Pozdrav drugari!Na Asus ploči P8H67 imam ženski konektor iz naslova.U uputstvu stoji da takav konektor treba prikačiti na ploču jer u protivnom neće da se butuje.Moj Codagen 550w izvor nema takav konektor.Šta da radim?Da li je dovoljno da u raspoloživu polovinu 8-pinskog konektora na ploči gurnem postojeći 4-pinski kabl koji mi dolazi iz izvora.Molim vas za iskrene i proverene odgovore jer se plašim da ne spalim pločo od 11000 din. Unapred hvala
To ti je problem kad skupu opremu kačiš na degena od 10€. Nabodi 4-pin u 8-pin, trebalo bi da radi, samo bez sile - pogledaj oblik konektora, može se nabosti samo na 1 način. Ako nisi siguran, postoji adapter za to - pretraži kataloge domaćih dilera. A dal će napajanje da izvuče tvoj CPU i GPU, i kakvom će ih strujom snabdevati, to je drugo pitanje.
Hvala Dragg! Valjda će sve biti u redu.Što se tiče izvora dobro je dimenzionisan u odnosu na ploču odnosno CPU(prema preporuci iz servisa gde sam kupovao komponente a i mislim da nije baš krš jer sam ga platio 2580 din(samo izvor), ali nema to veze sa temom.Sada sam opet čitao knjižicu od ploče pažljivije i video da piše ` obavezno konektovati 4-pin/8-pin EATX 12v konektorski kabl ` što mi ukazuje da si verovatno u pravu i da će raditi.videćemo kad sve ostalo povežem i stavim u pogon.U svakom slučaju puno hvala
na nekim plocama stavljaju 4 pinske .. a na nekim 8 pinske konektore .. neces sprziti nista i ako zaboravis da ga ubodes .. jer taj napaja iskljucivo CPU ..
Ma u pravu si, nije krš nego kršina. Ne znam šta imaš drugo od komponenti, ali ja to ne bih stavljao na igračku konf. ili bilo kakvu skupu mašinu. `Dobro dimenzionirano`? Stvarno misliš da imaš PSU od 550w? Al` ko što kažeš, to je druga tema.
:: :: Hvala Dragg! Valjda će sve biti u redu.Što se tiče izvora dobro je dimenzionisan u odnosu na ploču odnosno CPU(prema preporuci iz servisa gde sam kupovao komponente a i mislim da nije baš krš jer sam ga platio 2580 din(samo izvor), ali nema to veze sa temom.::
Drugar, radice ti ploca i sa jednim 4-pin za proc, ubodes je na ona dva gde moze fizicki da udje. Samo nemoj da se zahebes i da ubodes 6-pin za grafu, jer fizicki odgovara(ostaje 2 pin-a slobodno), jer je +12 i GND kontra okrenuto i mozes da sprzis FET-ove u procesorskom delu.
Edit: Evo kako mozes dovesi svih 8 PIN-a ako nemas konektor na napajanju, naravno treba i da imas neko crknuto ATX napajanje za seciranje i pod uslovom da ti je to koje koristis bar 400 Kineskih Wati i da nemas neku GeForce graficku elektranu.:)
Gledajuci konektor sa slike(20 pin - desni), prepolovi ga nozem da ti ostanu u komadu pinovi: 1, 2, 3, 4 i 11, 12, 13 14 sa druge strane, naravno(cela gornja polovica do sigurnosne zakacaljke). I mocice fizicki da udje u konektor na ploci. Pinove 1, 2, 3 i 4 spojis na +12V, a 11, 12, 13 i 14 na masu. Lepo sve izoliras i to ti je to.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.