Zanima me da li je velika razlika izmedju AMD Athlon II X3 455 koji se otkljucava i AMD Phenom™ II X4 955 uz 8gb ddr3 i 6850.Problem su finansije i uspeo bih da se iskombinujem za 6850 ako bih uzeo x3.Zanima me znaci slabiji procesor i solidna graficka ili jaci procesor i malo slabija graficka.Hvala unapred svima na vremenu i na odgovorima.Pozdrav
ja bi radje isao na slabiji procesor i jacu grafu, ako ce ti komp koristiti za igre (pretpostavljam).. ako je neki rad u pitanju, bilo bi dobro da navedes o cemu je rec pa ti mozemo dalje pomoci sta treba podebljati a sta ne.
Onda nema potrebe za X4 955... NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
Deneb je zivahniji u operativnom sistemu, bolje odradjuje sintetiku.
Postoje igrice, koje vole L3 kes.
Na primer:
GTA IV, WoW...
Postoje igrice gde je L3 kes apsolutno nebitan:
Crysis, Far Cry II..
U principu, sa oba procesora ces biti zadovoljan. Phenom II x4 je jaci od Propusa onoliko koliko i kosta vise. :)
Imao sam sve procesore, i iskreno, Phenom je ipak Phenom. Prosto lepse radi, i tu nema dileme.
Ali ni Athlon nije za baciti, daleko od toga. Odlican procesor, za te pare.
Naravno da ce 6850 raditi odlicno sa oba. :)
Da sam na tvom mestu, ja bih isao na 960t i HD6790.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Zanima me da li je velika razlika izmedju AMD Athlon II X3 455 koji se otkljucava i AMD Phenom™ II X4 955 uz 8gb ddr3 i 6850.Problem su finansije i uspeo bih da se iskombinujem za 6850 ako bih uzeo x3.Zanima me znaci slabiji procesor i solidna graficka ili jaci procesor i malo slabija graficka.Hvala unapred svima na vremenu i na odgovorima.Pozdrav
Prelaskom sa phenom II 555 i athlon II x4 640... NEda sam primetio razliku L3 kesa, nego se to itekako oseti u sistemu...
ZNaci ne govorim o igrama, govorim o sistemu koji je posle phenom X 2 , na Athlonu x4 RADIO JADNO... BUkvalno za ne porediti...
Phenom II x2 555 sam drzao na 3,9, i 4ghz, a athlon II x4 na 3,6 ... dalje nije moglo...
E sad phenom II x4 je posebna prica,pogotovo 955...
I PO MENI POREDITI PHENOM II x4 I ATHLON II x4 JE SMESNO.....
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: :: :: Bas juce sam zamenio Phenom X4 955 sa Athlonom otkljucanim bez L3 cache-a... :: :: Po meni razlike u realnom radu nema, tih 6mb cache-a doprinosi 10-15% i to u sintetici, redje u igrama.. :: :: L3 ce ti najvise faliti ako vrtis testove za memoriju, onda je skor poprilicno manji neko na 95 :: :: Naravno, sve zavisi od cene....
U Windowsu je Phenomchic bolji, zivahniji, i to stoji.
A poznato je da se taj 640 kilavo klokuje.
Rekao bih da je njima i granica tako, 3,6-3,7 za svaki dan.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Prelaskom sa phenom II 555 i athlon II x4 640... NEda sam primetio razliku L3 kesa, nego se to itekako oseti u sistemu.. :: :: ZNaci ne govorim o igrama, govorim o sistemu koji je posle phenom X 2 , na Athlonu x4 RADIO JADNO... BUkvalno za ne porediti.. :: :: Phenom II x2 555 sam drzao na 3,9, i 4ghz, a athlon II x4 na 3,6 ... dalje nije moglo.. :: :: E sad phenom II x4 je posebna prica,pogotovo 955.. :: :: I PO MENI POREDITI PHENOM II x4 I ATHLON II x4 JE SMESNO.... :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: :: :: :: Bas juce sam zamenio Phenom X4 955 sa Athlonom otkljucanim bez L3 cache-a... :: :: :: :: Po meni razlike u realnom radu nema, tih 6mb cache-a doprinosi 10-15% i to u sintetici, redje u igrama.. :: :: :: :: L3 ce ti najvise faliti ako vrtis testove za memoriju, onda je skor poprilicno manji neko na 95 :: :: :: :: Naravno, sve zavisi od cene....
Odakle vam to da je Phenom zivahniji od Athlonau sistemu?
Tu vam je presudan hard disk, aa ne nedostatak l3 kesa... Samim tim to bi trebalo da znaci da je x6 brzi u sistemu jer ima 9Mb Kes memorije, mislim ...
Razlika se ne primeti ni izmedju i7 2600k na 4.5 i phenoma na def(to sam uocio dok sam imao 2 masine)
Gledaj ga hejter! Hoces da kazes da sa Intel platformom nisi osetio nikakva blagotvorna dejstva? Manjak nervoze i napetosti, potpuno prociscenje bronhija i skidanje skrame sa ociju, navucene batrganjem po drugim nenaprednim platformama? Anything? Jesi li bar ljudima bio drazi ako nista drugo?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: :: :: Odakle vam to da je Phenom zivahniji od Athlonau sistemu :: :: Tu vam je presudan hard disk, aa ne nedostatak l3 kesa.. :: Samim tim to bi trebalo da znaci da je x6 brzi u sistemu jer ima 9Mb Kes memorije, mislim .. :: :: Razlika se ne primeti ni izmedju i7 2600k na 4.5 i phenoma na def(to sam uocio dok sam imao 2 masine :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.