Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Novi Athlon II procesori bazirani na Llano-u
STRANA 1 OD 1
Miskonius Novi Athlon II procesori bazirani na Llano-u 14.02.2012. 14:36 T43230

status: user
broj poruka: 4420
http://goo.gl/xVOJH

Jbg, moraju da se vade fleke nekako...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Ili 14.02.2012. 14:58 #398742

broj poruka: 1017
Da prodaju procesore kod kojih je neispravan GPU.

Iskreno vise mi se dopalo kad su izbacili Liano sa oznakom K (BE)

najidealnije
idealno

Miskonius Re: Ili 14.02.2012. 15:08 #398744

broj poruka: 4420
aman ti procesori kostaju 100-120 evra.
A ovi oko 60 evra. sa TDP-om od 65W.
To je odlicna kupovina.
Za razliku u ceni moze se pazariti solidna diskretna grafika 6670/6770

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Da prodaju procesore kod kojih je neispravan GPU
::
:: Iskreno vise mi se dopalo kad su izbacili Liano sa oznakom K (BE
:: najidealnije
:: idealno
drum ... 14.02.2012. 15:10 #398745

broj poruka: 1301
Ovaj X4 641 na 2.8GHz troši `samo` 100W a još bez grafičkog jezgra.Mnogo je to.
Koliko vidim da su povećali L2 cesh sa 2 na 4 mb,a i cena je pristojna ako takva bude i kod nas u maloprodajama.
Ne znam,meni to sve dođe na isto.A 55 i A75 ploče su skuplje od recimo nekih sa AMD 770 ili 870 chipsetom,a ovi novi X4 CPU-ovi malo jeftiniji od starih,tako da je sve to isti Q... samo drugo pakovanje.

PhatPhuck Re: ... 14.02.2012. 16:38 #398765

broj poruka: 1886
Možda ti je bolje da platiš, recimo 70-100EUR više za neki ekvivalentan Intel - a da na godišnjem nivou uštediš na struji ravno 23 dinara :) Al` bitno je da taj Intel troši manje :)

Ni jedan AMD ne troši konstantno sopstveni deklarisani TDP (potrošnju) - čak ni kada NIJE uključen Cool&Quiet - a kamoli kada jeste.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

:: Ovaj X4 641 na 2.8GHz troši `samo` 100W a još bez grafičkog jezgra.Mnogo je to
:: Koliko vidim da su povećali L2 cesh sa 2 na 4 mb,a i cena je pristojna ako takva bude i kod nas u maloprodajama
drum Re: Re: ... 14.02.2012. 17:22 #398775

broj poruka: 1301
Ja imam AMD Phenom 965,tako da ne razmišljam ni o ovim Athlonima,a ni o Imleku.
Ovo je čista konstatacija da je AMD sa Liano `projektom` ciljao na integraciju i malu potrošnju,a sad izbacuje X4 Athlon bez grafičkog jezgra sa potrošnjom od 100W.
Iako to nerado priznajem-Imlek je tu u velikoj prednosti.Ovaj CPU može da `spasi` samo niska cena,a ne vidim gde je tu zarada za AMD.

:: Možda ti je bolje da platiš, recimo 70-100EUR više za neki ekvivalentan Intel - a da na godišnjem nivou uštediš na struji ravno 23 dinara :) Al` bitno je da taj Intel troši manje :
:: Ni jedan AMD ne troši konstantno sopstveni deklarisani TDP (potrošnju) - čak ni kada NIJE uključen Cool&Quiet - a kamoli kada jeste
:: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran
:: :: Ovaj X4 641 na 2.8GHz troši `samo` 100W a još bez grafičkog jezgra.Mnogo je to
:: :: Koliko vidim da su povećali L2 cesh sa 2 na 4 mb,a i cena je pristojna ako takva bude i kod nas u maloprodajama
PhatPhuck Re: Re: Re: ... 14.02.2012. 21:41 #398826

broj poruka: 1886
`Vala si ga pogodio sa tim `Imlek` 100%... I što se tiče monopolističkog ponašanja, a i što se tiče cena...
Imlek mleko košta 67 dinara i MNOGO brže se kvari, a neko generičko mleko od generičkog seljaka pakovano u plastične kese košta 47 dinara, a i traje duže... Al` jeste da Imlek ima mnogo lepšu ambalažu, i najbolje čokoladno mleko :)

Paralela sa `imlekom` je pun pogodak.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

:: Ja imam AMD Phenom 965,tako da ne razmišljam ni o ovim Athlonima,a ni o Imleku
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs