Probacu da skratim... Zvali su me jer nije bilo zvuka i na zvuchnicima se znalo chuti isprekidano pucketanje. Pritom, komp ne moze da se restartuje, dodje do logoff izbaci crn ekran ali se ne podigne do biosa, uopshte ne postuje. Na power dugme ga ugasim i upalim, potom podigne windows. Nekad iz prvog pokushaja, obichno iz treceg...Stavio sam ispravno napajanje, isto se deshava. Otkachio hard, nece da restartuje na dugme da ponovo dodje do postovanja. Mislim da je plocha u pitanju. Da li se nekome deshavalo ovako neshto, da nije memorija, grafika, procesor...ili neki gremlini? Pomagajte! Celeraba 2tochka5ghz , ddr1, 9200se pasivac, wd80gb, plocha Msi ne znam tachnu oznaku
simptomi ukazuju na plocu, a resenje bi moglo da bude CLEAR CMOS.
:: Probacu da skratim... Zvali su me jer nije bilo zvuka i na zvuchnicima se znalo chuti isprekidano pucketanje. Pritom, komp ne moze da se restartuje, dodje do logoff izbaci crn ekran ali se ne podigne do biosa, uopshte ne postuje. Na power dugme ga ugasim i upalim, potom podigne windows. Nekad iz prvog pokushaja, obichno iz treceg...Stavio sam ispravno napajanje, isto se deshava. Otkachio hard, nece da restartuje na dugme da ponovo dodje do postovanja. Mislim da je plocha u pitanju. Da li se nekome deshavalo ovako neshto, da nije memorija, grafika, procesor...ili neki gremlini? Pomagajte! :: Celeraba 2tochka5ghz , ddr1, 9200se pasivac, wd80gb, plocha Msi ne znam tachnu oznaku
To jeste jedno od mogucih reshenja koje nisam probao. Hvala. Da li je moguce da neispravna integrisana zvuchna pravi takav problem? Za neka tri sata cu biti pored krshwarea, pa da chujem josh neki savet ako neko ima? Do sada je komp radio 7 godina bez problema...tako da moram jedno po jedno da iskljuchujem iz igre, grr I, da, uradio sam load optimize defaults u Biosu i isto.
Umeju integrisane zvučne na pločama da provrište. Imaš tri rešenja, prvo je da isključiš u biosu cvrkutaljku i tutneš neku pci, drugo je da se zameni zvučna na ploči i treće zamena cele ploče. Umeju nekad da vrisnu tako što se pregreva čip pa vuče puno struje i pravi probleme na ploči, u tom slučaju mora da se menja, ne pomaže ubadanje druge zvučne.
Shto se tiche zvuchne nisam ni sumnjao da je odapela. Stavio sam pci zvuchnu. Shto se tiche neuspeshnog restarta, problem je reshen tako shto sam izvadio cpu iz lezishta, ochistio ga od stare paste i stavio novu pastu posle chega je i taj problem nestao. A toliko sam obilazio trazeci uzrok, od napajanja, memorija, harda, grafike, tv karte... Pozdrav svima koji su se javili da pomognu. VAMOS!
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.