zbog svoje naivnosti (nepromisljenosti) -opet sam sprzio fles u tudjem racunaru i to mi se desava po ko zna koji put ,zato sto ga bez razmisljanja ustekam u front usb , racunajuci da je korektno spojen i cim vidim da ni trepnuo nije dodje mi da pocupam kosu ,ponajvise zbog nekih podataka ,momentalno je situacija takvada su na svim ostali samo dugmici
1.pa pitanje za neke od servisera da li ti fleshovi mogu da se poprave ili ostaju u vecnim lovistima 2.da li mogu da sastavim neki tester za usb portove ,kontam da bi polaritet napajanja mogao lako da ispitam ako bi zalemio led diodu na neki usb konektor i isao po principu svetli - nesvetli ali sta ako su data polariteti zamenjeni a da nepricam da sam naiso na primer gde su 2 front usb-a oba pogresno spojena i to na razlicite nacine ili mozda postoje neki fabricki testeri
Moze se popraviti ako je sprzeno nesto od smd stabilizatora, tranzistora ili slicno, ali ako je kontroler ili sama flesh memorija, ondak jok.
Tester mozes napraviti. Samo je jedan nacin na koji moze da se utakne usb pa shodno tome, samo je jedan nacin na koji moze i treba da se upali led dioda kada se utakne. Bilo bi zgodbo proveriti i da li napon mozda ne dolazi na neki od drugih pinova, pa recimo izmedju svakog pina i mase, po jedna led na testeru, ako se upali prva, onda je ok, ako se upale druga ili treca, ili se ne upali nijedna, onda nije ok. Nesto slicno sam pravio sebi.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Moze se srediti fleska, najverovatnije je , kao sto Milos veli, otisla neka od SMD komponenti. Treba se to detaljno ispitai i videti u cemu je problem. Nemoj da je zafrljacujes ako imas bitnih podataka, jer je skoro pa 100% memorijski chip ispravan. Jbg, kad ne stavljaju neku zastitu, recimo, makar ovako nesto:
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.