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
C2D optimizer?
STRANA 1 OD 1
sirGiles C2D optimizer? 14.05.2007. 16:20 T4372

status: user
broj poruka: 89

Da li postoji program koji optimuzuje (usaglasava rad jezgara) Intelovih C2D procesora, nalik na AMD-ov dual core optimizer?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: C2D optimizer? 14.05.2007. 17:01 #19195

broj poruka: 5704
To su ti vise marktinske optimizacije nego realne, sve softwareske optimizacije su manje vise mizerne

M i G

::
:: Da li postoji program koji optimuzuje (usaglasava rad jezgara) Intelovih C2D procesora, nalik na AMD-ov dual core optimizer?
DaSickSyst Windows XP Multi Core config 14.05.2007. 20:48 #19213

broj poruka: 2909
Evo ovde nesto sto ti moze biti od pomoci...
Ovaj link je pre nekog vremena ostavio Mrlja.Ali nisam uspeo da ga nadjem medju starim postovima.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=60416

DaSickSystem

Petar89 .... 15.05.2007. 17:10 #19256

broj poruka: 423
kao sto ti je covek rekao instaliras MS Htfix dual core i posle uradis ono u registrima da bi aktivirao i prekopiras
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=`Windows XP Media Center Edition` /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /USEPMTIMER

u startup recovery dodas samo /USEPMTIMER

vukdusan mozda 15.05.2007. 19:40 #19261

broj poruka: 800

imas program coreUpgrade koji deli jezgra na(npr sa dva na 4...).kazu da ima poboljsanja u radu do 40%,koliko je to tacno ne znam.
Maverick78 Re: mozda 16.05.2007. 00:20 #19299

broj poruka: 27

:: imas program coreUpgrade koji deli jezgra na(npr sa dva na 4...).kazu da ima poboljsanja u radu do 40%,koliko je to tacno ne znam

ovo je bilo u zadnjem broju Sveta Kompjutera,bas sam citao o tome. Mada mi nesto sumnjivo da proggram od single core procesora moze da napravi neki dual core ili core 2 duo procesor.... mislim kako je moguce da softver napravi od necega nesto sto je brzo kao neki hardverski,znaci fizicki napravljen core 2 duo....? Pa onda bi svi mi zadrzali single core procersore,skinuli taj program sa neta i fino napravili c2d ili cak core-quad procesore... ne znam samo sta bi onda intel i amd radili...
vukdusan Re: Re: mozda 08.07.2007. 13:26 #23179

broj poruka: 800

:: ::
:: :: imas program coreUpgrade koji deli jezgra na(npr sa dva na 4...).kazu da ima poboljsanja u radu do 40%,koliko je to tacno ne znam
:: ovo je bilo u zadnjem broju Sveta Kompjutera,bas sam citao o tome. Mada mi nesto sumnjivo da proggram od single core procesora moze da napravi neki dual core ili core 2 duo procesor.... mislim kako je moguce da softver napravi od necega nesto sto je brzo kao neki hardverski,znaci fizicki napravljen core 2 duo....? Pa onda bi svi mi zadrzali single core procersore,skinuli taj program sa neta i fino napravili c2d ili cak core-quad procesore... ne znam samo sta bi onda intel i amd radili..

ovaj program virtuelno deli procesor, pa je veca iskoriscenost.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs