imam neke stare maticne koje primaju EDO i SD RAM i mogu se napajati iz AT i ATX napajanja a diapazon procesora je od PI preko PentiumPRO i cellerona I do PII na 400MHz mene tu zanima mogu li ja na toj ploci upariti PI proceor i SD RAM ili za njega mora EDO?
Da li bi radilo?PI ili P Pro u kombinaciji sa SDRAM-om,ne vidim zasto ne bi radilo (naravno,ako ploca podrzava). Ukratko - obrati paznju na chipset,jer ne podrzavaju svi PI/Pro chipsetovi SDRAM. Navedi koji je chipset/ploca u pitanju,pa ti mozda mogu pomoci. Jos nesto,noviji memorijski SDRAM moduli ne mogu raditi u svim starijim plocama.
:: :: Da li bi radilo?PI ili P Pro u kombinaciji sa SDRAM-om,ne vidim zasto ne bi radilo (naravno,ako ploca podrzava) :: Ukratko - obrati paznju na chipset,jer ne podrzavaju svi PI/Pro chipsetovi SDRAM :: Navedi koji je chipset/ploca u pitanju,pa ti mozda mogu pomoci :: Jos nesto,noviji memorijski SDRAM moduli ne mogu raditi u svim starijim plocama ::
ima 4 EDO i 2 SD slota tako da podrzava, ali bedak jer mi RAM IBM 133-ka sto ce znaciti da je noviji dosta od ploce... damnit
Nebitno je sto je novija, bitno je dal` je dvostrana ili jednostrana i organizacija cipova na modulu, jos nesto je bitno neke PI ploce rade samo sa EDO ili samo sa SDRamom, tj nije podrzan istovremeni rad. Posto nisi napisao koja je ploca u pitanju, ovo je sve od mene.
P1 ploce, one poslednjih generacija su pravljene sa edo i sdram podrskom. To su bile ploce zasnovane na intel vx i tx chip setu (via i sis su bile manje zastupljene). Sta je vazno da znas: na sve te ploce pasuje sd ram memorije starijeg datuma. To su uglavnom moduli kapaciteta 32 i 64mb (i prve 128mb, one dvostrane pc 100). Ako ubacis novu sd ram memoriju u recimo TX chip plocu koja ima kapacitet 256mb, desice se da ploca izlista samo pola, neretko i cetvrtinu kapaciteta. Ona ce raditi ali ne 100% iskoriscena. Najbolji nacin je jednostavna proba. Skupi par starijih memorija i zabadaj 1 po 1. Sto se tice edo memorije svaka ce raditi (nemoj nikako da koristis obe vrste memorije edo i sd istovremeno, bice dima). Ploce (u 95%) imaju 2 edo banke (4 slota). Moras da ubacis 2 iste edo memorije da bi popunio 1 banku da bi ploca radila. poz
Pozdrav... imam nekoliko SDRAM modula , od 32 i 64MB, a imam i EDO memoriju(mnoshtvo modula) pa ako ti zatreba javi se... 32MB SDRAM-a za 135eura....mislim da je ok cena! :-) shalim se...sve za dz :-)
P1 je radio prevashodno sa SD-R memorijom...nemoj kombinovati FastPage EDO SIMM i SD-R DIMM module jer rizikujes spaljivanje chipseta
M i G
:: imam neke stare maticne koje primaju EDO i SD RAM i mogu se napajati iz AT i ATX napajanja a diapazon procesora je od PI preko PentiumPRO i cellerona I do PII na 400MH :: mene tu zanima mogu li ja na toj ploci upariti PI proceor i SD RAM ili za njega mora EDO :: :: Licence to kill
:: P1 je radio prevashodno sa SD-R memorijom...nemoj kombinovati FastPage EDO SIMM i SD-R DIMM module jer rizikujes spaljivanje chipset :: :: :: M i G :: :: :: imam neke stare maticne koje primaju EDO i SD RAM i mogu se napajati iz AT i ATX napajanja a diapazon procesora je od PI preko PentiumPRO i cellerona I do PII na 400MH :: :: mene tu zanima mogu li ja na toj ploci upariti PI proceor i SD RAM ili za njega mora EDO :: :: :: :: Licence to kil
he he, ja 1 spalio i chip set i memoriju. Namerno. Kad je izgubilo vrednost hteo sam bas da vidim kako ce da sagori.
Pazario sa klimu, sada jos da se nakanim sa dodjem do tebe...
M i G
:: :: :: :: :: P1 je radio prevashodno sa SD-R memorijom...nemoj kombinovati FastPage EDO SIMM i SD-R DIMM module jer rizikujes spaljivanje chipset :: :: :: :: :: :: M i G :: :: :: :: :: imam neke stare maticne koje primaju EDO i SD RAM i mogu se napajati iz AT i ATX napajanja a diapazon procesora je od PI preko PentiumPRO i cellerona I do PII na 400MH :: :: :: mene tu zanima mogu li ja na toj ploci upariti PI proceor i SD RAM ili za njega mora EDO :: :: :: :: :: :: Licence to kil :: :: he he, ja 1 spalio i chip set i memoriju. Namerno. Kad je izgubilo vrednost hteo sam bas da vidim kako ce da sagori.
:: ja bih stavio plocicu od 64MB jednostrana by IBM 133MH nece raditi, treba ti pc66 memorija, obostrana :: nisam bilde da stavljam obe vrste rama istovremeno zabog znam da ti nisi, ima onih koji ne znaju
Tacno, najveca kompatabilnost bi bila sa DoubleSided modulima 16x8, mada moze i vece nazivne brzine samo sto ce raditi po merilima chipseta i cpua, dakle na 66 za P1 i 66/100 za P2/3
M i G
:: :: ja bih stavio plocicu od 64MB jednostrana by IBM 133MH :: nece raditi, treba ti pc66 memorija, obostran :: :: nisam bilde da stavljam obe vrste rama istovremeno zabog :: znam da ti nisi, ima onih koji ne znaj :: ::
:: Tacno, najveca kompatabilnost bi bila sa DoubleSided modulima 16x8, mada moze i vece nazivne brzine samo sto ce raditi po merilima chipseta i cpua, dakle na 66 za P1 i 66/100 za P2/ ::
znam ja da nece raditi na 133 sem ako to ne diktira ploca i znam da PI ima FSB66 samo me zanima da li na takvoj prastaroj SD RAM ploci ciji je max FSB66 moze da radi noviji SD RAM koji podrzava do FSB133 ???
Verovatno hoce, bez obzira na takt..., ako je jednostrana onda ce tesko raditi sa uparenim drugim modulima a ako je dvostrana ond i tako hoce...mada ne zavisi to samo od brzine vec od toga kako su organizovani shipovi. Npr. noviji modeli su imali duplirane banke i one verovatno ne bi palile plocu a ako bi i palile onda bi bilo prepoznato samo pola kapaciteta...probaj nema sta da izgubis
M i G
:: :: Licence to kil :: :: :: Tacno, najveca kompatabilnost bi bila sa DoubleSided modulima 16x8, mada moze i vece nazivne brzine samo sto ce raditi po merilima chipseta i cpua, dakle na 66 za P1 i 66/100 za P2/ :: :: :: :: znam ja da nece raditi na 133 sem ako to ne diktira ploca i znam da PI ima FSB66 samo me zanima da li na takvoj prastaroj SD RAM ploci ciji je max FSB66 moze da radi noviji SD RAM koji podrzava do FSB133 ???
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.