Jedno pitanje. Imam neku maticnu plocu koja je poprilicno stara( oko 4-5 god) i sto se tice nje same ona radi bez problema ali stvar je u tome sto ne podrzava vise od 2 GB DDR2. Hteo bih da zamenim za neku drugu koja moza da `vidi` vise DDR2 memorije. Inace imam procesor AMD 4200+.
Zavisi kakav si sa parama ako ih imas malo vise prodaj sve to doplati i uzmi neku am3+ jeftinu varijantu opet ces mnogo bolje da prodjes i mnogo vecu upgrade ces da dobijes i konkretno osetis nego da budzas staru ddr2 platformu.
Ako bas moras da menjas samo plocu ili nemas para, juri neku bolju ddr2 polovnu po oglasima, sta ima to ima, ne mozes tu bas mnogo da biras...
Kad naletis na nesto baci ovde pa ti damo savete.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
A koliko bi bila ta jeftina am3 platforma? Ako nije problem navedi mi neki primer. Hvala !
P.S. Nemam veliki budzet znate kako je kad imate troje dece!? Zato gledam svaki dinar da sto bolje sredim komp. Delimicno sam ga sredio( napajanje,graficka, ali dzaba kad 2 GB DDR2 memorije malo je.
Aha da to je ova u drugoj temi sto ces je dobiti na poklon, odlicno bice to fin komplet za te pare naravno, mnogo bolje nego da placas previse za neku opet staru krsh ddr2 plocu i precenjenu staru ddr2 memoriju, radi jako male nadogradnje...
A dobijas slodian dual core novije generacije u odnosu na stari procesor duplo vise brze memorije plocu sa kojom moze jos svasta da budzas...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Trenutno sam na poslu pa ti ne mogu reci tacno o kojoj se radi. Guglao sam na netu i pronasao da ona `vidi` samo dva GB( imam dva slota ali ne mora da znaci) . Probacu da nadjem oznaku.
Dexter013
Hvala sto si odvojio vreme i pomogao mi jer mi stvarno znaci. Koliko bi mogao da uzmem za moju plocu i procesor? Imam ponudu za 15E u paketu da dam. Jel to ok?
ddr2 ram danas se prodaje glava za glavu dakle 1 gb = 1 crvena 2 gb = dve crvene !
Pogledaj cenu nove ddr3 memorije - > http://goo.gl/TT0eI i nove ddr2 memorije - > http://goo.gl/jyLLy a nije ni mnogo bolja situacija sa polovnim ddr2 ramom.
Zato se ne isplati a tebi pocetna je ideja bila da ubodes jos rama...
A ploca daj sta das,tj. koliko dobijes, ne prodaj u kompletu za 15e.
Ploča je stvarno dno, ali ako ti korektno radi i ne menja ti se, vrlo verovatno da će podržati 4GB. Memorijski kontroler je u procesoru i tu se ploča ne pita mnogo. Ako nećeš da menjaš, gledaj da uzajmiš negde još jedan modul i da probaš. Pogledaj ovde: http://bit.ly/Avf9wH
Ne mogu da poverujem ali se desilo. Sve ovo o cemu smo gore diskutovali pada u vodu( taj komp dajem cerkici da slusa muziku) a meni kupujem novi komp. MOLIM vas preporucite mi neku konfiguraciju + monitor +laserki stampac. Budzet je 120 000 din. Jedini uslov je da se ta konfiguracija kasnije moze nadograditi. Ako moze i pojedinacno po komponentama. Konfiguracija je za igre,net i pomalo fotografije.
Ne razumem se u laserske ili bilo koje stampace aj kazi prvo koliko para ide na stampac okvirno i koliko para planiras za monitor , kao i koja velicina te zanima 20-22-24 inca?
Pa tek onda da se sklapa komp u zavisnosti od ostatka para, a vec sad mogu da ti kazem ovako na suvo
cpu i5 2500k ploca za nekih 10 do 15k 8 gb rama gtx 560 ti - ili ako preferiras amd 600w neko brendirano kuciste po izboru naravno neki kuler za cpu od 3- 3.5k
Javice ti se intelasi za plocu i ram, ja sam trenutno na amd-u pa ces dobiti sigurno bolji i korisniji savet nego ja ovde da nabadam.
opa novi momenti .. nov komp .. da nisi prodao koje dete :)
taj stari komp .. malo su nemusto napiali na biostarovom sajtu .. nemoguce da nf6100 prima samo 2 GB rama .. pre ce biti da prima module do 2 GB .. sto mu dodje matematikom 2 x 2Gb=4Gb koliko ploca prima
Pa reci brate, odakle ti je žena? Ako nije tajna, da i mi, obični smrtnici odemo tamo da se oženimo tj. udamo!Ima li neka slobodna svastika, jetrvina svekrva od muške tetke, sestra po babine linije? :)
:: Nisam prodao dete nego zenu !!! Salim se . Dobih neke neocekivane pare sa zenine strane.( Dobro sam se ozenio). Ona kupila kola je komp :: :: Sto se tice novca, pa sta znam. Za stampac do 10 000. Monitor 10 000 - 15 000 din. Moze i vise ako treba. Eto okvirno manje -vise :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.