Pozdrav kolege, Imam jedan barton 2.5 s462 i nForce 2 plocu na servisu i cudan problem.Komp je pistao kad je dosao kod mene i to onako3 puta sto ukazuje na grafiku (5200 Gforce).Stavio sam odma drugu(GF 5500,upalio komp i sve radi.Kad sam ga resetovao opet isto.Onda sam budzio grafiku da se ne mrda,cistio AGP slot ,gledao celu ploce sve je ok i perfektno je cist komp (cisti neki ljudi).E onda sam probao jos 2 grafike i opet isto.Prvi put radi ,posle reseta pisti.Onda probam sa memorijama( 2x256 i jedna 512) i iscupam ovu od 512 i komp pocne da radi sa bilo kojom grafikom.Palis ,gasis ma radi ko munja sa 2x256 ddr1(gold memory 24h OK) .ostavim par dana komp da bleji i veceras kad sam ga upalio opet isto ...pisti jbg...nemam resenja vise sem da sumnjam da je ploca nesto prsla posto su grafike i SVE memorije ispravne (probano u drugom kompu)...ako neko ima neki savet/resenje nek pise.Hvala.
Bas zato sto je cist. I ja sam ga tako ocistio nije bilo nigde prasine pa je samo padao reset, ja lepo na savet jednog usera sa berze izvadim RAM i imam sta da vidim :). Isto sam pre 2 sedmice ocistio drugaru komp, dobijao random BSOD covek, mi lepo ocistimo komp lupimo sistem opet ista stvar. Iscupam RAM i imam sta da vidim prasina .).
nisu gremlini ni prasina,sve sam povadio iz kucista detaljno pregledao i premerio kondenzatore - nisu u problemu. Ploca je Gigabyte 7N400 nForce2 i ima 4 slota za memoriju i bila su puna prva tri do procesora .Onda lepo uzmem promenim redosled memorijama,da bude prva do proca od 256 a druga 512 a ostale slotove ostavim prazne.Komp krese 30 od 30 puta,ostavim ga preko noci van struje opet krese ko munja ...Problem solved...pa nadam se,jer sve testove prolazi ,rade igre neke matore ,pokrenuo sam mu 20 programa u isto vreme ,radio test mem .
mislim da je to to da je samo otisao taj kanal na ploci gde su se ubadala druga dva para memorija
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.