Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AHCI mod i quick boot meni
STRANA 1 OD 1
mkukic AHCI mod i quick boot meni 08.02.2012. 12:02 T43110

status: user
broj poruka: 2591
Promenio sam u Win 7 reg key:

HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Msahci

i stavio `Start` value na 0 da bih omogucio da Win 7 radi pod AHCI modom jer sam se nesto zezao oko MAC OS X-a.

E sad pitanje: zbog cega prilikom boot-ovanja vise nemam priliku da pritisnem F12 i udjem u quick boot menu, nego moram u BIOS pa tamo da podesavam sa kog harda da bootuje prvo? Da li je promenjen mozda taster prilikom prebacivanja na AHCI mod i nije vise F12?

Drugo pitanje: Ako bih vratio u BIOS-u na IDE mod jel moram prvo u Win7 da vratim vrednost `Start-a` na 3 ili ne moram?

Hvala!

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 08.02.2012. 16:03 #397376

Zar niko nema neku ideju?

Ploca je: http://goo.gl/5kORj

I ispravka: u IDE modu pritiskam F11 za quick boot menu, ne F12!

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

ICEsd re: 08.02.2012. 19:35 #397432

broj poruka: 2157

2. Nemoras

1.Nema to veze sa AHCI, taster je uvek isti, nesto ti sa biosom nije ok, probaj da drzis F11 ili F12 ili vec koji ti je taster pogledaj, na boot ekranu pise (mozes i da pritisnes Scroll lock taster da ti zaustavi boot i tako ostane ekrnan dok ne pritisnes bilo koji taster, da bi mogao da vidis koji je taster), drzi ga celo vreme pre zvucnog signala dok se ne upali monitor, neke polce hoce da ne detektuju lepo da je pritisnut taster pa ne prikazuju meni, ako ovo ne upali updatuj bios.

http://www.msi.com/product/mb/DKA790GX.html#/?div=BIOS

mkukic ... 08.02.2012. 20:17 #397453

Hvala na odgovoru!

Hoce da prihvati F11 za quick boot menu, samo mora da se natempira vreme pritiskanja... Ja sam ga izgleda pritiskao malo kasnije nego sto treba kada sam prebacio na AHCI mod...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs